Sportief plezier bij jeugd zaalvoetbaltoernooi

Zwolle – Maandag en dinsdag organiseren zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de tweede keer het Zwolse Jeugdkampioenschap zaalvoetbal voor jongeren in de leeftijd van tien tot en met zestien jaar. Gedurende twee dagen strijden ruim 500 jongeren uit Zwolle en nabije omgeving in drie leeftijdscategorieën om het Zwolse Kampioenschap in de WRZV-hal.

De afgelopen weken hebben Zwolse jongeren de mogelijkheid gekregen een eigen team samen te stellen met leeftijdgenoten. Er zijn 58 deelnemende teams in drie leeftijdscategorieën en daarmee mag de organisatie al bij voorbaat spreken van een daverend succes. Er hebben zich meer dan het dubbele aantal teams ingeschreven. Het beloofd een fantastisch toernooi te worden", aldus een verheugde Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. Op maandag trapten de jongens en meiden van tien tot en met twaalf jaar af, en op dinsdag zullen de jongeren van vijftien en zestien jaar het toernooi afsluiten. Tussendoor strijden de dertien en veertien jarigen onderling, waarmee de drie leeftijdscategorieën over twee dagen verspreid zijn. Naast de prijzen voor de drie beste teams per dag, wordt er ook een Fair Play prijs uitgereikt aan het team dat zich het sportiefst gedraagt. Tevens wordt in iedere leeftijdscategorie een beste speler en keeper van het toernooi gekozen. De prijsuitreikingen worden gedaan door sportwethouder De Heer, PEC Zwolle icoon Ben Hendriks en PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen!

“Wij willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. Doordat wij in de WRZV-accommodatie over twee sportzalen beschikken hebben we de mogelijkheid om 64 teams deel te laten nemen aan het toernooi”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. Koen Tip van SportService Zwolle juicht het terugkerende karakter toe. “De deelnemers waren vorig jaar erg enthousiast. Het is een erg leuk evenement om in de kerstvakantie aan mee te doen. We hopen dat de positieve samenwerking tussen WRZV en SportService Zwolle, naast de organisatie van dit toernooi, zou kunnen leiden tot een zaalvoetbalcompetitie voor Zwolse jeugd”.

“SportService Zwolle juicht een initiatief als het Zwolse Jeugdkampioenschap zaalvoetbal enorm toe. Sportverenigingen die in de vakantieperiode een evenement willen organiseren voor de jeugd, dragen op een goede manier bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding en vervullen op een mooie wijze een maatschappelijke rol”, geeft Koen Tip van SportService Zwolle aan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)