Typhoon sluit Bevrijdingsfestival 2015 af

Zwolle – De bekende Zwolse rapper Typhoon zal Bevrijdingsfestival Overijssel 2015 afsluiten. Dat werd maandag door de organisatie bij Weblog Zwolle bevestigd. Andere namen van artiesten die naar hoofdstad Zwolle gaan komen worden de komende maand bekend gemaakt. Na de Grote Prijs van Nederland, de Gouden Greep en het winnen van de Zilveren Harp kwam de carrière van Typhoon in een stroomversnelling. De gemoedelijke Zwollenaar mag zich intussen een gewaardeerd artiest en BN-er noemen.

 nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-61-van-214.jpg

Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon, komt uit een muzikale familie en is het jongere broertje van de rappers Blaxtar en O-Dog, en de R&B-zangeres Dinopha. Hij is tevens lid van de hiphopformatie Fakkelbrigade en brengt zijn muziek uit via Fakkelteitgroep/TopNotch. De afgelopen jaren bracht hij de albums Tussen licht en lucht (2007) en Lobi de Basi (2014) uit. In 2013 werd zijn oude nummer Bumaye wereldbekend door een remix. Typhoon werkte onder andere samen met Opgezwolle, Dries Bijlsma, Muppetstuff, New Cool Collective en Great Minds (Jiggy Dje, Sticky Steez, Winne), Akwasi en Freez. Typhoon mocht met het nummer Van De Regen Naar De Zon optreden tijdens de officiële viering van 200 jaar Koninkrijk. Hij was recent nog te bewonderen tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 45
 1. Mooi voor Glenn, maar wezenijk anders dan Within Temptation, Kane, Di-Rect of Van Velzen. Ik wil ermee zegen, niet iedereen houdt van deze moderne muziek in de vorm van rap. Laat staan dat het van Typhoon nationaal bekende songs zijn waar je lekker mee kan zingen.


  Maak melding

 2. Niet iedereen houdt ook van Kane (die niet meer zal optreden gelukkig), maar ik begrijp je punt wel. Tyfoon biedt geen populaire muziek.


  Maak melding

 3. Alle concerten van typhoon zijn door heel nederland strak uitverkocht dus ik vermoed toch echt dat hier een grote groep mensen blij mee is. En ook al ken je het niet deze man is zo sympathiek dat je het vanzelf leuk gaat vinden.


  Maak melding

 4. Ieder zijn smaak hoor. Ik heb wel sterk mijn twijfels over of dit een waardige afsluiter is van het festival.

  Onder waardige afsluiter reken ik iets wat 90% van het publiek op zijn minst wel ok vindt, waarbij je kunt dansen, meezingen enz. Dat je bij wijze van spreken alle andere podia kunt stil leggen, nog één laatste act op het hoofdpodium (het is dan meestal toch al danig wat rustiger!) en klaar.


  Maak melding

 5. Aan de andere kant is dit juist wel een artiest die een specifiek (groot) publiek wel tot het eind kan boeien. Misschien levert het juist extra drukte op.


  Maak melding

 6. Ik ben het eens met Plantje, maar ben wel heel nieuwsgierig nu naar de andere artiesten. Zouden de Zotte Zusjes het festival voor de derde keer openen?


  Maak melding

 7. Typhoon, de artiest uit Zwolle die alle jaarlijsten aanvoert, zowel die van de Telegraaf als van de Volkskrant, geroemd door Nu.nl en 3voor12, die alle zalen en festivals op zijn kop zet. Die artiest sluit het Bevrijdingsfestival in zijn eigen stad af. Ik ben er juist trots op dat hij in Zwolle staat en ga er zeker speciaal voor naar het BFO 🙂


  Maak melding

 8. Wie had dat nou verwacht?
  Van klein knus concertje op het water naar de hoofdact op de mainstage?

  Deze Zwollenaar heeft zijn strepen verdient. Opgetreden op alle grote festivals en voor onze koningin.

  Gegarandeerd dat hij het festival plat speelt.


  Maak melding

 9. Zal wel meevallen, ik denk wederom een volle bak. Het is een gratis festival, veel bezoekers weten vaak niet eens welke artiesten er precies komen. Bij een gratis festival komt men voor een belangrijk deel ook voor de sfeer en het bier, maakt dan niet eens zoveel uit wie er speelt.
  Ik had ook niet verwacht dat Van Velzen een volle bak mensen zou trekken, goede artiest natuurlijk maar afsluiter van een festival? Dan gaat het Typhoon ook zeker lukken. Ik voorspel aan het einde als toegift een kleine re?nie van Opgezwolle, let op mijn woorden.  Maak melding

 10. @wholtink het Bevrijdingsfestival is 1 groot 3FM feetjes, luister je daar wel eens naar? Dan hoor je vaak genoeg Typhoon!

  Ik hoop op een Opgezwolle re?nie en verwacht dat het hele veld op het einde ZWOLLUH ZWOLLUH ZWOLLUH schreeuwt 😀


  Maak melding

 11. Jammer om te lezen. Ik ga dit jaar ook maar ergens anders kijken. Het is een festival van ons, daar is geen plaats voor politieke dodo’s als typoon.

  straks ben je nog een racist als je varkensvlees eet of een karbonade op de bbq gooit.

  Groningen of Utrecht? Wie is daar wel eens geweest op 5 mei?


  Maak melding

 12. Typhoon mag tegen Zwarte Piet zijn, net zo goed als jij voorstander van dit fenomeen mag zijn. Ik ben voor Zwarte Piet en voor verandering van deze traditie, dat is namelijk heel normaal, dat tradities met hun tijd meegaan en dus aan verandering onderhevig zijn. Die discussie is door fanatici in beide kampen verziekt, met wat normaal overleg en normale gesprekken was al die heisa niet geweest.

  @GerdienH; Cultuurhater? Die jongen doet meer verbindend werk voor Nederland dan jij met je ridicule opmerking. Hij heeft daar een mening over, mag dat?


  Maak melding

 13. haha onze maatschappijleraar vind typhoon vreselijk politiek incorrect en hij zegt dat we met onze klas naar Groningen gaat. Hij betaalt de eerste twee drankjes dus we gaan dan die kant op.

  nu al zin in


  Maak melding

 14. Bericht door GerdienH, op 6 januari 2015 14:18
  bevrijdingsfestival vier je niet met een cultuurhater

  Oud en nieuw ook niet met vuurwerkhaters?
  Een traditie die nog veel verder terug gaat (13e eeuw)


  Maak melding

 15. Maatschappijleraren, tsja, wat zal ik zeggen. Ik heb ze nog niet kunnen betrappen op een realistisch maatschappijbeeld. Maar misschien is die van jou anders.


  Maak melding

 16. Fijn dat zo’n leraar maatschappijleer zijn persoonlijke mening bij zijn klas door de strot duwt. Is niet zijn taak volgens mij.


  Maak melding

 17. wij hadden ook gehoopt op een leuke afsluitact. Kensington of iets anders wat n beetje in algemene smaak valt.

  Nijmegen is een uur hier vandaan en heeft een leuk festival. Wie gaat ermee?


  Maak melding

 18. Wat een minachting, na 1 artiest al roepen dat je naar een andere stad gaat. En dat geloof ik niets van! Als de andere 50 artiesten bekend worden blijft iedereen gewoon op het gezelligste festival van Nederland, in Zwolle!!


  Maak melding

 19. *mompelt iets over bevrijdingsfestival. Vrijheid van meningsuiting enzo*
  Maar als je een leuker feestje buiten je eigen stad vind ga je daar toch lekker heen!
  Ben het met veel dingen niet eens met typhoon, maar dat neemt niet weg dat ik respect voor hem heb.  Maak melding

 20. Hey, leuke afsluiter.8)
  Creatief persoon op podium trekt mij meer dan een ‘hitmachientje’.

  Als de rest ook nog een beetje wat is ga ik misschien ook weer eens kijken op ’t bevrijdingsfestival.


  Maak melding

 21. Let op na Paradiso, en lowlands gezien te hebben, die bouwen echt wel een Zwols feessie met een paar gastoptredens………..komt helemaal goed, no wories, plezier voor jong en oud…….


  Maak melding

 22. Die vent zal wel goed zijn, anders stond ie dr niet he!!! merk enig jaloersheid,das heel jammer.we gaan het idd zien en horen!!:P

  Het gaat in ieder geval plat, wedden???


  Maak melding

Reageer