Crowdfunding voor Klinkerfestival 2015

Zwolle – Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie is er een fors gat geslagen in de begroting van het Zwolse Klinkerfestival. De leden van de Zwolse Stroatklinkers, die het festival organiseren, zijn er echter op gebrand om in 2015 ook de 24e editie van het festival door te laten gaan. Daarom nemen de Stroatklinkers zelf wat meer risico en wenden zij zich tot de liefhebbers en bezoekers om de financiering van het het festival rond te krijgen.

klinkerfestival.jpg 

De Zwolse Stroatklinkers gaan vanaf januari / februari al consumptiestrippenkaarten verkopen. De bezoeker betaalt de normale prijs voor een consumptie maar dan wat eerder. Daarnaast komt er de zogenaamde Sponsor-Consumptie. Mensen die het Klinkerfestival een warm hart toedragen, kunnen een Sponsor-Consumptiebon kopen voor € 5,-. De Sponsor-Consumptiebon kan op het festival verzilverd worden. Een consumptie die natuurlijk met extra dank geserveerd zal worden. De Zwolse Stroatklinkers verwachten 1000 liefhebbers bereid te vinden een Sponsor-Consumptie te kopen, voor een sluitende begroting.

“We hebben eigenlijk behoefte aan een stukje zekerheid rondom de inkomsten en we hebben wat sponsoring nodig”, aldus Leo van Elburg van de Zwolse Stroatklinkers. Door de consumptie-strippenkaart vooraf te verkopen, zodat de organisatie deels zekerheid verkrijgt over de inkomsten. Met een bescheiden sponsoring van velen, kunnen de inkomsten verder op niveau gebracht worden.

De Consumptie-Strippenkaarten en Sponsor-Consumpties zullen zowel on-line via een een crowd-funding site te koop zijn, als bij de leden van het muzikale genootschap. De actie wordt in januari / februari gelanceerd en loopt door tot 5 juni, daags voor het Klinkerfestival. De Zwollenaren zullen via Facebook (www.facebook.com/klinkerfestival), twitter e.d. op de mogelijkheden geattendeerd worden. Liefhebbers kunnen ook een mail sturen naar info@dezwolsestroatklinkers.nl, dan nemen de Stroatklinkers contact met hen op bij het lanceren van de actie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)