Echtpaar Blok-Mensink 60 jarig getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Blok-Mensink vierden op dinsdag 30 december 2014 het 60-jarig huwelijk. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren.

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_01.jpg

Teun (Teunis) Blok is geboren op 6 december 1926 in Zwolle. In de 2e wereldoorlog was hij melkboer, na de oorlog moest hij eerst een paar jaar als militair naar Indonesië. Toen hij daarvan terug was werd hij vrachtautochauffeur bij Esso Nederland. Benzine en stookolie halen in Rotterdam, en afleveren bij de tankstations en oliehandelaren. Gerrie (Gerberig) Mensink is geboren op 28 februari 1925 in Hattem. Ze was vanaf haar 14e werkzaam bij de tricotfabriek in Hattem, waar ze naai- en verstelwerk deed. Enkele jaren later in de 2e wereldoorlog ging ze werken voor het Centraal Distributie Kantoor, dat verantwoordelijk was voor de verspreiding van de bonnen in de oorlog. Na de oorlog heeft ze nog als werkster gewerkt bij Hotel Boer, en bij een bakker. Ze mag graag breien en naaien, en is ook de nodige jaren lid van de gymnastiekvereniging geweest.

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_4.jpg

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_02.jpg

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen bij café ‘De Kleine’ in Zwolle. Op 30 december 1954 zijn ze getrouwd en zijn eerst in een noodwoning in Langholte gaan wonen. Later werd een nieuwe woning gebouwd in Westenholte aan de Beltenweg. Hier werden hun 2 dochters geboren. Inmiddels is de familie uitgebreid met 2 schoonzoons en 7 kleinkinderen. In 1955 begon Teun zijn eigen rijschool, naast zijn gewone werk als chauffeur. Eerst een rit op de vrachtauto, en als hij daarvan terug was ging hij nog een paar uur rijles geven. Dit werd in 1e instantie gedaan vanaf de woning aan de Beltenweg. De garage werd daar later omgebouwd tot theorielokaal. 

Later deed hij dat in combinatie met anderen, en zo ontstond het latere bedrijf Blok-Meulman. Naast lesauto’s hadden ze ook taxi’s om mensen te vervoeren. Na verloop van tijd werd het bedrijf verplaatst van de woning aan de Beltenweg naar een pand aan het Rodetorenplein, ongeveer op de plaats waar nu de Mediamarkt staat. Gerrie hielp daar ook in mee, zij deed dagelijks een taxiritje voor het vervoer naar de Sociale Werkvoorziening (WEZO). Ook is hij ongeveer 10 jaar werkzaam geweest bij de reservepolitie. Daarnaast is hij verschillende jaren lid geweest van de kerkenraad van de Stinskerk in Westenholte en later ook nog de Bethlehemsekerk gemeente in de stad. In 1982 is het taxibedrijf samen met andere bedrijven opgegaan in de Taxi Centrale Zwolle, de rijschool ging verder onder de naam Blok-Huls. Hier bleef hij nog tot zijn 80ste enkele dagen rijles geven.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Gerrie, Teun en de beide dochters (met de rest op de onderste foto natuurlijk)… Van Harte Gefeliciteerd! Van je oud-buurjongen…en we hadden nog wel meer gemeen. Begreep dat jullie vandaag ook een gezellige receptie hadden in De Mol; het is jullie van harte gegund.


  ⚠️ Meld

 2. @ pepe1, tegen opschroeving van de jubileumleeftijd! Geef het je te doen…60 jaar lang getrouwd zijn met dezelfde persoon, in deze tijd 😮
  Weet niet hoe lang jij al gelukkig samen bent met je partner, maar wij zijn nog niet eens bij de 24…Da’s niet eens de helft. En dan ook nog in redelijke/goede gezondheid…Menigeen is blij dat ie alleen al die bijpassende leeftijd haalt. Ervan uitgaande dat je zo rond je 25e trouwt; plus 60….dan ben je “gewoon” 85 P?p 😮


  ⚠️ Meld

 3. Gerrie en Teun hartelijkgefeliciteerd met jullie 60 jarige jubileum.
  Vele rijbewijzen bij jullie gehaald mooie tied nog samen toe gewenst.
  Hartelijk groet,
  Gery van den Belt.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.