Op zoek naar een Wereldschool?

Zwolle – Kom op zaterdag 17 januari naar het open huis van het Carolus Clusius College. Van 09.30 – 13.30 uur zijn basisschoolleerlingen en hun ouders van harte welkom om sfeer te proeven en om kennis te maken met deze Wereldschool.

Op het CCC leer je verder kijken en de wereld te ontdekken. Leerlingen maken kennis met andere culturen, krijgen Wereldvakken en hebben de mogelijkheid om extra talen, zoals Chinees, te leren. Ook zijn er regelmatig projecten waarin leerlingen laten zien hoe zij in de wereld staan. Door excursies, buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen maken zij kennis met buitenlandse jongeren en culturen. Op het CCC kun je terecht voor internationaal gymnasium Orfeo, atheneum, havo en vmbo-tl.

Open huis ook voor instroom havo/vwo 4
Leerlingen die volgend schooljaar instromen in havo 4 of vwo 4, en hierdoor de overstap naar een andere school maken, zijn ook van harte welkom tijdens het open huis op zaterdag 17 januari.

Internationaal gymnasium Orfeo
Ook Orfeo houdt op zaterdag 17 januari het open huis. Orfeo is het unieke internationale gymnasium van het CCC. Leerlingen krijgen op het internationaal gymnasium natuurlijk de vakken Grieks en Latijn, maar Orfeo is véél meer dan dat. Zo kiezen leerlingen bijvoorbeeld voor tweetalig of regulier onderwijs, krijgen ze de uitdaging die zij nodig hebben en is er aandacht voor het ‘leren leren’.

Meeloopmiddagen
Op woensdag 21 januari en woensdag 18 februari kunnen basisschoolleerlingen uit groep 8 individueel een middag proefdraaien op het Carolus Clusius College. Van 14.15 -16.15 uur zijn de toekomstige middelbare scholieren van harte welkom om lessen bij te wonen.

Tijdens de meeloopmiddag op het CCC maken basisschoolleerlingen kennis met een aantal vakken én kunnen zij ervaren hoe het is om les te krijgen op de middelbare school. De middag is bestemd voor alle basisschoolleerlingen die volgend jaar naar de middelbare school gaan. De lessen worden aangeboden op alle niveaus, van vmbo-tl tot en met internationaal gymnasium Orfeo.

Opgeven voor de meeloopmiddag kan via www.hetccc.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)