Geheimzinnig openingsfeest Kinderboekenweek

Ik ga je een geheim vertellen…… Niet nu… nee, want dan zou iedereen het kunnen lezen. Daarvoor moet je in de Kinderboekenweek naar de bibliotheek komen. Dan zit het er stikvol geheimen. Spannend! Die wil je niet missen. Jij komt toch ook?

Woensdagmiddag 3 oktober wordt de kinderboekenweek in Bibliotheek Zwolle feestelijk geopend. En jij mag komen! Het feest is namelijk voor alle kinderen die naar de basisschool gaan. Tussen half 2 en half 5 kun je in jouw bibliotheek gratis meedoen aan allerlei leuke dingen. Ga op zoek naar de geheimen. Help mee om ze te ontrafelen. Of ontdek juist hoe je dingen geheim kunt houden. Wat we precies gaan doen, dat houdt de bieb dus juist geheim!

Maar… om een tipje van de sluier op te lichten:

In Bibliotheek Aa-landen word je opgeleid als Geheim Agent! Kun jij alle moeilijke opdrachten aan? Bewijs dat je geschikt bent! Om 14.00 uur is de Geheim-Agent-Verkleed-Verkiezing met een geweldige geheimzinnige prijs. Dus kom op woensdag verkleed naar de bibliotheek.
Voor de kleuters geeft Jan Turkenburg een muzikale voorstelling vol geheimen. Ook kunnen zij knutselen, kleuren en geschminkt worden.

In de Centrale Bibliotheek zijn de geheimen op allerlei plaatsen te vinden. Laat je door een geheimzinnig figuur meenemen en help zijn of haar geheim te ontraadselen. Er is van alles te zien, maar je moet ook helpen! Er is namelijk een misdaad gepleegd en kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen samen met rechercheurs een echt onderzoek met microscopen gaan doen.
Voor de kleuters is er poppenkast. Ook kunnen zij knutselen en kleuren en geschminkt worden.

In Bibliotheek Stadshagen ontdek je hoe je iets geheim kunt houden of juist een geheim kunt oplossen. En wat lopen hier toch voor geheimzinnige mensen rond? Ga op zoek en ontmasker ze!
Voor de kleuters geeft Jan Turkenburg ook hier zijn muzikale voorstelling vol geheimen. En ook hier kunnen de kinderen knutselen, kleuren en geschminkt worden.

In Bibliotheek Zuid draait alles om geheimzinnige doosjes. Wat zit erin? Verborgen Schatten? En hoe houd je die geheim? Hoe kun je eigen schatten of dierbare wensen verborgen houden voor Ali Baba en de rovers. Ook buiten de bibliotheek zijn geheime tekens te vinden. Ga op zoek en ontrafel het geheim!
Ook in deze bibliotheek kunnen de kinderen verder geschminkt worden, knutselen, kleuren en van muziek genieten.

Kom op 3 oktober naar één van deze bibliotheken! Maar… eh…, houd je het nog wel even geheim?? 

Woensdag 3 oktober, van half 2 tot half 5, in alle vestigingen.

Artikel delen:

Reageer