Dries Jans prominent van seizoen 2015

Zwolle – Op zaterdag 17 januari was het weer zover: Carnavalsvereniging d ‘Oelewappers uit Zwolle vierde haar jaarlijkse Prominentenbal in Hofresidentie De Vrolijkheid.

dsc_5861.jpg

Dit zinderende feest, door de "hardcore" van het Sassendonkse carnavalspubliek gezien als de opmaat naar het vlak daarop volgende Carnaval, vindt alweer plaats vanaf januari 1990, vanaf dat jaar altijd op de derde zaterdag van de maand januari. d’ Oelewappers gaat ieder jaar op zoek naar een man/vrouw/groep welke door zijn/haar activiteit of levenswandel een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de stad Zwolle.

dsc_5867.jpg

dsc_5857.jpg

dsc_5855.jpg

Dat dit op de meest uiteenlopende terreinen kan daarvan getuigt de lijst van oud Prominenten, variërend van:

– Prominent 1990 : Burgemeester Loopstra in 1990 als eerste Prominent,

– Prominenten 2005 : De tafeltennisspelers Gerben Last + Tonnie Heynen, vanwege het winnen van een gouden medaille op de Paralympische Spelen in 2004;

– Prominent 2008 : Luitenant Spanhak wegens het betuigen van uitzonderlijke moed in

– Uruzgan in 2007.

Zoals te doen gebruikelijk was de opkomst op het Prominentenbal van 17 januari weer enorm, en onder de muzikale leiding van Blaaskapel De Deurbloazers en DJ Fernand Lieverst, steeg de stemming tot ongekende hoogten! De aanwezige dansgardes lieten traden op in de grote zaal, Eddy ‘s Angels en De Oelesisters vlamden als vanouds met spetterende optredens.

Om 23.11 uur was het dan weer zover: de voorzitter van d’ Oelewappers Dineke Schulte meldde zich bij het podium in de grote zaal om bekend te maken wie zich dit jaar Prominent van de stad Zwolle mag noemen.

Het is dit jaar een Zwollenaar geworden die de leeftijd der sterken allang heeft bereikt, en die "vrogger" als begenadigd voetballer de velden van PEC voor de tegenstander onveilig maakte. Hij was een geweldige voetballer, een populaire conciërge op de Middelbare Detailhandel school, en de vader van een eveneens bijzondere Zwollenaar welke deze dagen floreert als trainer van de mooiste voetbalclub ter wereld en omstreken.

Kortom, Prominent van seizoen 2015 is geworden: Dries Jans!

Na de bekendmaking was het hek van de dam, en stond het dak van De Vrolijkheid bijkans bol van de feestvreugde en de blijdschap van de benoeming van "Dolle Dries", zo werd de titel aan de kersverse Prominent gegund.

En daarna werd het laat in De Vrolijkheid, heel laat………..

dsc_5808.jpg

dsc_5815.jpg

dsc_5820.jpg

dsc_5828.jpg

dsc_5836.jpg

dsc_5856.jpg

dsc_5863.jpg

dsc_5869.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. In 1 woord geweldig dit….mijn ouwe conciërge was Dries…fanatiek als altijd maar vooral betrokken…mooie kerel….vind het geweldig dat hij zo geniet van P.E.C ZWOLLE en de prestaties van de club…..:D:D:D


    Maak melding

Reageer