Feestelijke opening Roots, Reli & Rage in Zwolle

Vrijdagavond opent de bekende theoloog Professor Anne van der Meiden het tweedaagse evenement Roots, Reli & Rage. De feestelijke opening wordt gehouden in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle.

Vanaf de opening in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek om half acht vrijdagavond staan de steden Zwolle en Kampen in het teken van zingeving en levensbeschouwing. Theoloog Professor Anne van der Meiden opent de festiviteiten door in te gaan op de ‘religie van de Saksen’ en de verbanden met de Moderne Devotie. Vrijdagavond staat Thomas a Kempis centraal, die het grootste deel van zijn leven in deze omgeving woonde en werkte. Dr. Gert van Klinken draagt verschillende teksten van Thomas a Kempis voor die naderhand worden gezongen door koorgroep St. Michaël. De avond wordt afgesloten met een lichtceremonie, dat tevens de start is voor de jongerenactiviteit ‘Tak zonder Dak’.

Roots, Reli & Rage

De rijke historische wortels (roots) staan tijdens het nieuwe evenement Roots, Reli & Rage centraal. De komende jaren komen de veelheid aan religieuze stromingen (rage) en de nieuwe initiatieven en alternatieve bewegingen op het gebied van zingeving (rage) centraal te staan. Kijk voor meer informatie op www.rootsrelirage.nl

Artikel delen:

Reageer