Café Zinnema toon nachtfilms in Fraterhuis

Zwolle – Café Zinnema richt zich op de vertoning van films die het daglicht niet kunnen verdragen. Angstaanjagend, visionair, soms bloederig, vaak humoristisch, maar in ieder geval afwijkend. In samenwerking met de nieuwe nachtburgemeester van Zwolle als ambassadeur van het betere nachtleven in Zwolle.

 

Fantasy-horror rond een man op wiens hoofd hoorns groeien, nadat hij is beschuldigd van de moord op zijn vriendin. Ig Perrish (Daniel Radcliffe) wordt beschuldigd van de gewelddadige verkrachting en moord op zijn vriendin Merrin (Juno Temple). Hij houdt echter stug vol dit niet gedaan te hebben en vlucht in drank. Maar als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij niet alleen een enorme kater. Ook groeien er plots hoorns uit zijn hoofd. Daar blijft het niet bij, want Ig ontdekt dat zijn hoorns mensen aanzetten om fouten op te biechten en toe te geven aan hun egoïstische impulsen. Hij besluit zijn bizarre, maar effectieve nieuwe kracht te gebruiken om uit te zoeken hoe zijn vriendin werkelijk om het leven is gekomen. Maar ook  om wraak te nemen op de dader.

‘Horns’ is de verfilming van de gelijknamige roman van Joe Hill (zoon van Stephen King) en combineert op amusante wijze fantasy, horror en romantiek. 

 

Vertoning

‘Horns’ is op zaterdag 31 januari 2015 om 22.30 uur te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. 

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee (4K-)filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde omtrek van regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Een recente ontwikkeling is de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met lezingen en cursussen over film. 

Artikel delen: