Politie zoekt dieven omgeving Diezerstraat

Zwolle – Na diefstal van artikelen zaterdagmiddag bij parfumerie Douglas aan de Diezerstraat is de politie van Zwolle op zoek naar twee verdachte personen. Er werd een Burgernetactie gestart.

De vermoedelijke daders zijn een man en vrouw van buitenlandse afkomt. Signalement vrouw: halflang blond haar tot op de schouder met uitgroei naar oorspronkelijke haarkleur, zij draagt een donkerblauwe jas met capuchon tot over de billen, zwarte tas. Signalement man: mager uiterlijk, hij heeft kort zwart haar en draagt een donkere jas met capuchon. Beiden zijn ongeveer 20 jaar oud. Bij aantreffen belt u de politie.  

Artikel delen:
Reacties 56
 1. Laat me raden; Toevallig Bulgaren of Roemenen? Voordat Europa één zou worden, wist ik al, dat dit soort uitschot (afschot) naar Nederland zou komen.>:(


  ⚠️ Meld

 2. Fijn Ronnie dat jij dat allemaal al aan hebt zien komen, maar wat voegt die wetenschap toe aan dat bericht? Denk jij nu werkelijk dat als de EU niet uitgebreid was, dat er dan helemaal geen winkeldiefstallen meer zouden zijn?


  ⚠️ Meld

 3. @Leonardo

  Je begrijpt het waarschijnlijk niet helemaal denk ik. Het aantal winkeldiefstallen zal zonder dit uitschot (afschot) uit die landen namelijk wél drastisch afnemen en daar ben je geen wetenschap voor nodig beste vriend.


  ⚠️ Meld

 4. Ja, Ronnie het is weer zo ver. Zo jammer de multiculti niet heeft kunnen slagen en de grenzen open staan ook voor criminelen.

  Heb je het verhaal al gehoord van die 19 jarige knul die een bloemenwinkel begint in de Diezerstraat met de uitkering van zijn ouders?

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwols-ondernemersechtpaar-verdacht-van-uitkeringsfraude-ruim-anderhalve-ton-1.4726833

  Even een half jaar je straf uitzitten en de 1,5 ton met uitkeringsgeld is weer goed gepraat. Laten ze het maar eens proberen in Armenië waar ze vandaan komen.

  En er zijn altijd mensen die zichzelf moreel superieur voelen en het goed praten of aangeeft hoe je moet denken, Ronnie. 😉


  ⚠️ Meld

 5. ZE kunnen in hun eigen land dat soort dingen niet flikken en als ze zoiets flikken dan worden ze keihard aangepakt daar niet alleen door de politie maar ook door de eigenaren van de winkels!!!  ⚠️ Meld

 6. Het woord “respect” heeft zelfs geen betekenis meer nadat het is ontdekt door medelanders.
  Alles moet kapot en als je er wat van zegt ben je een racist nazie of niet goed bij je hooft, en toon je geen respect.


  ⚠️ Meld

 7. @mariane: niet veroordelen op basis van je eigen interpretatie. Jij was toch van het ‘Respect graag!”? Of geldt dat alleen voor criminele buitenlanders?


  ⚠️ Meld

 8. Goed onderbouwd, Bernard. Waarom slaat de reactie van Ed nergens op? Maar het kan natuurlijk zo zijn dat twee mensen het met elkaar eens zijn als het gaat over criminelen uit het buitenland. Ik denk zelfs dat er nog wel meer zijn die daar genoeg van hebben.


  ⚠️ Meld

 9. @Japser

  Beste Jasper; Het gaat om 2 buitenlanders een man en een vrouw van buitenlandse afkomst. Welk volk van buitenlandse afkomst statistisch bewezen rooft het meest in Nederland en ook Zwolle? Nee, geen mensen uit IJsland beste vriend, maar waar je de statistieken van criminele gegevens van roof (diefstal) kunt opvragen namelijk bij de overheid. Daar kom je namelijk uit bij onze lieve vrienden uit het voormalige Oostblok zoals o.a. Bulgarije en Roemenië. Misschien heb jij daar wel hele lieve vrienden wonen, waar jij graag mee omgaat en die geen vlieg kwaad doen, maar het gaat hier wel om het algemeen. Mocht je hier niet mee eens zijn wat kan, dan ben je wel heel erg naïef.


  ⚠️ Meld

 10. uitgroei naar oorspronkelijke haarkleur….. en die is ????

  ik denk in dit geval gewoon je neus volgen want het was toch parfumdiefstal 😉


  ⚠️ Meld

 11. Beste D erk,

  die winkelier uit Enschede, staat zijn criminaliteit in verhouding met de Armeense bloemenverkopers? Nee he, 150.000 ton verduisteren is toch vele meer dan die zeven euro.

  Heb je ook onderzoek gedaan naar de etnische oorsprong van deze winkelier? Of wilde je gewoon een nietszeggend voorbeeld aangeven dat die Nederlanders er ook wat van kunnen?

  Waren die Armenen ook geen Nederlanders? Anders kregen ze geen uitkering.

  Hou toch op met dat selectieve verontwaardigen en de idealist uit te hangen. Kijk naar de cijfers en statistieken.


  ⚠️ Meld

 12. @Ger doe nou niet alsof blanke oorspronkelijke Nederlanders Niet in staat zijn tot criminaliteit. En als je het toch wil spelen over wat het meeste heeft gekost, kijk dan eerst eens naar de witte boorden.


  ⚠️ Meld

 13. Dat soort mensen moeten enkeltje naar Siberië krijgen!!!
  Ik ben de eerste die daarvoor zal stemmen!!!
  Ze mogen van mij gewoon in die werkkampen hun hele leven lang zitten!!!


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door hoefijzer, op 26 januari 2015 14:41
  Dat is incl de kinderbijslag fraude naar eigen land verhuis en inrichting kosten hier, cursus gratis via UWV en ga zo nog maar ff door.
  Maar de PVV is hier schuldig aan volgens Marianne.
  En zal het land er beter uitzien als die er niet zou zijn.
  Wat een grap zeg.
  Er is meer nieuws dan het Kinderjournaal op de publieke omroep alleen.
  Sterkte.!


  ⚠️ Meld

 15. Het heeft weinig zin om hier te discussiëren over het PVV-probleem. Het gaat hier om een diefstal uit een parfumeriezaak, maar omdat dat de meerderheid geen barst interesseert, heeft men het maar over andere zaken. Zo gaat dat hier.


  ⚠️ Meld

 16. Bericht door hoefijzer, op 26 januari 2015 14:41
  171.000 fraude in 5 jaar voor 2 personen. Dat is 1425 euro per maand per persoon……Hoe is dat dan mogelijk?

  Ja hoe is dat mogelijk, welke instantie, ambtenaar heeft dit niet opgemerkt?


  ⚠️ Meld

 17. Levenslang werkkamp in Siberië voor het stelen van Douglas artikelen.
  Grenzen dichtgooien. De Zwolse muppets laten weer van zich horen…  ⚠️ Meld

 18. Ik wil de galg én de guillotine terug op de Grote Markt, voor Talamini,
  ‘ns kijken of die buitenlandse niet-Nederlanders van over grens nog geïnteresseerd zijn in ONZE lippenstiften en parfummetjes!
  En als we ze pakken, dan vierendelen we hun kinderen én hun kinds kinderen tot in de zevende generatie. DIT IS ZWOLLE!


  ⚠️ Meld

 19. Wat importeren wij eigenlijk uit die landen? Schoeisel, bristol, scapino Bulgarije.

  Roemenie,
  Nederland is de grootste investeerder in Roemenië. Veel Nederlandse ondernemers vestigen zich in Roemenië vanwege de grootte van de markt, de strategische ligging aan de Zwarte Zee en de hoog opgeleide beroepsbevolking. Ook de lage arbeidskosten, de groei van de regio en de mogelijkheden voor bedrijven in de logistiek en landbouw, zijn aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven.
  Een groot deel van de export vanuit Nederland naar Roemenië bestaat uit chemische producten, machines, vervoermiddelen (bussen), levende dieren en voeding. Nederland importeert vanuit Roemenië machines (telecommunicatietoestellen), vervoersmiddelen (auto??s, reddingsboten, sleepboten), meubels, kleding en schoeisel.  ⚠️ Meld

 20. “@Mariane: “Ook graag een werkkamp voor alle mensen die PVV stemmen. Wordt het weer een stuk rustiger en veiliger in mijn Nederland!”.

  Jij was toch de Mariane die het hoogste woord had ten tijde van het ‘Je suis Charlie’ protest? Iets met vrijheid van meningsuiting? Het valt me op dat je met het roepen erover minder moeite hebt dan met het toepassen ervan…ongelooflijk….


  ⚠️ Meld

 21. Jammer dat er nog zoveel onverdraagzaamheid op de wereld is. Zelfs binnen onze stadsgrenzen. Gelukkig betreft het slechts een bl?rende minderheid.


  ⚠️ Meld

 22. @ed: Het kan natuurlijk ook zijn dat jullie verschillende opvattingen hebben over wat vrijheid van meningsuiting is.
  Ik denk dat bij jouw “vrijheid om te kwetsen en te beledigen” binnen het begrip “vrijheid van meningsuiting” valt en ik schat in dat dat bij Mariane anders ligt.


  ⚠️ Meld

 23. @Bernard: de wens uitspreken dat mensen met een bepaalde politieke overtuiging maar beter in een werkkamp kunnen worden geplaatst valt volgens jou dus niet onder kwetsen of beledigen?

  Ben benieuwd naar je reactive. Of naar die van de ‘respect!’ roepende Mariane


  ⚠️ Meld

 24. Ik denk dat bij jouw “vrijheid om te kwetsen en te beledigen” binnen het begrip “vrijheid van meningsuiting” valt en ik schat in dat dat bij Mariane anders ligt.

  Precies Bernard, Ed wil het maar niet zien.


  ⚠️ Meld

 25. Ik neem overigens graag de adviezen van John van Boven in ontvangst, en zal niet met mensen in discussie gaan die hoe dan ook bij hun eigen gelijk uit willen komen.


  ⚠️ Meld

 26. @Mariane: wat Ed ziet is dat jij mensen die een andere (poltieke) mening hebben dan jij een werkkamp toewenst. Dat is nogal wat, zeker voor iemand die veelvuldig termen als ‘respect’ en ‘verdraagzaamheid’ gebruikt. En dan misbruik je de adviezen van John ook nog: het gaat namelijk niet over gelijk hebben, ik uitte slechts mijn verbazing. Als dat te confronterend of lasting is mag je best ontwijken, of je steun zoeken bij Bernard, dat is ook een keuze. Maar misschien kun je me duidelijk maken wat ik maar niet wil zien in de context van jouw werkkamp-uitspraak?


  ⚠️ Meld

 27. @Mariane: oeps, vergeten. Wat natuurlijk ook een mogelijkheid is die ik niet zie, is dat je bedoelt dat respect, vrijheid van meningsuiting en verdraagzaamheid gelden voor iedereen, mits die er wel dezelfde opvattingen op nahouden als jijzelf. En als ze er anders over denken, hebben ze het mis, willen ze het niet zien of moeten ze naar een werkkamp. Ik ben oprecht benieuwd naar je reactie.


  ⚠️ Meld

 28. @mariane Als ik bovenstaande lees, moet ik denken aan wat ik laatst las: mensen luisteren (hier:lezen) niet om te begrijpen, maar om te reageren.
  Ga niet is discussie met mensen die zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Dat schiet niet op.


  ⚠️ Meld

 29. Dit verbaast me van je,John. Ik stel vragen om te begrijpen, die worden krampachtig ontweken en dan adviseer jij om de inhoud maar weer uit de weg te gaan ‘omdat het toch niet opschiet’.

  Maar mooi dat je het voor Mariane opneemt, ik schat in dat zij dit dankbaar aangrijpt om vooral maar niet inhoudelijk te reageren op haar opmerkelijke uitspraken.


  ⚠️ Meld

 30. Ik vind Ed soms een vreselijke zeiksnor,maar hier heeft hij wel een punt. Mariane knalt PVV ‘ers in de hoek terwijl ze zich voordoet als iemand van het nuanceren en het begrip opbrengen voor elkaar. Dat is nogal tegenstrijdig. Ed stelt daar een prima vraag over en die weigert ze te beantwoorden, dat vind ik zwak. En ik begrijp niet waarom John dit ook wegwuift en waarom hij Mariane adviseert om niet te reageren op een prikkelende en begrijpelijke vraag die ze zelf veroorzaakt.


  ⚠️ Meld

 31. John, je beaamt bijna letterlijk de woorden van Mariane richting mij. Dan voel ik mij inderdaad aangesproken. En dan reageer ik op de inhoud. Noem dat veelzeggend. De inhoud ontwijken is dat in mijn beleving ook.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.