TEDxZwolle live op Weblog Zwolle

Zwolle – Op 28 januari vindt TEDxZwolle plaats in de Nieuwe Buitensociëteit.  Een enerverende dag waarin 16 (inter-)nationale sprekers het publiek prikkelen met innovatieve ideeën over de toekomst van onze steden. TEDxZwolle wordt tussen 10.00 – 17.00 uur live uitgezonden via Internetkrant Weblog Zwolle!

tedx_zwolle.jpg 

De 16 sprekers vormen samen een bont gezelschap. Van adviseur van het Witte Huis Henk Ovink over de wederopbouw van New York na orkaan Sandy tot een inkijkje in de WEconomy  van Jan Jonker, hoogleraar van de Radboud Universiteit Nijmegen. Van stedenbouw onder extreme hitte in de woestijn door Jasper Kremers tot een tocht per tractor over de koude vlakten richting de Zuidpool door Manon Ossevoort. Zoals het past in de traditie van TED (Technology, Entertainment, Design) is er naast de inhoudelijke bijdrage van de sprekers een bijzonder entertainment programma van muziek en dans. En alle bezoekers gaan naar huis met hun eigen idee hoe zij de wereld een tikkeltje mooier kunnen maken.


TEDxZwolle belooft een inspirerende zoektocht te worden naar oplossingen voor de gevolgen van klimaatveranderingen en weersextremen. Daarbij gaat het niet alleen om vernieuwende ideeën voor een duurzame inrichting van onze steden, maar ook om de fysieke, mentale en sociale krachten van mensen in veranderende en/of extreme situaties. TEDxZwolle is vooral bedoeld als een wake-up call waardoor mensen met andere ogen naar hun omgeving en leefpatroon kijken en geïnspireerd worden tot vernieuwing.
 

Gently down the stream
Nederland is een waterrijk land. De zee is nooit ver weg. Ons land is rijk aan prachtige meren en machtige rivieren. Het water-landschap levert ons prachtige vergezichten, beweging, (be)spiegeling en recreatie. Maar water kan ook voor problemen zorgen. Hoosbuien, rivieren die buiten hun oevers treden, onder gelopen straten en kelders, schade aan energiecentrales en ziekenhuizen en verkeer dat hopeloos vastloop. Het komst steeds vaker voor. En de kwetsbaarheid van Nederland voor extreem weer neemt bovendien toe. Verstedelijking en klimaatverandering zorgen voor heviger regen, maar ook voor hittestress en langdurige droogte. Om de maatschappelijke en economische schade te beperken zijn er nieuwe, slimme oplossingen nodig die onze steden waterrobuust en klimaatbestendig maken. Dat is niet alleen een uitdaging voor de overheid, architecten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook samenwerking met en initiatieven van bewoners voor hun eigen leefomgeving  vormen de sleutel tot een nieuwe stad. In TEDxZwolle 2015 komt het allemaal aan bod.  

Partners TEDxZwolle
Het draagvlak voor TEDxZwolle2015 is groot. Maar liefst 25 partners zijn betrokken. Dit zijn Natuur en Milieu Overijssel, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel, Rabobank IJsseldelta, Waterschap Groot Salland, Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vechtstromen, Waterschap Zuiderzeeland, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VHG, Polymer Science Park, Gemeente Zwolle, Landschap Overijssel, Deltares, Vitens, Arjan Duijn Consultancy, Boerdam, Regardz de Nieuwe Buitensociëteit, VHL en Marketing Oost. En er zijn de nodige bedrijven (voornamelijk uit Zwolle) die ‘om niet’ een bijdrage leveren omdat zij het gedachtengoed van TED een warm hart toedragen. In willekeurige volgorde: Internetkrant Weblog Zwolle, IndeKringloop, ontwerpbureau FabriekFanatiek, Seppe Ovink en Wieger Steenhuis, Stephan Janssen fotografie, Inze Meijer Make-up artiest, Pilates Studio Zwolle, Chantal de Wolde, Urban Farming Zwolle en Speakerscoach Nienke van Bezooijen. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “TEDxZwolle live op Weblog Zwolle”

Reacties zijn gesloten.