Groen Links: Omgekeerd inzamelen te onduidelijk

Zwolle – Per 1 januari 2015 mogen er in Zwolle net als in de rest van het land ook sap-, zuivelpakken en blik in de plasticcontainers verzameld worden. Er zijn echter veel veranderingen geweest op het gebied van afvalscheiding en in de praktijk blijkt de informatie over ‘omgekeerd afval inzamelen’ niet altijd bij de inwoners van Zwolle bekend te zijn.

Ook de wijze van communicatie over afvalscheiding wordt door veel Zwollenaren als marginaal en onduidelijk ervaren. Er is huis aan huis geen informatie hierover verspreid en de beschikbare informatie op de website van de gemeente is niet duidelijk. "Goede communicatie met de inwoners is essentieel om van dit beleid een succes te maken. Hiervoor zal bijvoorbeeld een bijgewerkte lijst van ‘wat mag wel en niet in de plastic bak’ handig zijn", aldus raadslid Bijan Moshaver.

GroenLinks Zwolle stelt tijdens de raadsvergadering op maandagavond 26 januari 2015 o.a. de volgende vragen aan het college van B&W naar aanleiding van de onduidelijke communicatie met de Zwollenaren:

– Wat is het afvalcommunicatiebeleid van de gemeente en welke communicatiemiddelen worden hiervoor ingezet?
– Is het college het met GroenLinks eens dat de communicatie rondom het omgekeerd afval inzamelen beter had gekund en gemoeten? Zo ja, hoe gaat het college de afvalscheiding uitgebreid en duidelijk onder de aandacht van de bewoners brengen?

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik snap er niet echt veel meer van. Zuivel- en sappakken mogen nu bij het plastic in, net als blik. Klinkt logisch 😛
  Maar zakken met aluminium (chipszakken e.d.) dan weer niet, dat is restafval. Lijkt me dat dit toch ook prima te scheiden is.
  En wat is er waar van geruchten dat alles wat wij scheiden bij de ROVA weer op één hoop gegooid wordt? Heb dit van verschillende personen dicht bij ROVA gehoord, maar kan me dat haast niet voorstellen.
  Zal ons uiteindelijk wel weer extra geld gaan kosten dat scheiden. Betalen per keer dat je restafval naar de container brengt.


  ⚠️ Meld

 2. @bernad misschien moeilijk te geloven, maar niet iedereen komt op WLZ.

  @afvalscheider er in veel geld te verdienen met het gescheiden afval, dus dat lijkt me onzin.


  ⚠️ Meld

 3. Groen links moet niet altijd alles afzeiken , maar gewoon haar eigen VERANTWOORDELIJKHEID nemen .
  Ze SCHREEUWEN altijd maar komen NOOIT met verstandige oplossingen .
  HULDE aan de ROVA mag ook wel een keer gezegd worden .  ⚠️ Meld

 4. ze kunnen beter zeggen wat nog in die ondergrondse bakken moet want daar is maar 1 iemand echt tevreden over : de leverancier…. 🙁


  ⚠️ Meld

 5. Ik zou dan ook graag een container voor plastic willen hebben. We brengen nu zelf al het plastic zelf weg, als de melkpakken etc. erbij komen wordt het wel erg veel.


  ⚠️ Meld

 6. Info moet inderdaad nog wat duidelijker, ook op de bakken zelf.

  Ik geloof niet dat GL zeker niet de enige schreeuwlelijk is @sjors

  Uiteindelijk vind ik ‘de vervuiler betaalt’ heel eerlijk. Een groot gezin met laag/midden inkomen moet je dan natuurlijk ontzien, maar iemand die veel koopt en dus ook weggooit mag daar best aan bijdragen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.