Nieuw steunpunt politie in PEC Zwolle stadion

Zwolle – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond gaven burgemeester Henk Jan Meijer en de nieuwe districtschef Oost Arjan Mengerink en chef team Zwolle Freek Kuijper een toelichting over de huisvesting van de politie in Zwolle. Zij benadrukken dat de huisvesting een slotstuk is en dat met name het gekozen dienstverleningsconcept veel belangrijker is. Er is gekozen voor meer digitalisering en meer bezoek aan huis en meer zichtbaarheid op straat.

De burgemeester stelt dat met de komst van de nationale politie de burgemeesters en de gemeenten veel minder te zeggen hebben over bv de huisvesting. Desalniettemin is de burgemeester er wel bij betrokken en hij kan zich vinden in het voorliggende concept. Vanuit diverse fracties wordt gevraagd waarom er geen steunpunt is voorzien in Holtenbroek. De situatie in Holtenbroek vraagt erom en de mensen vragen erom. Er kan volgens een aantal fracties beter gekozen worden voor een steunpunt in Holtenbroek dan bijvoorbeeld in het PEC Zwolle stadion. Ook wordt gevraagd of met deze huisvestingsoplossing de aanrijtijden niet onder druk komen te staan. Van de zijde van de politie wordt gesteld dat met 1 hoofdbureau, waar veel activiteiten zijn geconcentreerd, Zwolle prima te bedienen is. De aanrijtijden staan niet onder druk.

De twee steunpunten, het PEC Zwoille stadion en de binnenstad, zijn operationele steunpunten, waarvoor gekozen is vanwege de voetbalwedstrijden en het uitgaansleven. In Holtenbroek wil de politie zich juist veel laten zien, maar niet via een steunpunt. De politie zal daar veel op straat zijn ,maar ook aanhaken bij bv het sociaal wijkteam. Ook in de hut in Holtenbroek zal de politie veel te zien zijn. Juist de samenwerking met andere instellingen en hulpverleners is van belang. Wat de binnenstad betreft wordt opgemerkt dat voorlopig de Luttekestraat als steunpunt zal functioneren. Waar het definitieve steunpunt komt is nog niet bekend.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.