SC Cambuur – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Na de competitiewedstrijd tegen AZ speelt PEC Zwolle dinsdag in de kwartfinale van de KNVB beker tegen SC Cambuur. Het duel start om 18.30 uur en vindt plaats in het Cambuur stadion in Leeuwarden. Dit is een herhaling van het duel vlak voor de winterstop, waarin het elftal van Ron Jans in de slotminuten verloor door een benutte strafschop van voormalig Zwolle-speler Erik Bakker. Afgelopen weekend wisten de Blauwvingers in eigen huis een punt over te houden aan de ontmoeting met AZ, terwijl SC Cambuur thuis nipt met 1-2 verloor van PSV.

Voor de Zwollenaren ligt de mooie uitdaging om voor het derde jaar op rij de halve finale van de prestigieuze nationale beker te bereiken. Vorig voetbaljaar was PEC Zwolle in de kwartfinale te sterk voor Topklasser JVC Cuijk (5-1), terwijl de Blauwvingers in het seizoen 2012-2013 in deze ronde doorgingen ten koste van provinciegenoot Heracles Almelo (3-2). SC Cambuur daarentegen wist nog nooit de halve finale van de KNVB beker te halen en strijdt vanavond dus voor een uniek sportief hoogtepunt.

Bij de tegenstander uit Leeuwarden zien we enkele spelers terug met een Zwols verleden. Zo stonden Furdjel Narsingh, Etiënne Reijnen en Erik Bakker in het verleden bij de Zwollenaren op de loonlijst en is Arne Slot op dit moment werkzaam als assistent-trainer bij SC Cambuur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens, Higler, Steegstra, Jansen en Sanders. PEC Zwolle wordt in Friesland gesteund door ruim 270 supporters. Fans die geen kaartje voor het uitvak hebben gescoord, kunnen de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter of FOX Sports. 

Samenvatting SC Cambuur – PEC Zwolle is vanavond te zien om 23.15u op de open zender FOX!  

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Gelukkig zijn van de Werf en Broerse weer van de partij. Het zal niet gemakkelijk worden, maar gelukkig hebben we niet weer die waardeloze scheidsrechter van de vorige keer tegen Cambuur die een zuiver doelpunt van ons afkeurde. Daarom zeg ik; Cambuur – PEC Zwolle: 1-2;)


  ⚠️ Meld

 2. Helaas ik vrees einde oefening pec. Cambuur uit is lastig. Ik vrees dat het thuis voordeel en strijd zwolle de nek om gaat doen. 3-1  ⚠️ Meld

 3. Ik zie het ook niet zo rooskleurig in. Cambuur gaat er vol in en dan wordt PEC afgetroefd.
  Ze mogen blij zijn als ze er nog een verlenging uit weten te slepen. Maar wie weet valt het mee.
  ik gok op 1-1 na 90 min en winst na pengels


  ⚠️ Meld

 4. Helaas, geen ‘fictieve goudenbal-bal’ winnaar dit keer 🙁

  Ronnie: 1-2
  1stejohn: 0-2
  joppuh: 2-0
  br: 0-4
  Schandalige Jansen: 3-1
  vader Jans: 2-0
  Agusi: 2-3
  Arie: 1-3


  ⚠️ Meld

 5. @ vader Jans, dacht ‘de uitslag na de officiële speeltijd, dus voor de verlenging. En dat alleen degene in het overzicht meedingden (dan moet je jezelf er maar in zetten)…Nou ja, da’s vanaf nu dan zo. 😉
  Maar ja hoor, als ze persé een fictief hebbedingetje in de handen willen hebben…kan ik ze wel uit de dromen helpen. Derk heeft misschien nog wel beeld voor ze?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.