Start nieuwe reeks Fraterhuis Academie

Zwolle – Op zaterdagochtend 31 januari start de nieuwe reeks Fraterhuis Academie met een college van de Zwolse journalist en docent Jielis van Baalen. Geïnspireerd door zijn jarenlange verblijf in het Egyptische Cairo neemt hij ons aan de hand van filmfragmenten mee door de geschiedenis van het Midden-Oosten.

jiekusvanbaalen.jpg

Midden-Oosten
Jielis van Baalen verbleef van 2009 tot 2012 in de Egyptische hoofdstad Cairo, en was als gastdocent verbonden aan de Cairo University. Als filmliefhebber is hij geïnteresseerd in de rol van film in de Arabische wereld, dat sinds de film Lawrence of Arabia het decor van veel films is. Met cinematografie als uitgangspunt vertelt Jielis van Baalen over deze geschiedenis: van vroege film uit het Midden-Oosten tot aan de moderne jonge Arabische cineasten. Romantiek, geweld en drama vormen een broeierige mix voor een spannende ontdekkingsreis door de Arabische wereld.

Fraterhuis Academie
· De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
· De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie
· Zaterdag 31 januari van 11.00-14.00 uur.
· Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer