Groot aantal milieuovertredingen in Zwolle

Tijdens de jaarlijkse 24-uurs handhavingsestafette op 26 september 2007, heeft de gemeente Zwolle, samen met handhavingspartners, in totaal twaalf bedrijven op industrieterrein Marslanden en in het buitengebied van Zwolle gecontroleerd op milieuovertredingen.

Bij de gecontroleerde twaalf bedrijven zijn vijftien overtredingen geconstateerd, variërend van niet-gescheiden afval, bodemverontreiniging, onjuiste afvoer van gevaarlijk afval en niet-afgedekte verontreinigde motorblokken. Bij de controle in de openbare ruimte werd onder andere een partij asbest aangetroffen en een gedumpte jerrycan met olie.

Landelijk project

Tijdens de landelijke handhavingsestafette besteden handhavingspartners een aantal dagen aandacht aan de handhaving van regels. De handhavingspartners zijn de organisaties die toezien op de naleving van regels zoals gemeenten, provincies, waterschappen en politie. De insteek van de estafette was net als voorgaande jaren de intensivering en verbetering van handhavingsamenwerking tussen zoveel mogelijk betrokken partners. Daarnaast was het doel het zichtbaar maken van handhaving en samenwerking. Een landelijk project van deze grote omvang heeft een positief effect heeft op de naleving van regels. Dit heeft vervolgens een positief effect op de leefomgeving.

Extra aandacht

Op basis van het aantal geconstateerde overtredingen, zullen de handhavingspartners de komende jaren het gecontroleerde gebied extra controleren.

Artikel delen:

Reageer