Grootse Poppen- en Berenfestival in Zwolle

Zaterdag werd in de IJsselhallen in Zwolle het Poppenhuizen-Miniaturen-Poppen-Berenfestival gehouden. Deze beurs werd voorheen georganiseerd door Niesje Wolters in het “Mercure Hotel Zwolle”, maar was nu groter opgezet in de “IJsselhallen”. Ruim 60 marktkramen werden daar gevuld met alles op het gebied van poppen, beren, miniaturen en poppenhuizen; om te verzamelen (antiek) of om zelf te maken. Jammer voor de standhouders en de organisatie was, dat er niet veel (poppen-) liefhebbers op de beurs af waren gekomen.

Alle materialen om een beer of pop te maken, van berenstof tot neusgaren en van klei tot pruik, was er te vinden op de beurs. Voor de poppenhuis- en miniatuurliefhebbers waren diverse stands aanwezig, u kunt hier al het mini-huisgerei vinden om uw eigen poppenhuis mee op te leuken. Bijzonder was de workshop “Bonsai-Boom” maken, het eindresultaat van deze miniboompjes was niet van echt te onderscheiden. Bij de grote boeken/tijdschriften stand konden bezoekers terecht voor de lectuur over deze prachtige hobby’s. De poppen- en berendokter hield de gehele dag “spreekuur”, kleine reparaties werden ter plekke verricht. De antieke poppen waren ook ruim vertegenwoordigd. Nostalgie ten top!


Artikel delen:
Reacties 4
  1. Beste webloggers van Zwolle ! Wat leuk ,dat jullie gisteren onze beurs bezochten ! En inderdaad ,wat jammer ,dat er zo weinig bezoekers waren ! Want het was echt wel de moeite waard,onze
    organisator Nico Heins had met ons er iets moois van gemaakt !Leuk ,dat jullie mijn Heks erop geplaatst hebben !Ik sta ong. nu 10 jaar op beurzen in binnen-en buitenland en heb al diverse nominaties voor Oscars en Awards ontvangen ! Zelfs een 1 ste in DLD. Mijn poppen staan inmiddels in heel Europa en in Rusland en Amerika ! 1 keer per jaar geef ik 1 poppencursus en enkele workshops ,verder is mijn atelier op afspraak open voor bezoek !
    Beste luitjes ,leuk een van jullie ontmoet te hebben en wie weet tot een volgende keer ! Hart gr. Monika !


    Maak melding

Reageer