55-plus huisdierenoppassers gezocht in Zwolle

Zwolle – WijZ is samen met Stichting OOPOEH op zoek naar 55-plussers die af en toe op een huisdier willen passen. De landelijke stichting OOPOEH brengt mensen met een huisdier en 55-plussers die af en toe op een huisdier willen passen samen. OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Je wordt bij wijze van spreken opa of oma van een huisdier. Stichting OOPOEH heeft in heel Nederland al honderden ouderen geholpen aan gezelschap van een gezellig huisdier.

Simone Haverkate loopt stage bij WijZ. "Toen ik hoorde over dit project was ik direct enthousiast om dit in Zwolle onder de aandacht te brengen." Simone is samen met WijZ-vrijwilligers Connie Contermans en Natalja Kroes ambassadeur van Stichting OOPOEH geworden. Om Zwolse 55-plussers kennis te laten maken met Stichting OOPOEH organiseren de ambassadeurs binnenkort een informatiebijeenkomst. Aan de hand van verhalen en filmfragmenten wordt uitgelegd wat het inhoud om oppas van een huisdier te zijn. De ervaring van Linda uit Amsterdam wordt bijvoorbeeld gedeeld. Linda (87 jaar) past sinds een tijd op kat Piña. "Zelf een huisdier hebben is me iets teveel, maar voor af en toe is het ideaal. Met Piña was het liefde op het eerste gezicht. Het is een verrijking van mijn leven. Ik heb iets om voor te zorgen en krijg er liefde voor terug."

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 januari in WijZ-locatie De Terp aan de Radewijnsstraat 1 in Zwolle. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Bel voor meer informatie naar 038-8515700 of kijk op www.oopoeh.nl. Het wordt op prijs gesteld als u zich aanmeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “55-plus huisdierenoppassers gezocht in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.