PEC Zwolle – AZ Alkmaar voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle in de negentiende speelronde van de competitie tegen AZ. Het duel wordt in het IJsseldelta stadion gespeeld en vindt plaats om 19.45 uur. De Blauwvingers staan op dit moment op een knappe vierde positie in de Eredivisie, met 32 punten uit achttien wedstrijden. AZ volgt PEC Zwolle op de vijfde plaats. Het elftal uit Alkmaar heeft slechts één punt minder verzameld. 

az_alkmaar.jpg 

Eerder dit seizoen verloor PEC Zwolle in het AFAS stadion met 1-0 van AZ. De doelpuntenmaker in dit duel was de Noorse middenvelder Markus Henriksen. Hij opende de score na 72 minuten te hebben gespeeld. Als we kijken naar de wedstrijd in het IJsseldelta stadion van één seizoen geleden, dan zien we dat het treffen tussen beide teams eindigde in een 0-2 overwinning voor de Alkmaarse bezoekers.

Voor PEC Zwolle ligt er dus een mooie uitdaging om de drie punten zaterdag in het IJsseldelta stadion te houden. Bij het elftal van trainer / coach Ron Jans speelt momenteel een speler met een verleden bij AZ, namelijk Thomas Lam. De verdedigende middenvelder kwam in totaal tot zes competitieduels voor de Alkmaarders.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. Hij wordt geassisteerd door de heren Janson, Vandeursen en Otto. De publieke tribunes zijn inmiddels uitverkocht. Heb je geen kaartje bemachtigd? Ook deze keer is het mogelijk het duel via Twitter te volgen, @peczwolle houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Het duel wordt uiteraard ook door FOX Sports rechtstreeks uitgezonden.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Hou er wel rekening mee dat PEC de Fan award op zak heeft als ploeg die de hoogste waardering krijgt van seizoens- en clubkaarthouders. Wij schreeuwen ze wel naar een overwinning op AZ!:)

 2. Heb niet zo’n goed gevoel. Omdat AZ de tegenstander is en omdat de wedstrijd van dinsdag denk ik belangrijker is. Daarom zeg ik 1-2.

 3. Hier gaan ze ook met z’n vieren, terwijl FOX al ingelust staat voor de gloeilampies eerst. Om daarna het h oofdprogramma van deze zaterdagavond te verzorgen. Met als toetje in afterparty in mooi-Stadshagen 😀

 4. PEC-AZ
  Jean 3-1
  Joppuh 2-0
  Tonn 1-1
  ZIB gaat in elk geval de fictieve trofee niet winnen met deze voorspelling

  Als we winnen van AZ is dat echt knap. Wordt lastig maar zoals altijd hebben we goede moed,

  Dame 2-1
  (T)ja 2-1
  Jan D 4-0
  br 3-2
  Voor Pjotr geldt hetzelfde als voor ZIB, met respectievelijk

  We zullen zien wat het wordt niet te voorbarig zijn veel succes voor PEC Zwolle

  Trotse Zwollenaar 1-2
  Bouw 0-3
  PEC United 2-1
  Voor Mike70 geldt ook de tekst bij ZIB

  Ben er ook niet gerust op, net als de wedstrijd van komende dinsdag. Maar we gaan van het positieve uit natuurlijk.

  dick 2-2

  * Vanaf 13 september 2014 wordt er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de winnaar.

 5. De fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” gaat naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

  Tonn

  Van Harte kerel! En maarliefst 3 fictieve zoenen van de glazen bal admin

  :-*:-*:-*

Reageer