NJG verdwijnt, opvoedingsondersteuning blijft

Zwolle – Gemeenten organiseren zorg, hulp en ondersteuning per 1 januari 2015 anders. In Zwolle is ervoor gekozen het Netwerk voor Jeugd en Gezin per 1 januari 2015 op te heffen. Zwolle gaat namelijk werken met Sociale Wijkteams.

In heel Zwolle kunnen ouders van kinderen tussen 0 en 18 jaar met ontwikkelings- en opvoedvragen vanaf 1 januari gewoon terecht bij de Jeugdgezondheidszorg van de GGD. Daarnaast kun je vragen over opvoeding en/of ontwikkeling van jouw kind ook stellen op andere plekken in de wijk. Bijvoorbeeld bij de school, het kinderdagverblijf of bij de Sociale Wijkteams. Deze zijn vanaf 1 januari 2015 in de vijf stadsdelen te vinden. Hier kun je binnenlopen voor informatie en advies op het gebied van wonen, werk en inkomen, maar ook voor opvoedvragen.

Wie zitten er in het Sociale Wijkteam?
Het Sociale Wijkteam is een klein team met deskundige mensen die bij zorgorganisaties werken. Samen hebben ze veel kennis en een groot netwerk van organisaties voor allerlei vormen van ondersteuning en hulp.

Het wijkteam organiseert de toegang naar ondersteuning dicht bij mensen in de buurt of wijk, zodat je makkelijk en snel hulp kunt krijgen als dat nodig is.

Inloopspreekuren NJG (0-23 jaar)
Voor vragen over het opgroeien en opvoeden van kinderen / jongeren van 0-23 jaar kun je tot 1 januari 2015 binnenlopen bij het NJG. Bekijk hier de inlooptijden per locatie. Een afspraak maken is niet nodig.

Na 1 januari 2015 kun je binnenlopen bij het Sociale Wijkteam in jouw wijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)