Jongen door stel mishandeld op station

Zwolle – In de bewaakte fietsenstalling van het centraal station in Zwolle is een jongen van 18 mishandeld door een man en een vrouw. Vanuit het niets wordt de jongen op de grond gegooid, geschopt en meer dan tien keer tegen zijn hoofd geslagen. De jongen houdt wonder boven wonder weinig over van de mishandeling omdat het hem lukt zijn armen voor zijn gezicht te houden. De aanleiding voor de mishandeling lijkt een woordenwisseling verderop in Zwolle. Als de jongen over de brug tussen de Diezerkade en de Menno van Coehoornsingel fietst roept de man hem na. Hij roept naar de jongen: "gaan we stoer doen", waarop de jongen reageerde met de woorden: "moet je horen wie het zegt". Daarna wordt de jongen door het stel gevolgd tot aan de fietsenstalling bij het station waar ze hem mishandelen. Na de mishandeling loopt het stel weg alsof er niets gebeurd is.

https://youtu.be/pHzFDwKlI74

Weet u wie dit stel is? Neem dan contact op met de politie via het gratis telefoonnummer 0800-6070 of geef anoniem uw informatie door bij Bel-M; 0800-7000. 

Artikel delen:
Reacties 59
 1. Bijzonder ook weer om te zien dat er helemaal niemand is die ingrijpt. Er staan volgens mij wel 5/6 mensen omheen en allemaal doen ze niets. We hebben er allemaal wel een mening over, maar iets doen ho maar. Ongelofelijk..


  ⚠️ Meld

 2. W.Boow kijk het filmpje maar eens terug er is duidelijk te zien dat er een man ingrijpt, waarschijnlijk de medewerker van de fietsenstalling. Maar buiten dat is het belachelijk, hopen dat ze die twee snel pakken.


  ⚠️ Meld

 3. Wanneer komen we met z`n ALLEN eens in aktie tegen dit soort lui????
  Het wordt tijd dat de straten van Zwolle eens goed worden schoongeveegd….


  ⚠️ Meld

 4. Hoe BELACHELIJK dit!!
  Op de video kan je al wel zien om wat voor een tokkie-achtige types het gaat!
  Laat ze a.u.b. eens wat strenger straffen en dit soort hersenloze, domme randdebielen aanpakken!!  ⚠️ Meld

 5. Paar (standaard) opmerkingen:

  – De beveiligingscamera kan een update gebruiken, al kan het altijd slechter.
  – Beelden naar mijn mening veel te laat vrijgegeven.
  – Er wordt pas laat ingegrepen, wat voor sommige mensen begrijpelijk is omdat die het fysiek en mentaal afleggen tegen zo’n vaag figuur.
  – Herkenbaar duo, zal niet al te lang moeten duren.


  ⚠️ Meld

 6. wat een stel ontzettende Zwolse tokkie-aso’s. (zal me niets verbazen of ze planten zich nog voort ook)
  Die foto’s van dat stel goed zichtbaar opplakken op elke straathoek zou ook wel kunnen helpen.
  Overigens hulde aan de fietsenstallingmeneer!!  ⚠️ Meld

 7. Nou, die dame zie je niet snel over het hoofd! Overigens weer een bewijs dat het krijgen van kinderen geen automatisch recht moet zijn en preventief verboden moet kunnen worden. Stel je voor dat dit zich voortplant!


  ⚠️ Meld

 8. Wanneer is dit gebeurd dan?

  Kan niet begrijpen, dat er niemand is die ook maar iets doet. Behalve dan de medewerker van de fietsenstalling.

  Moet je je ook voorstellen, dat je zo ontzettend ver iemand gaat achtervolgen om één simpele opmerking! Wat een mafkezen!


  ⚠️ Meld

 9. Wat een volk zeg! 🙁 Voelde me altijd nog wel zo veilig hier!! Ook weer bij de Hortensiastr. dus afgelopen nacht pff
  Ik ging altijd nog wel met mn fiets savonds de straat op ..maar weet niet meer hoor ….
  Ook al worden ze opgepakt, ze staan zo weer op straat 🙁


  ⚠️ Meld

 10. De rechter:Een( voorwaardelijk werkstrafje), slachtoffer is ook ongedeerd dus het valt reuze mee.
  Jammer dat we dit soort gasten niet ter afschrikking kunnen ophangen aan de Peperbus. Beter en goedkoper voor de maatschappij,alleen jammer voor de zeilmaker die de kleding voor mevrouw maakt.


  ⚠️ Meld

 11. Mooi dat ze door Anoniem herkend zijn. Kunnen ze een bezoek van de Hermandad verwachten.
  @Erikvd: Niet de Peperbus. De juiste plaats voor een terechtstelling is de Grote Markt. (Ken je geschiedenis)


  ⚠️ Meld

 12. @ anoniem, gewoon de namen op het topic bij geenstijl zetten, daar zullen de daders veel meer last van hebben als van de politie 🙂


  ⚠️ Meld

 13. @abc als ik de namen wist, stonden ze met facebook en adres op geenstijl. Politiek en politie doen te weinig of krijgen een fopstraf.


  ⚠️ Meld

 14. @ jasper –> ja, eigenrecht kan in veel gevallen veel meer “recht” doen als dat de politie dat kan.

  In dit geval is het ook niet beschuldigen, het is een vaststaand feit dat ze de daders zijn.


  ⚠️ Meld

 15. Ik weet hoe je er over denkt Japser, maar ik denk dat als je zo tekeer gaat tegen iemand én dat is op camera vast gelegd je je rechten op privacy een heel eind gedag kunt kussen. Die Facebook pagina’s hebben ze in ieder geval zelf aangelegd.


  ⚠️ Meld

 16. Dit soort sukkels hebben de problemen over zichzelf afgeroepen, wat de aanleiding ook geweest is, hun wangedrag is onacceptabel. Daarmee hebben ze ook geen recht meer op welke vorm van privacy dan ook. Jammer dan, als ze nu de gevolgen van hun idiote gedrag moeten gaan ondervinden. Sukkels.


  ⚠️ Meld

 17. Ik weet niet of de straf zoveel meer zal zijn dan dat de rechter op zou leggen bij “namen en shamen”. De rechter zal daar rekening mee houden. Dus zou het per saldo weer in evenwicht moeten zijn.
  Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in een rechter dan in GeenStijl. Maar daar wordt kennelijk verschillend over gedacht. Laten we de rechterlijke macht maar naar huis sturen. GeenStijl regelt het wel!


  ⚠️ Meld

 18. @Plantje nu is het misschien duidelijk wat er op het eind ik gebeurt. Qua beeld,niet qua spraak. Je weet niet wat er voor en tijdens ik gezegd en wat er voor allemaal in gebeurt. Kun je een redelijk beeld van vormen, denk ik ook, maar waar leg je die grens. Ik dus bij de rechtsstaat. Duidelijk, helder.


  ⚠️ Meld

 19. Erg inderdaad. Maarja, shit happens. Mijn medeleven met het slachtoffer overigens.

  Terechtstellingen horen in Zwolle inderdaad op de Grote Markt plaats te vinden. De laatste was in zestiennogwat als ik me goed herinner wat op de plaquette bij de voormalige lokatie van de galg staat.

  Overigens hulde voor Jasper, ’t zwaard ter verdediging van de rechtsstaat opvattend zo lezende.
  Het alternatief is natuurlijk helder; om te beginnen
  alle idioten middels fakkels en hooivorken de ijssel injagen.

  En als de luitjes met de fakkels en de hooivorken eenmaal
  de smaak te pakken hebben, dan weet je wel waar ’t heengaat.

  Dan toch maar liever de rechtsstaat, men onvolkomendheden en al.  ⚠️ Meld

 20. Je weet inderdaad niet wat er gezegd is. Echter, niets rechtvaardigt zo’n mishandeling.

  Ik ben het met je eens dat de rechtstaat de grens is. En binnen zo’n rechtstaat geven mensen zelf hun privacy op door een combinatie van social media en asociaal gedrag. Daar hoeft een rechter wat mij betreft geen rekening mee te houden. Die rechter mag zich dan ook beroepen op de rechtstaat, de feiten bekijken en de verdachten op basis daarvan in staat van beschuldiging stellen en een straf opleggen die past bij wat ze gedaan hebben.


  ⚠️ Meld

 21. De FB accounts van deze Zwolse tokkiesnuivers staan al op geenstijl. Op haar profielfoto uit die periode hebben ze zelfs dezelfde kleding aan… Het beste is misschien dat ze zelf een overdosis nemen. Goedkope en veilige oplossing.


  ⚠️ Meld

 22. Ik hoop dat het stel de kans krijgt zichzelf terug te zien, en dan te constateren wat ze gedaan hebben, en hoe ze hier en op Geenstijl beoordeeld worden. Ze zien dit mogelijk als normaal in hun a-sociale milieu. En als ze na het zien van de video nog geen echte spijt hebben: zeer lang achter de tralies a.u.b. Ook hun kinderen een lief gezin geven graag!!


  ⚠️ Meld

 23. Dat lopend skelet dat die klappen uitdeelde heeft geluk gehad. Als er iemand hem vol op zijn neus had geraakt, dan viel hij uit elkaar en moesten zijn botjes bij elkaar worden geveegd.8)


  ⚠️ Meld

 24. Als je de vriendenlijst van dit stuk gajes bekijkt weet je ook direct in welk milieu deze loser rondloopt: een aantal zeer bekende Zwolse familienamen die bekend staan om hun domheid en asogedrag.


  ⚠️ Meld

 25. @bron ze gingen vanuit de kerker door de korte ademhalingssteeg naar de Grote Markt. Daar gingen ze aan de galg. Vervolgens gingen ze naar het eind van de Wipstrik om daar nog een tijdje te hangen (weet niet precies hoe lang)


  ⚠️ Meld

 26. schande dat zo iets gebeurt op de bovenste verdieping zit politie bureau waarom is niet meteen ingegrepen en dat niemand daar ingreep en waarom zit daar beheerder????>:(


  ⚠️ Meld

 27. Nee, als de beheerder DIRECT ingegrepen zou hebben, dan had de mishandeling nooit plaatsgevonden en geen politiebericht.

  Zijn ze al opgepakt of al nieuwe ontwikkelingen?  ⚠️ Meld

 28. Ben je wel eens in die fietsenstalling geweest? Dan weet je dat die beheerders het regelmatig hartstikke druk hebben en dan kan zoiets zomaar even aan de aandacht ontsnappen. Zeker als andere mensen wel gewoon “business as usual” doorwandelen! Als ie niets had willen doen had ie niets gedaan…dat is het probleem dus niet


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.