Vuurvogel en Zotte Zusjes openen BFO 2015

Zwolle – Op 5 mei 2015 opent jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel om 11.00 uur het 25e Bevrijdingsfestival van Overijssel (BFO) samen met de Zotte Zusjes! Het is voor de Zwolse zusjes de derde keer op rij dat ze het grootste festival van Nederland mogen openen. Dinsdag maakte Weblog Zwolle als eerste officieel bekend dat Typhoon het bevrijdingsfeest af zal sluiten.

zotte_zusjes.jpg 

Het jeugdorkest zal het grootste bevrijdingsfestival van Nederland in de jubileumeditie openen met een speciaal concert voor de generatie die nog over de 2e Wereldoorlog én de bevrijding kan meepraten. In maart 2002 is Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in Zwolle opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Al snel kon er een tweede en later een derde afdeling aan worden toegevoegd. In het korte bestaan van het orkest zijn meerdere hoogtepunten bereikt, waaronder cross-overs met de Meander Bigband binnen de Stad-als-Theater en tournees naar Duitsland (2005), Italië (2008), Frankrijk (2011) en Spanje (2014).

vuurvogel_1.jpg

vuurvogel.jpg 

De Zotte Zusjes zijn 5 vrolijke meiden die dol zijn op gezelligheid. Zij brengen op geheel eigen wijze interactief vermaak met Nederlandstalige liedjes. De combinatie van theatrale hoogstandjes, vocale capriolen en een hoop lef maakt dat iedereen van deze unieke formatie houdt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer