Berkum met geïmproviseerd team langs ZAC

Zwolle – VV Berkum heeft met een geïmproviseerd team stadgenoot ZAC met 1-0 verslagen, in een duel dat lange tijd niet erg boeiend was voor de toeschouwers en vooral de boeken in zal gaan als nuttige oefening voor de spelers van beide ploegen.

Bij de thuisclub, waar coach Rinke Borger van Berkum 2 ditmaal aan het roer stond, traden maar enkele spelers aan die regelmatig in de basis-elf staan. De hoofdmoot bestond uit voetballers die normaliter op de bank beginnen, spelers uit het tweede elftal en een aantal jeugdige talenten. Ook ZAC was trouwens incompleet, want de ploeg van trainer Egbert Kragt trad bijvoorbeeld aan zonder topscorer Robbin Bastiaan.

Het was bij Berkum nogal eens te zien dat veel spelers niet aan elkaar gewend waren, want men vond elkaar vaak moeilijk. Desondanks speelde de wedstrijd zich het grootste deel van de tijd af op de helft van derdeklasser ZAC. Daar kwamen in de eerste helft ook kansen uit voort voor onder meer Jaouad Akloud, Ricardo Kuijer en Frank Hoolsema, maar bij de afronding ontbrak scherpte terwijl ZAC-doelman Jelle Brouwer ook een aantal keren goed optrad.

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Akloud, bijna op de doellijn, opnieuw miste. Twintig minuten later leek Berkum te gaan scoren uit een harde vrije trap van Jasper van der Stouw, maar keeper Brouwer kon de bal net onder de lat weg tikken. Tien minuten voor tijd, toen velen zich al hadden verzoend met een doelpuntloze remise, nam Berkum alsnog afstand. Sander Bolt lanceerde Akloud met een lange dieptepass en toen doelman Brouwer, die leek te gaan onderscheppen, de bal verspeelde kon de Berkum-spits alsnog profiteren: 1-0. Enkele minuten later kreeg de opgekomen verdediger Ricardo Talu nog een riante schietkans maar zijn inzet werd van de ZAC-doellijn geramd. Ook een mooie actie van de opkomende Romano Luhukay leidde niet meer tot succes. Zijn indraaiende voorzet werd door de 17-jarige middenvelder Tom Kooke, die op een sterke wedstrijd terug kan kijken, net over het ZAC-doel gekopt, zodat het bij 1-0 bleef.

Het duel was daarmee vooral nuttig voor de oefenmeesters van beide clubs en zal later niet worden herinnerd als een oefenpot waarin de toeschouwers werden verwend. Maar daar zijn dergelijke wedstrijden natuurlijk ook helemaal niet voor bedoeld!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)