Dubbelconcert in The Livingroom

Op vrijdag 12 oktober zullen de bands Soundstar en Kwatta een dubbelconcert in The Livingroom in Zwolle geven. Soundstar bijt het spits af om 22.00 uur waarna Kwatta rond kwart over elf zal starten.


Kwatta

Soundstar ontstaat eind 2006. De twee songwriters Niels Kater (oftewel zanger NiKa) en Coen Dassen (gitaar) hebben al eerder met elkaar gespeeld in formaties als Ominous Tribe en ZOBER. Samen met bassist Titus Rudolphy (oud-ZOBER) en drummer Pieter Dokter (ex-Fun Cue) wordt er in de eigen studio in alle rust gewerkt aan het repertoire. Bij SOUNDSTAR draait het in eerste instantie om “echte liedjes”. Invloeden uit de jaren zestig / zeventig (Beatles en Beach Boys) zijn op de achtergrond zeker te horen. Aan de andere kant is de formatie zeker niet bang voor het experiment (denk aan bands als Wilco en Radiohead). Deze mix van verschillende invloeden zorgt voor een spannend geheel.

Popmuziek klinkt weer fris en anders. SOUNDSTAR hoopt in de loop van volgend jaar zijn eerste CD te kunnen releasen. De band treedt af en toe op om nieuw materiaal live uit te proberen. Een aanrader voor liefhebbers van alternatieve popmuziek! www.myspace.com:80/soundstarmovement

KWATTA is begonnen in 2003, een jaar van hard werken aan het eigen repertoire. In 2004 was het zover, het podium lonkte. Na eerst enkele try-outs was het tijd voor het echte werk. Zo stond KWATTA op Steenpop, de Meerpaaldagen in Dronten en verzorgden zij samen met vele andere bands een benefietoptreden in de IJsselhallen. Artistieke hoogtepunten waren de optredens op Van Eigen Bodem in Zwolle. In 2004 samen met pianovirtuoos Jan Vayne en in 2005 met violist Adriaan Stoet. In 2005 drong KWATTA bij de landelijke Spits Breakthrough Award door tot de negen beste Nederlandstalige bands. De finale in Amsterdam (ID&T studio 80) werd niet gewonnen, maar KWATTA kreeg wel ruime aandacht in de Spits. Dat KWATTA een band met aspiraties is, blijkt uit de samenwerking met producer Michiel Hoogeboezem (De Dijk, IOS, Ten Sharp). Dit najaar gaat KWATTA de studio in, dus binnenkort laat de band meer van zich horen! 

www.kwattadeband.nl

De entree voor deze avond bedraagt € 5,-. Kaarten zijn in de voorverkoop of aan de deur verkrijgbaar bij The Livingroom aan het Gasthuisplein in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer