Mainstreet helicopteract Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – De Brabantse boyband Mainstreet zal op 5 mei de zogenaamde helicopteract zijn op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Als Ambassadeur van de Vrijheid 2015 staan ze die dag ook op het festival in Assen. Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel zijn de andere ambassadeurs. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend op Noorderslag in Groningen. In een eerder stadium maakte Weblog Zwolle al bekend dat Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, de Zotte Zusjes en Typhoon optreden in Zwolle.

mainstreet.jpg 

De ambassadeurs leveren niet alleen een muzikale bijdrage maar roepen ook de naar verwachting 900.000 bezoekers op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Want herdenken op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei zijn voor deze jonge Ambassadeurs van de Vrijheid belangrijk, zegt ook Nils Käller, een van de vier leden van de Nederlandse boyband MainStreet. Nils Käller: “Voor ons is het een eer om op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid te mogen zijn. Wij hebben het goed in Nederland, maar er zijn in de wereld zoveel kinderen van onze leeftijd die onderdrukt worden. Kinderen die moeten vluchten voor hun leven. Mijn grootouders waren een jaar of 16 toen de oorlog uitbrak in Nederlands-Indië. Ze werden gedwongen het land te verlaten. Het is heel moeilijk om me te verplaatsen in hun situatie, ook al heb ik nu dezelfde leeftijd. Maar één ding weet ik wel: het was verschrikkelijk."

MainStreet is een Nederlandse boyband bestaande uit Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden (allen 16). Door hun deelname aan het Nationaal Junior Songfestival 2012 kregen zij landelijke bekendheid.

Nils Käller: Voor ons is het een eer om op 5 mei ambassadeurs van de vrijheid te mogen zijn. Wij hebben het goed in Nederland, maar er zijn in de wereld zoveel kinderen van onze leeftijd die onderdrukt worden. Kinderen die moeten vluchten voor hun leven, kinderen die zich niet normaal kunnen ontwikkelen, laat staan muziek maken. 

Mijn grootouders waren een jaar of 16 toen de oorlog uitbrak in Nederlands-Indië. Ze woonden in Jakarta en werden gedwongen het land te verlaten. Het is heel moeilijk om me te verplaatsen in hun situatie, ook al heb ik nu dezelfde leeftijd. Maar één ding weet ik wel: het moet verschrikkelijk zijn geweest. Gelukkig hebben ze niet in een kamp gezeten, of aan de Burmalijn hoeven werken, maar ze moesten wel hun land achterlaten. Het land waar onze familie generaties lang had gewoond. Als ik daar aan denk, dan realiseer ik me hoe goed wij het in Nederland hebben.

Waar zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei te zien?

Caro Emerald: Vlissingen, Rotterdam, Almere
Dotan: Roermond, Den Bosch, Wageningen, Utrecht
Jett Rebel: Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Haarlem
MainStreet: Zwolle en Assen

De officiële hashtag voor dit jaar is #5mei2015 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Caro Emerald is een mooie naam, al is ze wel eens in Zwolle op het bevrijdingsfestival geweest, in 2010. De andere artiesten ken ik niet.


  Maak melding

 2. Noem dat maar rustig. Het gegil zal niet van de lucht zijn. Ben jaren niet geweest, maar met een dochter van 11 kom ik er nu niet meer onderuit.


  Maak melding

 3. Toen het bekend werd gemaakt, stroomde Twitter #Zwolle helemaal over. Ik heb zelden zoveel tweets erover gezien; Mainstreet Zwolle dit, Mainstreet Zwolle dat. Echt gigantisch. Bereid je dus maar voor op veel, heel veel publiek!


  Maak melding

 4. Zelden zoveel tweets gezien? Gigantisch? Dat is wel erg overdreven, Hans. De meeste Mainiacs zijn pubertjes tussen de twaalf en zestien — het zal inderdaad wel druk worden met al die ouders die mee moeten met hun kroost. Ik denk dat ik BFO dit jaar oversla ténzij op de andere podia iets fantastisch komt te staan #zalwelniet.


  Maak melding

 5. Ik ken de band niet, maar had al het vermoeden dat het in een andere leeftijdscategorie enorm populair is. Ik zie het wel. Ik blijf in ieder geval niet weg omdat één van de 75+ acts op papier niet mijn ding is.  Maak melding

 6. Er zijn welgeteld drie acts bekend en jij kan het al karig noemen. Aansteller.

  Ik hoef niet 75 acts tof te vinden. Ik hoef er maar een stuk of 8 tof te vinden. Dan kom je de dag al door.


  Maak melding

 7. Ik doel op de Ambassadeurs die nu bekend zijn heeft Zwolle het niet getroffen de andere namen zijn meer bekend en genoten ook mijn voorkeur.

  De dag kom ik sowieso wel door heb ik geen BFO voor nodig 😉


  Maak melding

 8. allen, de ambassadeurs van de vrijheid worden door het Nationaal comité 4 & 5 mei verdeeld over 14 festivals. Soms heb je een topper; soms heb je een veelbelovende band voor een jonge doelgroep. Vrijheid geef je door! Wij zijn blij met Mainstreet als openingsact. Op 5 februari maken we de rest van de line-up bekend.
  Gr. Niek


  Maak melding

Reageer