Overijssel beleven met wandel- en fiets-apps

Zwolle – Overijssel is niet alleen de beste fietsprovincie van Nederland, maar met 8.000 kilometer aan wandelroutes bovendien een populaire wandelprovincie. Landschap Overijssel wil wandelen en fietsen nog leuker maken via zogenaamde ‘route-apps’. Met een serie nieuw te ontwikkelen wandel- en fietsapps willen we wandelaars en fietsers inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van het landschap. En daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers!

 

Wandelen met een gids in je broekzak? Is dat leuk? Probeer het eens! Sinds kort is een aantal routes beschikbaar via de app van Landschap Overijssel. Zoek op ‘Wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphones en tablets met Android) en download een route. Tijdens de wandeling geeft je telefoon of tablet een signaal bij een punt op de route waarover iets te vertellen valt. Zo kom je te weten waarom de libelle zich thuis voelt op landgoed Beerze. En waarom er een schaapskudde graast op de Archemerberg. Of waar je grafheuvels of grenspalen vindt in het natuurgebied bij Mander.

 

‘Fietsen in Overijssel’ en andere nieuwe apps

De eerste reacties op de wandelapp zijn zo goed dat de serie flink wordt uitgebreid. Naast de wandelapp komt er een app ‘Fietsen in Overijssel’ en wordt een aantal ruiter- en trailrunapps ontwikkeld. Bovendien komt er meer informatie in de apps. De routes liggen verspreid door Overijssel in Salland, Twente, Kop van Overijssel en de Vechtstreek.

 

Vrijwilligers gezocht!

Om de apps te vullen met informatie en beeld, is Landschap Overijssel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en omwonenden die willen helpen. Kent u bijzondere streekverhalen of weet u veel van (zeldzame) planten of dieren? Kent u plekken met bijzondere (natuur)historische waarden zoals steile oevers of verdedigingswerken? Of bent u een goede (natuur)fotograaf of bent u in het bezit van oud beeldmateriaal van het landschap? En.. wilt u uw routes, foto’s of verhalen graag delen met anderen? Geef u dan op voor een van de informatieavonden. Ook vrijwilligers die willen helpen met het invoeren van de informatie in het systeem zijn van harte welkom. 

 

Informatieavonden voor vrijwilligers

  • dinsdagavond 10 februari van 19.30 – 22.00 uur in bezoekerscentrum ‘De Wheem’ in Oud Avereest
  • woensdagavond 11 februari van 19.30 – 22.00 uur in bezoekerscentrum ‘Hof Espelo’ in Enschede
  • donderdagavond 12 februari van 19.30 – 22.00 uur in bezoekerscentrum ‘IJs en Es’ in Vasse

Aanmelding en meer informatie bij Antje Grolleman: antje.grolleman@landschapoverijssel.nl T 06-11479552 of kijk op www.landschapoverijssel.nl/routeapp.

Artikel delen: