Bezoekersrecord IJsbeeldenfestival Zwolle

Zwolle – Ondanks dat het IJsbeeldenfestival het verwachtte aantal bezoekers niet heeft gehaald, mag er toch gesproken worden van een recordaantal bezoekers.

In het sluitende weekend van het IJsbeeldenfestival zal de teller de 80.000 bezoekers halen, terwijl er 100.000 waren verwacht. Wellicht is er in de wijziging van locatie een oorzaak aan te wijzen in het niet behalen van het verwachtte aantal. Wel kan er dus gesproken van een succes, want een record mag toch niet onder stoelen of banken gestoken worden.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Het gaat om het record van meest aantal betalende bezoekers (dat waren er vorig jaar 73.000). Een record qua bezoekersaantallen…nee. In het jaar 2011-2012 waren het er maar liefst 140.000.


  ⚠️ Meld

 2. En dat terwijl de kwaliteit van het festival ver beneden de maat was. De organisatie zou zich moeten schamen! Ondanks dat zullen inderdaad, zoals Han hierboven vermeldt, er een aantal personen beter geworden zijn op financieel gebied! Broekzak steek(penning)zak


  ⚠️ Meld

 3. Het is me duidelijk geworden dat dit festival op deze locatie niet de sympathie heeft van de Zwollenaren, maar dat zal de zakenmannen worst zijn. En terecht, want zij zetten dit neer. Zonder hun had Zwolle niets!


  ⚠️ Meld

 4. Dat werd destijds door de huidige organisatie ook gezegd over die 140.000 bezoekers: creatief met aantallen. Ik vond het ook de moeite waard en ook een mooiere locatie. Lekker ruime hal met kermisattracties en professioneel opgezet.
  Han en JeroenBd schuwen smaad niet, zoals hier vaker gebeurt. Graag onderbouwing van dat “beter worden” en “steekpenningen”. Namen en rugnummers dus. Zoals altijd zal dat wel weer niet gebeuren. Het is makkelijk om wat te roepen en suggesties te wekken, maar dan moet je ook voor de draad met bewijzen.


  ⚠️ Meld

 5. Laat het volgend jaar gewoon in een andere plaats plaats vinden.
  2 X gezien. Ook achter het provinciehuis En dat is genoeg voor een Zwollenaar.
  De entree slaat kant nog wal als je met een gezin komt.
  Nooit meer.  ⚠️ Meld

 6. Waardeloze plek!! Rolstoelbussen moeten midden op straat uitgeladen worden, geen parkeerplekken genoeg lang rondjes rijden vervolgens ver weg moeten parkeren. Steile rolstoelbanen en niet zichtbare obstakels( drempels etc) Zeer slecht voor rolstoelers en begeleiders!
  De ijssculpturen en de entourage eromheen, kermisattracties etc waren wel super!!


  ⚠️ Meld

 7. Nee Dick de bezoekers betaalden gewoon. Maar er waren gewoondte weinig parkeerplaatsen. En ol een gegeven moment wisten de controleurd dat en kwam men met regelmaat even controleren.


  ⚠️ Meld

 8. Dan was het wel erg druk met autobezoekers, bron en katje. De L?beckgarage met een kleine 400 plaatsen en relatief lage tarieven ligt er tegenover.


  ⚠️ Meld

 9. Dame, het is er altijd druk, weet niet of je op een “gewone”werkdag wel eens bij het station parkeert, zeker in de herfst/winter periode komen er velen met de auto naar het station om met de trein verder te reizen. En ook de bezoekers en soms de werknemers van de diverse bedrijven parkeren er. Overigens zijn de parkeertarieven aan de achterkant van het station overal gelijk.


  ⚠️ Meld

 10. ’s Morgens om 11 uur gaf de parkeergarage al VOL en ook in de omgeving geen plekje te vinden! Geen pretttig gevoel als je als rolstoelbegeleider verwacht wordt er op tijd te staan want die mensen worden gewoon op straat gezet! Meerijden als begeleider met de taxi is ook geen optie. Betaal je ook te veel voor!  ⚠️ Meld

 11. Dat is stressen dan, katje. Zeker wanneer je verwacht makkelijk een parkeerplaats te kunnen krijgen en dan onverwacht verder weg moet parkeren.


  ⚠️ Meld

 12. Hey ijsfestival blijft bij het spoor:
  De organisatie van het IJsbeeldenfestival is zeer blij met zijn nieuwe stationslocatie. Met een bezoekersrecord van zo’n 80.000 betalende bezoekers is er volgens directeur Marc van Aalst ook geen enkele reden om weg te willen. “We hebben nog niet eerder zo veel betalende bezoekers gehad. En de verblijfsduur is ook langer. Dat komt omdat we meer amusement hebben.”


  ⚠️ Meld

 13. Leuk al die attracties voor kinderen alleen erg koud in die hal. Eten en drinken erg duur. Bereikbaarheid slecht weinig parkeerplekken voor auto’s en fietsen. De locatie mist de charme wat de binnenstad wel had.


  ⚠️ Meld

 14. Ik vond het leuker dan vorig jaar. Iets meer te zien en te doen.
  Twee kaartjes gewonnen en maar 1 hoeven betalen. Weet niet of ik de gehele volle prijs er voor over zou hebben.
  De locatie is prima, aan de omgeving misschien nog wat doen qua parkeren lees ik hier (zelf gewoon lopend gegaan), maar het station is nog in verbouwing, dus volgend jaar wellicht beter?

  Leuk die kermisachtige dingen en dat het gratis is. Alleen nog leuker personeel bij het eendjes vissen wat wel geld kost. Iemand die een kind niet overstuur maakt bijvoorbeeld.

  En wel veel drempels binnen inderdaad, die je niet ziet bij de ijsbeelden. Irritant, ook zonder rolstoel.

  Al met al een leuke middag gehad.  ⚠️ Meld

 15. Voor mensen die problemen hadden met parkeren: De bus stopt voor de deur en er is een enorme fietsenstalling onder de grond. Ingang naast de Primera.

  Iemand die een kind niet overstuur maakt bijvoorbeeld.

  Kreeg die zijn zin niet? 😉


  ⚠️ Meld

 16. Wat een waardeloos gelul over parkeerproblemen. Die figuren die daar over lopen te mekkeren willen toch niet zeggen dat er in de binnenstad geen p-probleem is? Ik krijg steeds meer de indruk dat de horeca in de binnenstad nu aan het miere n….n is,


  ⚠️ Meld

 17. Uitstekend evenement, uitstekende lokatie. En een dikke middelvinger naar die zeik-Zwollenaren die dus minder warm lopen voor een tripje naar het station. Who cares. De rest van Nederland weet de weg naar Zwolle en de ijsbeelden steeds beter te vinden. Volgend jaar weer groter!


  ⚠️ Meld

 18. Ja Bron dat weet ik, ik noem het P-probleem als een voorbeeld. Om het hele verhaal voor jou weer te herhalen lijkt me niet zo zinvol, gezien jou reactie dat ik het niet begrijp en moeilijk kan lezen. Het gaat mij ook niet om de frustraties van partijen onderling, maar of ik en/of anderen dit een goede, minst slechtste, plaats vinden voor zo’n evenement. Als je mijn opmerking bij een eerdere discussie had gelezen vraag ik mij nu af wie er niet begrijpend kan lezen.


  ⚠️ Meld

 19. Parkeren in hanzeland is door de week vaak bijna onmogelijk, met openbaar vervoer was deze locatie wel uitstekend bereikbaar. Locatie mist wel de sfeer van de binnenstad. Prijzen van de horeca aldaar waren wel vrij hoog, daarentegen waren de attracties voor kinderen wel gratis. Dus al met al toch wel een geslaagd evenement volgens mij.


  ⚠️ Meld

 20. Bericht door Maaike, op 25 januari 2015 22:24
  Leuk al die attracties voor kinderen alleen erg koud in die hal. Eten en drinken erg duur. Bereikbaarheid slecht weinig parkeerplekken voor auto’s en fietsen. De locatie mist de charme wat de binnenstad wel had.

  Hahahaha, dan snap je het echt niet!! Koud? Joh!!
  Slecht bereikbaar? uhh, per trein, per bus, per fiets prima te doen!
  weinig parkeerplekken? Er zijn meerdere parkeerdekken rond het station.

  echt he??!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.