Wilsum viert feest tijdens release

Zaterdag 6 oktober is het tijd voor de dikke vette seventies rock ’n roll van Wilsum. De band uit het Memphis van Overijssel brengt haar eerst plaat uit en doet dit op geheel eigen wijze met gastoptredens en verassingen. De heren hebben een modern repertoire met zowel compromisloos gebeuk als catchy songs die niet ergens blijven hangen, maar juist staan als een huis. Live wordt dit eenvoudig omgezet in een hapklare blok pure energie.

Wat goed is komt snel. Twee jaar na het winnen van de Oogst van Overijssel in 2005 ronden de rockers van Wilsum hun gelijknamige debuut af. Elf gevarieerde rocksongs die zowel aan vinyl als CD zijn toevertrouwd. Liefhebbers van bands als The Who en Led Zeppelin komen bij Wilsum ruimschoots aan hun trekken. De voortekenen zijn positief: al enige tijd zingt de naam Wilsum rond in het popcircuit en er wordt reikhalzend uitgekeken naar de eerste release. Voor de opnames en de productie tekende Zwollenaar Guido Aalbers. Het label Minstrel Music, van de gelijknamige winkel in Zwolle, zal het vinyl op de markt brengen.

Er wordt flink uitgepakt in poppodium Hedon met een optreden dat wordt opgeluisterd met diverse acts. Zo zal de Haagse JP Rena een akoestische bluesset verzorgen in de volledig vernieuwde foyer van Hedon. Mondharmonicavirtuoos Bas Kleine zal hem terzijde staan en bovendien optreden met Wilsum. Voor de gelegenheid treden alle gastmuzikanten die aan het debuut meewerkten met Wilsum op. Ook heeft de band traditiegetrouw nog verrassingen in petto…

Wilsum cd / elpee releaseparty
Wanneer: Zaterdag 6  oktober

Deur open: 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur

Entree: € 5,00 (excl. €1,- servicekosten)

Ticketinfo: Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle, VVV Zwolle en ’s avonds aan de deur.

Artikel delen:

Reageer