Het Prominentenbal cv d ‘Oelewappers

Zwolle – Op zaterdag 17 januari 2015 organiseert carnavalsvereniging d ‘Oelewappers weer het, volgens eigen zeggen, mooiste Carnavalsfeest van Zwolle en omstreken: Het Prominentenbal! Dit uiteraard in haar hofresidentie De Vrolijkheid te Zwolle.

Op deze avond zal vanaf 20.30 uur een wervelende feestavond plaatshebben in alle zalen van De Vrolijkheid, waarbij verscheidene carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen en muziekkapellen hun opwachting zullen maken bij de Hoogheid der Oelewappers: Prinses WéJé I en haar adjudant Vriendinnetje.

Hoogtepunt van de avond: om 23.11 uur zal de voorzitter van Carnavalsvereniging d’Oelewappers bekend maken welke man, vrouw of groep in 2015 tot Prominent van Sassendonk is gekozen! Deze onderscheiding, welke voor het eerst is uitgereikt in 1990, is een manier waarop d‘Oelewappers haar waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop een man, vrouw dan wel groep zich verdienstelijk heeft gemaakt voor met name Zwolle.

Zo waren daar illustere Prominenten in het verleden: de eerste Prominent in 1990 was de toenmalige burgemeester van Zwolle dhr. Gauke Loopstra. Maar ook Joop van Ommen van “De Herberg”, Tonnie Heynen en Gerben Last: de Gouden medaillewinnaars Tafeltennis van de Paralympics 2004, in 2010 Luitenant Alex Spanhak, onderscheiden met het Bronzen Kruis wegens uitzonderlijk betoonde moed in Afghanistan en Uruzgan, om maar eens wat namen te noemen!

Wie “Prominent” van 2015 wordt, behoort tot het moment van bekendmaking tot de best bewaarde geheimen van Sassendonk!

Een en ander onder muzikale begeleiding van onze Hofkapel De Deurbloazers, en huisdiscjockey Fernand van Lieverst Sound, en geheel in traditie in een overvolle De Vrolijkheid, de residentie waar onze vereniging al vanaf haar oprichting in 1964 onderdak heeft.

Artikel delen:

Reageer