Man ernstig gewond na experiment met vuurwerk

Zwolle – Een 56-jarige bewoner van de Kolbleikolk is maandagavond 29 december ernstig gewond geraakt bij vervaardiging van vuurwerk in zijn woning, waarbij een ontploffing en brand ontstond. Hij werd met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en handen naar aanvankelijk de Isala klinieken en later naar een Groninger ziekenhuis gebracht.

De brandweer bluste de brand en op haar advies werd, na aantreffen van chemicaliën en onderdelen / grondstoffen voor de vervaardiging van vuurwerk, besloten de beide naastgelegen woningen uit veiligheidsoverwegingen te ontruimen. De straat werd afgezet en de hulpdiensten brandweer, ambulancevervoer en politie waren voorbereid op eventuele calamiteiten. Omdat onduidelijk was in welke mate sprake was van gevaarzetting voor de omgeving (door de aanwezigheid van aangetroffen middelen en stoffen in het huis) werd de expertise van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Er bleek geen sprake te zijn van de aanwezigheid van explosieve stoffen –sec-, maar de combinatie van stoffen en de foute behandeling daarvan hebben vermoedelijk tot een explosie en brand geleid. Naar het ontstaan van het incident en tegen het slachtoffer wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

34 gedachten over “Man ernstig gewond na experiment met vuurwerk”

  1. goed lezen braniac geen explosieven iedereen gaat er altijd gelijk maar van uit dat het vuurwerk is. dat krijg je met die klote media daarom komen er ook zoveel onzin klachten. de media blaast de boel op zodat iedereen weer zegt zie je wel.>:(

  2. in dit geval kom ik op me woorden terug en heb ik er geen medelijden mee moeten ze maar normaal doen zulke lui verpesten het voor ons. inderdaad ook maar zelf voor de kosten opdraaien.

  3. Elke jandoedel kan vuurwerk maken 😮 En als je de filmpjes van vuurwerkmakende Chinezen op internet ziet, dan lijkt het zo simpel……

    Mensen, wees wijzer en ga niet experimenteren met vuurwerk.

  4. @pyromaniac @joene. Misschien moeten jullie beter leren lezen. De man was bezig met zelf vuurwerk maken. Niet alleen is hij daarmee een gevaar gebleken voor zichzelf, maar ook voor de buurt. Je zult met kleine kinderen naast iemand wonen die met zelfgemaakt vuurwerk stunt. Hoe zou je dat vinden? Dat er geen explosieven zijn aangetroffen is gelukkig voor allen. Gelukkig heeft deze meneer het overleefd, maar ik ben het met @Braniac eens: wie met vuurwerk speelt moet op de blaren zitten.

  5. Een 56-jarige die nog met vuurwerkbommen zit te klooien is natuurlijk al te sneu voor woorden. Kom op zeg, bezig met je 3de jeugd?

    Voor de rest: eigen schuld, dikke bult. En dat zal de verzekering waarschijnlijk ook zeggen.

  6. @Muts:
    Wat jij niet ziet is dat het bericht gewijzigd is na de eerste 2 (of 3) reacties. Eerst stond er alleen dat de EOD binnen was geweest maar geen explosieven had aangetroffen. Toen leek het dus dat de EOD voor niets was geweest en op basis daarvan kwamen de eerste reacties. De eerste reactie van pyromaniac was geheel terecht en die van braniac op dat moment nogl onterecht op basis van de originele tekst.

  7. In dat bericht stond toch ook dat het mogelijk om geknutsel met vuurwerk ging. Een terechte constatering blijkt nu.
    Ja, die man is een enorm rund!!

  8. Muts verder lezen ik heb me woorden toch terug genomen. Ik steek zelf al jaren vuurwerk af en blijf ik doen tot me dood ongeacht verbod of niet. Maar bij die zware illegale zooi en zelfexperimenten diegene die het doen heb ik geen medelijden mee. En ik denk dat ik ze nog recht in het gezicht uitlach ook als ik het zie. En 56 jaar pff ach ik hou maar wijselijk mijn mond. Ik ga verder met mij 1 x per jaar hobby. Iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond 2015 en doe normaal met vuurwerk denk aan iedereen doe ik ook. 🙂

  9. Niet alleen is hij daarmee een gevaar gebleken voor zichzelf, maar ook voor de buurt. Je zult met kleine kinderen naast iemand wonen die met zelfgemaakt vuurwerk stunt. Hoe zou je dat vinden?

    Waarom die kinderen er altijd bij gehaald worden?? Alsof het dan erger is…

  10. Als dit mijn buurman was, zou ik hem hebben aangegeven bij de politie. Los van het gebrek aan verantwoordelijkheid naar de mensen om hem heen speelt er inderdaad de verzekeringskwestie. Niet alleen krijgt hij zelf niets vergoed, ook ik kan zelf in eerste instantie mijn eigen schade vergoeden. Dan moet ik het achteraf civielrechtelijk op hem zien te verhalen, maar dat lijkt me een heilloze weg.

  11. Wat een mafkees inderdaad! Eens met eerdere reacties: alles zelf laten betalen en daarna nog een boete er overheen!

    Bericht door pyromaniac, op 30 december 2014 10:59
    zulke lui verpesten het voor ons.

    Door zulke lui worden inderdaad de regels aangepast. En je zult ook altijd zien, dat mensen die de regels maken om de één of andere reden denken dat ze dit soort zaken kunnen voorkomen door strengere regels.

    Bericht door Tsja, op 30 december 2014 12:28
    Waarom die kinderen er altijd bij gehaald worden?? Alsof het dan erger is…

    Dat is een wat vreemde gedachtegang die sommigen inderdaad hebben.

    Bericht door Archimedes, op 30 december 2014 12:37

    Als dit mijn buurman was, zou ik hem hebben aangegeven bij de politie. Los van het gebrek aan verantwoordelijkheid naar de mensen om hem heen speelt er inderdaad de verzekeringskwestie. Niet alleen krijgt hij zelf niets vergoed, ook ik kan zelf in eerste instantie mijn eigen schade vergoeden. Dan moet ik het achteraf civielrechtelijk op hem zien te verhalen, maar dat lijkt me een heilloze weg.

    Heeft een rechter in zo’n geval ook mogelijkheden om beslag op iemands inkomsten (laten we het maar even zo noemen om vooroordelen te voorkomen) te leggen totdat de schade vergoed is?

  12. Plantje,
    In het algemeen staan particulieren achteraan in de rij in zaken als deze. Dus eerst de eventuele boete in een strafzaak, dan boete en schade van bijv. woningbouwvereniging en als er dan nog wat te halen valt, ben jij als buurman aan de beurt terwijl jouw opstalverzekering niet vanzelfsprekend uitbetaalt voor de schade aan je huis??

  13. Het bewijs van ‘experiment’ en of ‘vervaardiging’ van ‘vuurwerk’ mis ik een beetje in dit bericht. Ik vraag me serieus af of de bedoeling was vuurwerk te maken. Immers 56 jaartjes oud maakt dat heel
    ongeloofwaardig. Evenals de mega ontploffing. Ik denk eerder aan voorbereidingen voor een aanslag.

  14. Hiervandaan :
    “waarbij een ontploffing en brand ontstond”

    “De straat werd afgezet en de hulpdiensten brandweer, ambulancevervoer en politie waren voorbereid op eventuele calamiteiten. ”

    Dat wijst allemaal op veel meer dan ‘vuurwerk’.

  15. Het gezichtshaar zal bij het ongeval teloor zijn gegaan, maar weet iemand of’ie daarvoor flinke een baard had? Jeweetwel, ongeveer twintig centimeter. Ik geloof echt niet dat iemand van 56 zit te knutselen met vuurwerk maken.

  16. Mee eens, tsja, maar het is wel net zo erg lijkt me.
    De mensen met regenworm iq gaan de vuurwerk
    traditie afschaffen, weinig meer aan te doen.

Reacties zijn gesloten.