Welke school wordt de nieuwe schaakkampioen?

Zwolle – Vorig jaar had de Sprankel het beste schaakteam van alle basisscholen in Zwolle en omgeving. Dit jaar wordt er opnieuw gestreden om de kampioensbeker en de vel begeerde titel. Het Zwols Schaakgenootschap organiseert het schaaktoernooi op woensdag 18 februari 2015 van 13.30 tot 17.30 uur in de kantine van WVF op Sportpark De Weide Steen aan de Stinsweg 15 in Zwolle.

 

schaaktoernooi.jpg 

 

De inschrijving voor het toernooi is geopend. Een school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit 4 spelers. Vijf spelers mag ook; er is dan is bij toerbeurt een wisselspeler. Alle teams spelen 6 partijen. De teamleden mogen uit verschillende groepen of locaties van een school worden samengesteld. Naast 4 schakers heeft elk team een begeleide ouder of leerkracht. De begeleider helpt de kinderen de juiste schaaktafel te vinden en vult de uitslagenbriefjes in. De begeleider hoeft de regels van het schaakspel niet te kennen. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 februari bij Arjan de Vries, jeugdleider van ZSG (e-mailadres jeugdleider@schaakclubzsg.nl).

In de zaal is ruimte voor maximaal 52 teams. Bij meer aanmeldingen geldt de volgorde van aanmelding van een compleet team. Een compleet team bestaat uit de voor- en achternamen van minimaal 4 deelnemende schakers en de naam plus e-mailadres van de begeleider. Er zijn geen deelnamekosten voor de teams. De schakers krijgen na afloop van het toernooi een herinnering.

 

Nog even vooraf wat oefenen? Dat kan! ZSG organiseert een open schaaktraining op woensdag 11 februari van 18:30 tot 19:30 uur in De Wendakker, Vuurtorenstraat 2 en op vrijdag 13 februari van 18:45 tot 19:45 in het Denksportcentrum, Venestraat 15. Het is ook mogelijk om kosteloos schaakborden en schaakstukken te lenen om op school te oefenen. Neem hiervoor contact op met jeugdleider van de schaakclub.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. En heeft die winnende school een topperT(in spe)? Goed zeg, dat schaken weer “hip” lijkt onder de jeugd. Laatst was er ook al wat over bij Matthijs.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.