Getuigen mishandeling Trompstraat gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 20-jarige man uit Enschede en zijn vriendin, op de Trompstraat op zaterdag 27 december, rond 17:45 uur.

politie_logo_4.jpg  

Daarbij werd het slachtoffer meerdere keren met de vuist in zijn gezicht geslagen (meerdere verwondingen) en kreeg zijn vriendin, die voor hem in de bres sprong, ook nog een tik mee.

De slachtoffers reden op één fiets vanuit de Ruyterstraat de Trompstraat op. Daar stond vermoedelijk een zilvergrijze Mercedes-sport met draaiende motor. Nadat zij hier omheen gereden waren en de Trompstraat waren ingeslagen werden zij door deze auto de pas afgesneden en tot stilstand gedwongen. De bijrijder suggereerde dat het stel hun auto had geraakt en dat daarvoor een schadevergoeding betaald moest worden. Toen ze daar niet op ingingen deelde de man meerdere klappen uit aan het slachtoffer en mengde ook de bestuurder zich met het handgemeen.

De bijrijder is een getinte man van tussen de 20 – 25 jaar oud, met een lengte van 1.80 – 1.85 meter. Hij had zwart kortgeknipt haar en droeg een zwarte heupjas met bontkraag. De bestuurder is van dezelfde leeftijd en heeft hetzelfde uiterlijk en postuur. Hij droeg een witte heupjas met bontkraag.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze mishandeling te maken heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

34 gedachten over “Getuigen mishandeling Trompstraat gezocht”

  1. Nee ik ben niet aan het zuigen. Ik wil weten wie hij met ‘ze’ bedoelt. Ik neem aan dat hij bedoelt Marokkanen. Maar ik hoor het graag van hem. Waarna ik zijn opmerking finaal kapot maak, omdat het van geen kant klopt. Maar aangezien ik geen aannames mag doen, vraag ik het netjes en geef ik nog een kans aan hem om weg te lopen.

    Die kans heb jij hem nu ontnomen. Wie is er nou lullig bezig?

  2. Die kinderen kunnen daar een trauma aan overhouden.
    Achterlijk tuig dat dat flikt.
    Jammer dat er hier 1 een stukje plaatst om het te proberen te ontkrachten dat het om waarschijnlijk incidentjes gaat waar Nederland de buik vol van heeft.
    De slachtoffers zullen jou dan ook niet snappen.
    En ja, wie is er dan lullig bezig??

  3. @De Cock laat mij zien waar ik zeg dat het maar een incident is. Laat zien. Quote mij maar. Kan je niet. Dat zeg ik namelijk niet. Ik zeg dat de meeste getinte mensen niet gewelddadig zijn. Dat zeg ik. Leer lezen.

  4. Doe toch relax man en probeer de ervaring van de slachtoffers te begrijpen.
    In plaats van anderen af te zeiken op hun mening.
    Sterkte.

  5. @De Cock dat de meeste getinte mensen gewelddadig zijn heeft helemaal niks te maken met een mening. Dat is een incorrect feit.

    Ik snap de ervaring van de slachtoffers, voor hun is het vervelend. Ruud is echter niet een slachtoffer en ik vind het nodig om zijn ongenuanceerde onzin te verbeteren.

  6. Ach Japser, het is ongelukkig geformuleerd ‘de meeste’, maar feit is wel, en dan doel ik niet op een bepaalde nationaliteit, dat er verhoudingsgewijs veel “getinte” mensen dit soort vergrijpen begaan! En inderdaad, de meerderheid van de “getinte” medelanders is goedwillend en onschuldig en we moeten ze dus niet allen over een kam scheren.

  7. Ik word gewoon pissig als direct er weer op gewezen moet worden dat het getinten zijn en dat de discussie die kant op wordt getrokken (en dan wordt mij kwalijk genomen dat ik niet in ga op de slachtoffers, de ironie). Zoals je zegt, de meeste zijn gewoon normale nette mensen.

  8. Dit is een definitiekwestie: Japser heeft deels gelijk, de meesten (meer dan 50%) houden zich niet bezig met criminele activiteiten. Maar daaruit kun je niet concluderen dat het onjuist is om te beweren dat ze vaak crimineel zijn.

    Want in de groep die zich bezighoudt met criminele activiteiten doen ze wel heel erg serieus mee!

    Voor twijfelaars en wegkijkers:

    http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/A1B765EE-5130-481A-A826-2DCCD89F81C9/0/2012b61pub.pdf

    Check hoofdstuk 7 en schrik. Of lees wat een normaal om zich heen kijkend, lezend en denkend mens al lang weet. OF steek je kop in het zand en ontken het probleem en verwijs naar de beelden die vandaag over het station in Zwolle zijn opgedoken waarin een mishandeling plaatsvindt door autochtone paupers. Ook een mooie manier om de aandacht af te leiden van feiten.

  9. @japser en Johnvboven: heren, beter lezen en graag niet verdraaien. Ik beweer juist het tegendeel van wat jullie suggereren met julie metaforen: de meerderheid heeft GEEN criminele antecedenten heeft. Ik probeer het nog een keer: niet iedereen die longkanker krijgt is een roker. En er zijn veel rokers die geen longkanker krijgen. Maar onder longkankerpatienten bevindt zich WEL een opmerkelijk hoog percentage rokers (voor de echte freaks: ca. 87%).

  10. @Japser en Johnvanboven:heren, graag beter lezen en niet verdraaien. Ik beweer juist het tegengestelde van wat jullie suggereren met jullie metafoor: de meerderheid heeft geen criminele antecedenten.
    Ik probeer het nog een keer: niet iedereen die een dodelijke longziekte krijgt, is een roker. En niet elke roker krijgt een dodelijke longziekte. Maar onder de mensen die een dodelijke longziekte krijgen bevindt zich wel een opmerkelijk hoog percentage rokers (voor de freaks: 87%).

  11. @ed wat je zegt klopt, maar er wordt hier, indirect, geprojecteerd op de gehele groep. Terwijl dat helemaal niks zegt over de groep. Als 2 mensen jatten en één ervan is getint, kun je roepen, ah, 50% van de criminelen is getint. Maar als er 200 getinten zijn, kun je ook zeggen, 0,5% van de getinten is crimineel. En dan krijg je een heel ander beeld bij de gehele groep. Doordat dat de laatste al jaren niet gebeurt, wordt het beeld ernstig verstoord voor een grote groep mensen die het niet kunnen omdraaien.

  12. @Japser: je redenatie klopt. Maar vooral in situaties waarin je kleine getallen afzet tegen grote getallen. Zoals in: jaarlijks sterven er ca. 135.000 mensen, slechts 10.000 daarvan aan longziekte. En slechts ca. 8.700 daarvan roken, dus oppervlakkig gezien valt het met dat roken wel mee als je kijkt hoeveel mensen er roken in Nederland. Maar dat is echt goochelen met cijfers om de feiten een bepaalde kleur mee te geven. Als je de CBS-rapportage bestudeert zie je dat het beeld dat ‘bepaalde bevolkingsgroepen’ wel erg enthousiast vertegenwoordigd zijn in de criminele sector een feit is. Daarna volgt de vraag of we daar iets mee kunnen/moeten of willen.

    @John: feiten verzamelen, feiten analyseren dmv redeneren en dan….stoppen?
    Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, vaak wordt er te snel of te oppervlakkig geoordeeld. Maar concluderen en oordelen op basis van feiten is juist prima en misschien zelfs wel erg hard nodig. Waarom zou je dat NIET doen?

  13. @ed er moet zeker wat met die gegevens gebeuren. Zolang dat maar niet is: zeggen dat getinte mensen crimineel zijn. Er moet wel gekeken worden waarom er bovengemmideld veel criminelen zijn die getint zijn.

  14. Klinkt als een soortgelijke situatie wat ik heb meegemaakt een maand eerder, dezelfde buurt. Dezelfde mercedes met dezelfde daderomschrijving. Hoop dat hij snel wordt gepakt.

    Wanneer gaan de politiek correcten hier eens reageren naar aanleiding van de uitspraak: tokkievolk? Niet alle Tokkies zijn a-sociaal of zorgen voor overlast.

    Daarom selectieve verontwaardiging. “Wat zeg jij? Getint? Ik wil graag weten wat je daarmee bedoeld zodat ik de racisme en discriminatiekaart kan trekken.”

    Tokkievolk, blank gespuis, kamperpoorter. Geen probleem. 🙁

    En weer is het gelukt. Er heeft een mishandeling plaats gevonden en een aantal vaste mensen hier maken er een compleet andere discussie van. Jammer.

  15. Nee, Tokkie is een hollandse achternaam die roemrucht werd door een tvserie.

    En dat bedoel ik, lekker selectief en je bent dus geen haar beter dan de iqloze henk en ingrid die marokkaan roepen bij een persoon met een kleurtje.

  16. Dat is het ook, maar niemand die er nu op doelt heeft het over die familie. Die term wordt nu gebruikt om asociale blanke Nederlanders mee aan te duiden. Betekenis van woorden kan veranderen. Of dat terecht is, kun je over discussiëren, maar de term is nu niet meer de familienaam.

  17. Culturele veranderingen zijn dat Vader Jans. Als hunnie het kunnen doen en komen er mee weg, dan kunnen wij het ook.

    En gelukkig is dit op het nieuws gekomen. Ik maak genoeg dingen in het weekend mee met het uit gaan in de Voorstraat of Jufferenwal die het nieuws niet halen. Omdat slachtoffer geen aangifte durft te doen of omdat uitbater van café geen zin heeft.

  18. Jou kennen wel niet Selectief, lekker anoniem 😎

    Ik denk overigens niet dat het meer gebeurt, dankzij het internet horen we er gewoonweg meer over. Vroeger, als het al in de krant kwam, wat het een klein kollometje op pagina 6.

  19. Het was dus getint gespuis.
    Is nou iedereen tevreden.??
    Al zal het voor het slachtoffer geen ruk uitmaken wie het was .
    – Editted –

    ==========

    Graag on-topic a.u.b. !

Reacties zijn gesloten.