Britt Jurgens uit fractie Swollwacht gezet

Zwolle – Donderdagavond hebben de gemeenteraadsleden van de Swollwachtfractie, William Dogger en Cemal Yildrim, in overeenstemming met het partijbestuur besloten om per direct de samenwerking met raadslid Britt Jurgens op te zeggen. Volgens de leden was er sprake van een stagnerende samenwerking welke niet overbrugbaar bleek. Swollwacht heeft Jurgens verzocht haar raadszetel weer beschikbaar te stellen aan Swollwacht.

Britt Jurgens noemt dit een onbegrijpelijk besluit. Ze heeft vragen gesteld over de taakverdeling en veranwoordelijkheden binnen de fractie en bestuur. Graag had ze daar een formeel een op een gesprek over gehad met de fractievoorzitter. Dit verzoek werd niet gehonoreerd en leidde volgens Jurgens tot een bizarre mailwisseling waarin de gehele fractie en het bestuur werden betrokken. Voor Jurgens voelt dit als een trap na. Volgens eigen zeggen heeft ze zich altijd voor 200% ingezet. Echter heeft ze wel vrede met het besluit, ondanks de bittere nasmaak. De komende tijd zal Jurgens zich gaan beraden over haar toekomst binnen de raad. Haar raadszetel, welke ze met voorkeursstemmen heeft verkregen, zal ze niet afstaan aan Swollwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

47 gedachten over “Britt Jurgens uit fractie Swollwacht gezet”

  1. dit zaakje stinkt!

    mijn gevoel zegt me dat er iets van een samenzwering is tegen Britt
    Jurgens omdat ze ‘moeilijke’ vragen stelt.

    heel jammer dat Zwollwacht er zo mee omgaat.

  2. Jammer wordt het toch tijd voor VZVZ .Van Zwolle Voor Zwolle.
    Echte Zwollenaren die wat willen betekenen voor de stad en zijn mensen .
    Britt alleen ,iemand van D66 alleen ,Dogger zowat alleen ,waar moet dit heen ,erg geloofwaardiger wordt het er niet op

  3. ahhhhhhhhh ja nou kunnen ze niet eens met elkaar samenwerken lijken padvinders wel die niet met elkaar eens kunnen worden….Amateurs zijn dat. IK zou zeggen succes ermee!!

  4. Slecht voor de stad, deze éénmens fracties, dit vraagt om een wijziging van de wetgeving waarmee dit kan worden voorkomen, geldt ook voor de 2e kamer, zelfde gedoe daar??.

  5. Jammer. Ze was zeker te kritisch. Daar houdt netwerker de heer Dogger niet van. Die maakt overal ruzie. Ook bij de carnaval… Stelletje mannetjes bij Swollwacht.

  6. En dat is democratie dames en heren. Wanneer je als partij het niet eens bent, speel je de andere politicus op deze manier uit.

    Typisch swollwacht en vooral Yildrim en Dogger. Verlang weer naar de tijd met Van Nieukerken toen het nog een echte partij was met een visie.

    Mja, meneer dogger en yildrim vinden extra salaris wel prettig naast hun gewone baan.

  7. Het is verdikkie niet de eerste keer dat er stront aan de knikker is bij Swollwacht. Een paar jaar geleden had Dogger ook een fittie met toenmalig voorzitter Freddy Eikelboom. Dogger greep toen weer de macht.

  8. Nu Dogger weer terug is begint het gerommel weer bij swollwacht .Hij wil de grote man zijn en gunt een ander geen kritiek op hem .Dit doet de swolwacht geen goed voor de verkiezingen zullen veel kiezers verliezen

  9. Jurgens was wel een typetje die kek was en mooi liep te wezen. Zelfs bij PEC Zwolle op de publieke tribune komt ze op hakjes aanzetten. Inhoudelijk had ik al wel mijn bedenkingen.

  10. Nou….dit staat zoals ik het zie niet op zichzelf. Dhr. Dogger is natuurlijk een kampioen in het dicteren van zijn eigen visie op anderen. Wanneer mensen het hier niet mee eens zijn, dan is het hommeles en ruzie in de tent. Openstaan voor ideeën van anderen staat denk ik niet in zijn agenda en laat staan dat er volgens mij een kritische noot richting hem gemaakt kan / mag worden. Waar Dhr. Dogger is komt er ook onrust en wrijving in de keet, zoals ik uit alle berichtgevingen op weblog heb kunnen lezen. Het is dus niet alleen nu of in het recente verleden bij Swollwacht, maar ook langer geleden al bij de carnaval. Uiteindelijk is het sneu voor mevrouw Jurgens en alle kiezers die na vorig jaar dhr. dogger het voordeel van de twijfel hadden gegeven. Waaronder ik! Jammer, dat Dhr. dogger zijn eigen belang plaatst boven die van de plaatselijke partij en haar kiezers. Misschien tijd voor een nieuw lokaal alternatief!

  11. Het maakt toch niet uit of zij op hoge hakken loopt of met de blotte billen als zij haar werk maar goed doet… Als zij onterecht eruit gezet is dan moeten ze met elkaar in gesprek vind ik, maar het blijven toch wel amateurs.

  12. Welk vak zit je, arnod? Kan ik je de volgende keer spotten.:)
    Ontopic, het raadslidmaatschap is geen baan en er is geen werkgever. Brit Jurgens is gekozen en heeft recht op de zetel. In het vorige geval (van die man bij D66) ging de discussie erover dat hij dankzij zijn plaats op de lijst gekozen was en daarom zijn zetel zou moeten opgeven. Bij Britt Jurgens is daar geen sprake van omdat zij dankzij veel voorkeursstemmen rechtstreeks in de raad gekozen is (met passeren van de nummer 4 van de lijst, meen ik).

  13. Wat een onzin wordt hierover Britt geschreven zeg.Gaat het om hoe ze zich kleedt of gaat het om het inhoudelijke van het verhaal.Zelf ken ik haar al heel lang en de manier hoe ze zich presenteerd erg vrouwelijk en charmant. Ze komt op mij over als een integer en betrouwbaar persoon.Denk dat dit voorval meer over de partij Swollwacht zegt dan over de persoon in kwestie.Dogger heeft vaker met dit bijltje gehakt……:(:(

  14. Alleen als Britt het goed vindt natuurlijk 😉 Maar er loopt ook nog een initiatief Van Zwolle Voor Zwolle. Mogelijk dat dit zich gaat ontplooien naar de volgende verkiezingen toe?

  15. Denk je aan erfopvolging, Daniël? De regententijd is voorbij. Wanneer je de politiek in wil, zul je eerst moeten aangeven wat je wilt bereiken voordat je vraagt of je het moet doen. Je kunt een tipje van de sluier oplichten wat jij voor Zwolle in gedachten hebt.

  16. Zo te lezen zijn de elementen voor een nieuwe partij aanwezig. Britt-Daniël-Wichert. Nou, als dat een mooie bevlogen nieuwe partij oplevert wil ik die als stemmer wel een kans geven.

  17. Jurgens wilde een afspraak met fractievoorzitter Dogger over de toekomst van Swollwacht. Dogger vond dat een gesprek met een fractielid en de voorzitter van de partij een beter idee was met dit nieuwe raadslid. ‘Een nieuw raadslid als Britt Jurgens zal toch niet zomaar de toekomst van de partij bepalen’, meent hij. Jurgens kwam bij de afspraak niet opdagen, omdat ze alleen met Dogger wilde praten.

  18. Beste mensen,

    Het bovenstaande bericht wil ik wel even nuanceren. Zelf ben ik ook teleurgesteld over het vertrek van Britt Jurgens. Alleen het zal vast niet over een nacht ijs zijn gegaan. Ik kan mij heugen dat er in de tijd van mijn vader ook wel eens strubbelingen waren. Het is natuurlijk makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Alleen we weten niet hoe het er intern aan toe ging.

    Daarnaast ik zal ik mij beraden om mijn intrede in de Zwolse politiek te doen. Ik reken op jullie steun!

    Met vriendelijke groet,

    Daniël van Nieukerken

  19. Wat lees ik nou?

    @donleo1967: @brittjurgens @wolgebruik nou we horen wel wanneer het oprichtingsvergadering is. Graag niet op 13,14,15,16,17 februari dan heb ik het druk

    😉

  20. Nee, niks concreets. Heeft niet meer waarde dan een vaag gerucht. Is een stukje uit een grappige conversatie op Twitter dat even mijn aandacht trok. Eerst carnaval! Maar je kunt natuurlijk nooit weten….

  21. Dit is dus een berichtje van iemand die zich Don Leo (PEC Zwolle, voetbal, uitgaan, Sassendonk) noemt. Maar neem het niet serieus. Ik had het niet moeten citeren. Het is meer mijn wens dan dat het serieus is.

  22. Het is bekend dat Wichert sympathie heeft voor het initiatief Van Zwolle Voor Zwolle. Samen met Freddy Eikelboom denkt hij na over een nieuwe lokale partij die meer voor de Zwollenaren op moet komen. Maar daar past Britt Jurgens (als raadslid) niet in.

  23. Dit verbaasd mij niets… britt was een lichtgewicht wat zij al eerder in het bestuurd had bewezen en dogger een narcist wel eens waar met bestuurlijke ervaring, echter zonder kennis om mensen op een waarde in te kunnen schatten. Hij zit dan ook in de raad net als de rest nou ja rest, het wat een totaal van 3…. maar ze zitten er alleen voor hun eigen gewin en dan meen ik op de eeste plaats financieel en verder om hun eventuele netwerk uit te bereiden voor wederom eigen gewin.
    Swollwacht de partij voor alleen eigen gewin en uitsluitend kiezers bedrog.

Reacties zijn gesloten.