Weblog Zwolle zoekt redactieleden

Ben jij geïnteresseerd in (lokale-) media? Ben jij op zoek naar een interessante uitdaging? Ben jij op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding? Heb jij interesse voor het laatste nieuws uit Zwolle en nieuwe media? Wil je direct betrokken zijn bij de grootste internetkrant van Zwolle? Dan is deze vrijwillige functie vast iets voor jou!

wlz_logo_weblog_zwolle.jpg 

Weblog Zwolle tracht sinds 2003 haar bezoekers dagelijks te voorzien van het laatste belangrijke nieuws over en uit de gemeente Zwolle. Actuele berichtgeving en passie voor onze mooie Hanzestad en alles wat daarmee samenhangt is bij Weblog Zwolle een van de sterkste punten. Actueel op de hoogte zijn van nieuws uit Zwolle en betrokken zijn bij tal van onderwerpen over de stad: dat kan bij Internetkrant Weblog Zwolle!

Taken en werkzaamheden

Je werkt vanuit huis en je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het controleren en verwerken van de mailbox en het (eventueel) redigeren en plaatsen van persberichten. Daarnaast zou het een pré zijn als je zelf inventief bent in het vinden van nieuws. Bij persberichten zullen aangeleverde foto’s op het juiste formaat moeten worden gebracht en ingevoegd moeten worden. Daarnaast zul je de persberichten moeten beoordelen voor plaatsing op de online agenda van Weblog Zwolle. Het bezoeken van tal van activiteiten en evenementen in de gemeente Zwolle behoren tot de mogelijkheden. Je kan daar dan verslag van doen.

Wie zoeken wij? 
Weblog Zwolle is op zoek naar een minimaal 18-jarige, nauwkeurige, gestructureerd werkende, integere vrijwilliger, die samen met alle teamleden wil werken aan een schitterende vrijetijdsbesteding. Je woont in Zwolle of in een straal van 10 km rond de stad. Je hebt affiniteit met het lokale Zwolse nieuws. Je bent in het bezit van een computer van deze tijd met email en internettoegang. 

Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal en kunt begrijpend lezen en schrijven. Je hebt basiskennis van tekst- en fotobewerkingsprogramma’s. Je bent een positief, constructief en betrouwbaar persoon. Je hebt gevoel voor humor. Je weet dat werken op vrijwillige basis ten opzichte van je mederedactieleden ook bepaalde verplichtingen kent. Herken je dat je ergens passie voor kan hebben en dat je je ergens voor 100 % in kan zetten? 

Herken jij je in deze criteria, dan moet je niet te lang wachten en snel contact opnemen. Jij kunt dan wel eens ons nieuwe redactielid zijn. 

Wat kunnen wij je bieden? 
Je krijgt inhoudelijke begeleiding en coaching van onze teamleden. Je maakt onderdeel uit van de grootste internetkrant van Zwolle en van een bijzondere- en hooggewaardeerde organisatie. In overleg kunnen bepaalde onkosten worden vergoed. Als gewaardeerd lid van de redactie krijg je de exlusieve blauwe Weblog Zwolle kleding. Er zijn vrijwilligersavonden, en eens per jaar is er een gezellige teamdag.

Reageren 

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te werken in een enthousiast team, neem dan contact met ons op. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken of email info@weblogzwolle.nl met als onderwerp: “Vacature redactie WZ” 

Redactie Weblog Zwolle

Artikel delen: