Motorcross op Hessenpoort verboden

Zwolle – Motorcrossen op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is in de loop van dit jaar verleden tijd. Het terrein waarop tot nu toe illegaal gecrost wordt, zorgt voor toenemende overlast. Daarnaast maakt de gemeente zich zorgen over de veiligheid van de crossers en de omstanders.

 

motocross_zwolle.jpeg 

 

Zwolle wil geen illegale motorcrosslocatie in de gemeente. De ervaring op Hessenpoort heeft geleerd dat zo’n plek voor onwenselijke situaties zorgt. Zo is melding gemaakt van (geluids)overlast door de motoren. Bovendien heeft het crossterrein een aanzuigende werking, er komen uit een wijde regio steeds meer crossers en toeschouwers op af. Onveilige situaties zijn voor Zwolle ook een argument om het crossen een halt toe te roepen. De gemeente heeft geconstateerd dat onder meer kinderen op motorvoertuigen met vier wielen – zogenoemde quads – op Hessenpoort rijden.

Afzettingen

De gemeente gaat op termijn controleren om illegaal crossen in de gemeente tegen te gaan. Dat gebeurt door de inzet van Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s). Ook elders in de gemeente is illegaal crossen niet toegestaan. Verder worden rond nog uit te geven kavels op Hessenpoort afzettingen geplaatst, om te voorkomen dat daar illegaal gecrosst wordt.

 

Zanddepot

De kavel waar de crossers actief zijn wordt dit voorjaar door de gemeente ingericht als zanddepot. Het depot is nodig voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein: bij het bouwrijp maken van het gebied komt veel zand vrij, onder meer voor de aanleg van watergangen. De kavel achter het terrein van de ROVA is daar geschikt voor.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ook gelijk verbieden 😮 ik denk maar zo als er zo veel vraag naar is zie ik een groeiende markt, er is vast wel een leeg stuk terrein met zand/bulten zet er een patatkraam bij 8)


  ⚠️ Meld

 2. “Zwolle wil geen illegale motorcrosslocatie in de gemeente.”

  ik zou zeggen zorg dan voor een legale lokatie, er is blijkbaar veel animo voor.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb er al eens bijna een kind in motorpak onder de auto gehad. Baan begin 10 centimeter naast de weg….. Kind met helm op zag mij totaal niet….vadwr werd nog boos op kind ook….


  ⚠️ Meld

 4. >:(Sinds wanneer trekt de gemeente zich iets aan van geluidsoverlast, laat staan van haar inwoners die de overlast ervaren. Het is maar net hoe het uitkomt. Blijkbaar staat motorcross niet op het prioriteitenlijstje van B&W of staat het minder goed op de CV van een wethouder. Wordt tijd dat er een ondernemer komt die hier een paviljoen wil realiseren, liefst met de verkoop van patat, want dan heb je in ieder geval de VVD mee.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.