Viering 20 jaar TTO Van der Capellen sg

Zwolle – Alexander Pechtold (D66) spreekt op de Van der Capellen sg over het belang van modern onderwijs, internationalisering en tweetaligheid.

020201515386.jpg

Op vrijdag 30 januari spreekt Alexander Pechtold (D66), op de Van der Capellen sg over het belang van modern onderwijs, internationalisering en tweetaligheid. In het format van het TV-programma College Tour zal de D66 voorman bevraagd worden door leerlingen en andere genodigden. Ook wethouder onderwijs Jan Brink en Tweede Kamerlid Paul van Meenen nemen deel aan de discussie. De College Tour is het hoogtepunt van de viering van twintig jaar tweetalig onderwijs op Van der Capellen. Na afloop is er gelegenheid voor de pers om Alexander Pechtold te spreken.

Ook wethouder onderwijs Jan Brink en Tweede Kamerlid Paul van Meenen nemen deel aan de discussie. De College Tour past in de reeks masterclasses die de school halfjaarlijks voor haar leerlingen organiseert.

De College Tour is het hoogtepunt van de viering van twintig jaar tweetalig onderwijs op Van der Capellen. De Zwolse school heeft als een van de eerste scholen in Nederland het intussen immens populaire tweetalig onderwijs ingevoerd. In de loop der jaren is aan alle strenge eisen van het Europees Platform voldaan. Van der Capellen mag zich dan ook als enige school in de regio Zwolle „TTO-Senior School” noemen.
De leerlingen van het tweetalig volgen ruim de helft van hun lessen in het Engels waardoor zij spelenderwijs in het Engels leren denken. Het leren denken in het Engels is het onderscheidende kenmerk van het TTO. Daarnaast is er veel aandacht voor internationale oriëntatie en het aanbrengen van een academische denk- en werkhouding. Het tweetalig onderwijs is daarmee een leuke, gevarieerde en hoogstaande opleiding.

Locatie
Aula Van der Capellen sg, Lassuslaan 230, 8031 XM, Zwolle 

Contact
Peter van Voorthuizen
Teamleider TTO
T. 06 536 110 41
E. p.vanvoorthuizen@ooz.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Viering 20 jaar TTO Van der Capellen sg”

Reacties zijn gesloten.