Wijnproducenten op eerste Zwolse Wijnfestival

Een lekker wijntje drinken, met daarbij een smakelijke delicatesse en Frans- en Spaanstalige livemuziek op de achtergrond. Het klinkt mediterraan, maar het vindt gewoon plaats in Zwolle. Op zondag 7 oktober kunnen wijnliefhebbers zich van 14.00 tot 18.00 uur nestelen op de banken en stoelen van het eerste Zwolse Wijnfestival dat Café Public, Schuttelaar Delicatessen en Wijnen en café ’t Proeflokaal op de Blijmarkt neerzetten.

In navolging van de Nationale Wijnweek sluiten eigenaren Ton van Riele, Remco van Looijengoed en Arjan Broekman de straat vanaf het Proeflokaal tot net voorbij Public af. Bezoekers kunnen er plaatsnemen in speciale tenten, want je weet natuurlijk nooit wat voor weer je kunt verwachten. Hoewel de omstandigheden voor een behaaglijke middag met bovenstaande organisatie al volop aanwezig zijn, willen de heren nog iets toevoegen. Broekman: “De producenten van St Martin (uit Luxemburg), De Kleine Schorre (uit Zeeland) producent van de huiswijn voor de bussinessclass van de KLM, zijn aanwezig om te vertellen over hun bedrijf en over hoe zij wijn maken.

Gasten hebben verder alle gelegenheid om ze nog allerlei details over specifieke wijnen te vragen.” Wijn is verkrijgbaar in de tenten zelf. Broekman: “Voor een vaste prijs per glas kunnen gasten diverse wijnen proeven. Iedereen is welkom. Zowel wijnkenners als mensen die gewoon meer over wijn willen weten.”

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer