‘MKB Regio Zwolle Vervoert’ van start gegaan

Zwolle – ‘MKB Regio Zwolle Vervoert’ is donderdag 22 januari officieel van start gegaan. De werkgroep, bestaande uit ondernemers uit de sector transport en logistiek, richt zich op het vormen van een regionaal logistiek platform. Het startschot werd gegeven tijdens de bijeenkomst ‘Transport en Logistiek Regio Zwolle’ in het IJsseldelta Stadion in Zwolle.

mkb.jpg

Het doel van het regionaal logistiek platform is een effectievere en efficiëntere samenwerking. Het zorgt ervoor dat bedrijven beter op de hoogte zijn van elkaars mogelijkheden en onderwijsinstellingen beter kunnen inspelen op de behoeftes van werkgevers. „De Regio Zwolle is in 2014 van de twintigste naar de achtste plaats gestegen als logistieke hotspot. Door samen te werken en ons als regio te profileren, realiseren we bovendien meer handel en omzet. Daar wordt iedereen beter van", aldus Arthur Reijnders, bestuurslid en woordvoerder transport en logistiek bij MKB Regio Zwolle.

Zeventien ondernemers hebben zich aangemeld om in eerste instantie de regionale marktvraag te formuleren door een wensenlijst op te stellen van werkgevers uit de transport en logistiek. Zodra hun behoeftes in kaart zijn gebracht, sluiten onderwijs en overheid zich aan om samen een marktgericht regionaal logistiek platform te lanceren.

Henk Verhoek van Verhoek Europe denkt graag mee en deelt alvast een aantal ideeën. „Met Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de sector al een platform op nationaal niveau. Het regionaal logistiek platform zou zich wat mij betreft moeten focussen op kennisaanbod, verbeterprocessen, expansie en het aantrekken van productiebedrijven. De komst van IKEA is goed nieuws voor de private sector, maar biedt weinig perspectief voor de transportsector. We hebben échte industrie nodig, een fabriek waar wat uit komt."

In totaal kwamen meer dan zestig enthousiaste ondernemers op de bijeenkomst af. Zij luisterden naar gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel, die de noodzaak tot het regionaal organiseren onderstreepte. Volgens Arthur Reijnders is het de vraag of transport en logistiek ook een speerpunt van de provincie wordt. „In de aanloop naar de verkiezingen willen we graag dat het op de agenda komt." Verder speelden ondernemers een logistieke game om achter het belang van innovatie te komen en gaf Gert-Jan Willems een inspirerende presentatie. „Hij is ondernemer uit Nijmegen en voorzitter van het Logistiek Expertise Centrum (LEC) regio Nijmegen. De best practice van Nederland als het gaat om transport en logistiek regionaal organiseren."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer