Studenten organiseren Healthy Futsal Cup

Zwolle – Vier studenten van de Hanze hogeschool organiseren op zondag 25 januari een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Het kwartet studeert Sport, Gezondheid & Management en vanuit het project ‘Fit for life’ ontvangen zij in het Landstede Sportcentrum 16 teams. “Wij hebben voor deze doelgroep gekozen, omdat er rond die leeftijd veel jongeren stoppen met sporten ”, vertelt Jesse Betaze, één van de studenten.

Het project ‘Fit for life’ gaat om de bewustwording van het belang van een gezonde levensstijl. De vier studenten voeren de opdracht uit onder de vlag van Travers, een organisatie voor maatschappelijk werk. “Onze doelen en die van Travers komen voor een groot deel overeen. Daarbij krijgen we ook ondersteuning van buurtsportcoach Yassine Assa”, zegt Betaze. Tijdens het zaalvoetbaltoernooi worden sport en gezondheid gecombineerd. Naast het voetballen is er ook een diëtiste aanwezig, die de deelnemers onder andere informatie geeft over de gevolgen van een ongezonde levensstijl. “Daarbij neemt ze ook enkele testjes af.”

De zaalvoetballers komen in actie op het centre court van het Landstede Sportcentrum. Onder leiding van ervaren scheidsrechters strijden 16 teams tegen elkaar voor de eerst Healthy Futsal Cup. Het Landstede Sportcentrum is een toplocatie, met veel uitstraling.

Uiteraard konden onze plannen geen doorgang vinden zonder de hulp van sponsoren”, aldus Betaze. 

Alles staat morgen in het kader van sport en gezondheid. Iedereen is welkom om te kijken en genieten van spetterend voetbal, van zaalvoetballer uit o.a Zwolle, Amsterdam, Apeldoorn, Rijssen, Harderwijk, Groningen, Heerenveen, Enschede en Utrecht. Verder is zal er een demonstratiewedstrijd plaats vinden van de talenten uit Zwolle.

De Healthy Futsal Cup vind plaats van 10.00 tot 18.00 uur in het Landstede Sportcentrum aan de Hogeland 10. Tot ziens bij het evenement.

Artikel delen: