‘Verkeersmarkt, Veilig op weg Van en Naar school’

Wethouder Janco Cnossen geeft op maandag 2 oktober 2006 om 08.15 uur op ludieke wijze het startsein voor de ‘Verkeersmarkt, Veilig op weg Van en Naar school’ in de Dobbezaal van de IJsselhallen, Rieteweg 4 in Zwolle (ingang Noordzijde / autobaan). 

De verkeersmarkt wordt gehouden van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 6 oktober 2006. De gemeente Zwolle organiseert de markt in samenwerking met ‘Kromstaf Organisatie & Educatie’ uit Deventer en het Voorgezet Onderwijs in Zwolle voor 1140 leerlingen in de leeftijd van 12-tot 14- jaar. Het aantal 12- tot 14-jarigen dat zwaargewond is geraakt als gevolg van een verkeersongeval, is in augustus 494, maar in september is dit aantal maar liefst 905. Het aantal 12- tot 14-jarigen dat is verongelukt met de fiets, is in augustus 21, maar in september is dit bijna verdubbeld tot 40. Reden te meer om voor deze leeftijdsgroep een verkeersmarkt te organiseren.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Dan zou je na dit bericht toch ook de openingstijden verwachten.
  Als dit echter dezelfde markt is als voorgaande jaren voor de schoolgaande jeugd, dan zou hier op zijn minst moeten staan: “en de komende week gaan de middelbare scholen in groepsverband bij dit evenement langs” of iets dergelijks…
  Vreemd artikel zo.


  Maak melding

 2. Het aantal 12- tot 14-jarigen dat zwaargewond is geraakt als gevolg van een verkeersongeval, is in augustus 494, maar in september is dit aantal maar liefst 905.

  Logisch, in Augustus waren de scholen gesloten en veel mensen op vakantie.


  Maak melding

 3. Ja Chris, ik heb het idee dat dit een vergelijkbaar verhaal is als wat laatst in het nieuws was toen de scholen begonnen, maar dat deze schrijver de klok heeft horen luiden, maar vergeten is waar de klepel hangt.
  Het is volgens mij ook om die reden (vakantie t.o.v. school) dat dit feit genoemd wordt (werd op het nieuws wel gedaan laatst namelijk).


  Maak melding

Reageer