Muziekvereniging Excelsior ‘bloast’ in theatershow

Het uitbrengen van de achtste Limburgstalige CD, getiteld “Bloas mich ’t landj door” van Gé Reinders was tevens de aftrap van zijn gelijknamige theatershow. Het begon natuurlijk allemaal met “Blaosmuziek”. Dit lied, waarin Gé in 3 minuten en 32 seconden met een fanfare een bijna symfonische climax bereikt, is in Nederland uitgegroeid tot een klassieker.

Bij de nieuwe CD is de zaak omgedraaid. Het blaasorkest was het uitgangspunt en daarvoor heeft Gé nieuwe liedjes uitgezocht. De 13 nooit eerder uitgebrachte liedjes van de CD zijn door elf van de meest vooraanstaande HaFaBra-arrangeurs – van Bert Appermont tot Leon Vliex – gearrangeerd en tevens bewerkt voor zijn theatershow. Niet alleen tijdens de opnames van de CD, zeker in zijn theatershows, wordt Gé Reinders begeleid door lokale verenigingen. Muziekvereniging “Excelsior” Westenholte heeft de uitnodiging op vrijdag 19 oktober 2007 in Theater De Spiegel te Zwolle de theatershow van Gé te mogen begeleiden graag aangenomen.

Muziekvereniging Excelsior Westenholte sluit hiermee graag aan bij de uitspraak van Gé: “Ik ben dol op woorden. Schrijven is eigenlijk construeren met woorden en dat doe ik heel graag”. Dergelijke constructies hebben naast een degelijk fundament ook cement nodig om het tot een geheel te maken. Excelsior draagt graag de bouwstenen aan om de woorden van Gé in combinatie haar muzikale bijdrage de theatershow “Blaos mich ’t landj door” tot een prachtig geheel te smeden.

De theatershow “Blaos mich ’t landj door” begint op vrijdag 19 oktober 2007 om 20.15 uur. Voor informatie en kaartverkoop kunt u contact opnemen met: Theater De Spiegel: tel.: 038-4288288 of www.odeondespiegel.nl

Artikel delen: