Controle op verkeerd aangeboden afvalcontainers

De gemeente Zwolle gaat de komende tijd extra controleren op het verkeerd aanbieden van afvalcontainers. Regelmatig komen klachten bij de wijkservicelijn binnen over overlast en vervuiling door het te vroeg aanbieden van afvalcontainers of containers die te lang aan de straat blijven staan.

Per jaar verdwijnen er honderden containers, worden containers in brand gestoken of worden omver geschopt. Dat geeft overlast, trekt ongedierte aan en kan een gevaarlijke situatie opleveren. Om dat zo veel mogelijk te voorkomen, zijn er aanbiedregels door de gemeente opgesteld. Containers die niet volgens aanbiedregels worden aangeboden, worden mogelijk niet leeggemaakt of zelfs ingenomen. De eigenaar van de ingenomen container kan uitsluiten tegen betaling van de onkosten de container terugkrijgen.

Aanbiedregels:

·         Containers mogen alleen op de dag dat ze geleegd worden op de centrale aanbiedplaats gezet worden, tussen 05.00 en 08.00 uur ’s ochtends.

·         Vuilniszakken mogen niet naast de container gezet worden.

·         Het deksel van de container moet gesloten zijn.

·         Het afval mag niet worden aangestampt in de container om te voorkomen dat het afval vast blijft zitten.

·         Om 20.00 uur moet de container weer opgehaald zijn.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Goede zaak, zijn vaak mensen die de hele dag niets te doen hebben en dan voor de container vroeg hun bed uit moeten. Daarom zetten ze deze maar een avond eerder aan straat. Gewoon vroeg je bed uit mensen, kun je daarna weer verder pitten. ;D


  Maak melding

 2. Laten ze maar eens controleren bij de straten omgeving milligerplas in stadshagen. Daar staan containers in het weekend nog op de stoep terwijl die er donderdag ervoor zijn neergezet om te legen. ik moest zelfs in de buurt van puntkroos/pijlkruid enz enz een lege omgewaaide container op de stoep zetten anders was de weg geblokkeerd. en het zijn altijd de grijze containers die mensen gewoon weg laten staan en ze vergeten dat die zooi wel bij een ander voor de deur staat en niet bij hun zelf!!!!


  Maak melding

 3. Prima regels , echter de gemeente dient voor mensen met onregelmatige werktijden wel de mogelijkheid bieden om de container aan te kunnen bieden , dus werken met vrijstellingen.
  En wat dacht je van: “Nee baas , ik kan vandaag niet overwerken , want mijn container staat aan de weg”  Maak melding

 4. gaan we weer… burgertje pesten…

  en hoe moet dat dan met mensen die in ploegendienst werken? die van 14.00 uur tot 22.00 uur werken? die moeten voor 08.00 uur de wekker zetten om de container op tijd aan de straat te zetten en vrij nemen van hun werk om op tijd weer thuis te zijn om de container weer van straat te halen om geen risico op een boete te lopen???
  (niet zo zwart/wit denken h? Danny).


  Maak melding

 5. Tjonge we hebben toch allemaal buren? Ik regel het al jaren op die manier. Als ik hem vergeet dan doet de buurman het en andersom netzo. Degene die het eerst thuis is zet hem dan weer terug bij de voordeur. Dat kan toch bij anderen ook? Tenzij je natuurlijk geen buren hebt in de verste omtrek. Hahaha maar dan zullen die ook niet klagen dat ie te lang aan de weg staat.


  Maak melding

 6. hé danny er zijn ook mensern die s;morgens al om 4 uur moeten beginnen en s’nachts om 4 uur mag je ze ook niet buiten zetten dus wanneer kan het dan ? ja de avond ervoor


  Maak melding

 7. @ Johnny
  Ja, er zijn altijd uitzonderingen, dan kun je misschien wel een regeling afspreken met de gemeente. Ik denk trouwens niet dat als je hem om 3.30 buiten zet er een controleur langs komt.
  Maar die bakken van de mensen die bij mij staan beginnen echt niet allemaal om 4.00 uur en staan toch al om 23.30 buiten.


  Maak melding

 8. bij ons in de buurt woont ook zo,n gek 4 uur in de ochtend de container buiten zetten. als je dan om 6 uur moet beginnen lekker hoor dat laatste uurtje rust. dan maar s`avonds aan de straat. >:(


  Maak melding

 9. Wat mij dan opvalt, inderdaad, vaak de grijze container, als je ‘m zo lang aan de straat laat staan, dan ben je ‘m toch ook niet nodig, kun je ‘m beter gelijk in beslag laten nemen. Bij mij wordt ie donderdags geleegd, tegenover mijn huis is het inzamelpunt: loopt er dinsdagmiddag om +/- 1700uur een griet te sjouwen met haar grijze container!!! Hij staat er nu nog!!!Die kan ‘m dus gewoon missen, ophalen dat ding en een boete van honderd euro!!


  Maak melding

 10. Shit, ik zet hem meestal om 08:30 uur aan de straat…..Gaat me zeker geld kosten.

  Dat geeft overlast, trekt ongedierte aan en kan een gevaarlijke situatie opleveren.

  Duh…
  1- Overigens vreemd dat een container meer ongedierte aantrekt dan dat diezelfde container bij mij op de oprit staat…
  2- Overlast? Waar ik wakker van wordt is het gerammel van die containers van mensen die vroeg op moeten staan en over de straat rammelen met die dingen. Heb ik ’s avonds geen last van.
  3- De gevaarlijke situatie ontstaat nadat de vuilniswagen is geweest, en al die containers uit elkaar getrokken worden om zo door “het armpje” gepakt te kunnen worden. Daarvoor zijn ze door de brave buurtjes netjes bij elkaar gezet.
  Kortom, Graag kijken naar beide kanten van de zaak en svp niet burocratisch opstellen. De voorbeelden hierboven mag wat mij betreft overigens wel aan gewerkt worden.


  Maak melding

Reageer