Landstede opent vleugel Vrij & Gastvrij

Donderdagmiddag opende Landstede feestelijk haar vleugel van de opleidingen Vrij & Gastvrij in het gebouw aan het Rechterland in Zwolle. Hiermee werd het eerste gedeelte van het gebouw officieel in gebruik genomen. Tijdens de opening werd ook de aftrap gegeven voor de nauwe samenwerking tussen Landstede en Odeon De Spiegel.

Voor en in de zomervakantie zijn de Vrij & Gastvrij opleidingen verhuisd naar de nieuwe locatie aan het Rechterland. Vrij & Gastvrij is een zogenaamd Landschap, dat bestaat uit vier opleidingen; Recreatie, Toerisme, Horeca en Facilitaire Dienstverlening. De opleidingen, die in totaal door zo’n achthonderd studenten worden gevolgd, waren de afgelopen dertien jaar aan de Fuchsiastraat in Zwolle gevestigd. Donderdagmiddag wordt het eerste gedeelte van het gebouw officieel geopend. De andere onderdelen, ‘Mooi & Mode’ en ‘Sport & Bewegen’ zijn er al wel gevestigd maar worden later officieel in gebruik genomen. Zo is er een levensecht interieur van een groot passagiers- vliegtuig, voor de praktijklessen Luchtvaartdienstverlening. Verder is het spiksplinternieuwe praktijklokaal met ANWB-  reisbureau- en hotelbalies geopend.

 
Een passagiersvliegtuig midden in de klas…


Een klaslokaal ingericht als reisburo…

Horecaopleidingen

Tijdens de opening waren ontwerpbeelden te zien van de nog te realiseren nieuwe accommodatie voor de horecaopleidingen. Met deze opleidingen is Landstede in september van dit jaar gestart. In het gebouw aan het Rechterland komt een compleet en modern restaurant, waarin Landstede-studenten praktijkervaring kunnen opdoen. In het nieuwe FC Zwolle stadion verzorgt Landstede met onder andere de nieuwe horecaopleidingen vanaf 2008, samen met Hanze Totaal de exploitatie van het nu nog in aanbouw zijnde stadionhotel.

Samenwerking Odeon

Prominent onderdeel donderdag was de aftrap voor de nauwe samenwerking tussen Landstede en Odeon De Spiegel. Landstede-studenten gaan op verschillende fronten aan de slag bij Odeon De Spiegel. Zo gaan ze bijvoorbeeld een rol spelen bij de receptie van de theaters en bij de organisatie van evenementen.

Artikel delen:

Reageer