Berkum tikt Rohda Raalte weg

Zwolle – Berkum heeft een fraai visitekaartje afgegeven door de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rohda Raalte met 5-2 te winnen. De Zwolse eersteklasser kwam met 0-2 achter, maakte nog vóór rust gelijk en speelde Rohda daarna bij vlagen zoek.

Berkum begon goed en had al vlot kunnen scoren. In de negende minuut vloog een schot van Ruud Wellenberg echter via de paal naast het Raalter doel en even later moest Rohda-keeper Jens Veldwachter alles uit de kast halen om een inzet van Chris van der Meulen te pareren. Na dik 20 minuten ging Rohda echter met de openingsgoal aan de haal. Na matig verdedigen kon Lars Kamperman Leferink vanaf de rechter flank voorzetten en Dennis Hettinga kopte de 0-1 binnen. Vier minuten later verdedigde Berkum weer niet erg overtuigend en Rohda strafte dat opnieuw efficiënt af. De bal ging door het centrum naar de veel te vrij staande Deniz Shabaz en de balvaardige Rohda-spits had geen moeite om met een knal voor 0-2 te zorgen.

Daarna herpakte Berkum zich en na ruim een half uur vond Marc van der Meulen met een fraaie pass zijn broer Chris, die ruimte kreeg omdat de Rohda-back mee naar voren was gegaan. Chris van der Meulen zette voor, waarop Frank Hoolsema de mooi opgezette aanval afrondde: 1-2. Vier minuten later ging een kort genomen vrije trap via Jasper van der Stouw naar Dirk Muis, die met een daverende knal de 2-2 op zijn naam bracht. In de laatste minuut voor rust leek Rohda toch weer op voorsprong te komen door een uithaal van Shabaz, maar scheidsrechter Van Dijk zag dat de Rohda-aanvaller de bal daarvóór met de arm had meegenomen.
Na rust kwam Rohda er niet meer aan te pas. Een inzet van Marc van der Meulen ging nog via de lat over maar binnen vijf minuten na de hervatting was het weer raak. Via rechtsbuiten William Potkamp kwam de bal bij de opgekomen back Jason Huisman, die Berkum op voorsprong zette: 3-2. Nadat Marc van der Meulen nóg een inzet via de lat over zag gaan nam de thuisclub in de 63e minuut verder afstand. Chris van der Meulen hield de bal aan de zijlijn knap binnen en lanceerde Jaouad Akloud, die er als een speer vandoor ging en daarna beheerst de 4-2 binnen schoot.

Vijf minuten voor tijd stond Akloud aan de basis van de vijfde Berkum-treffer met een lange en razendsnelle rush langs de zijlijn, gevolgd door een goed geplaatste voorzet die door Ruud Wellenberg werd afgemaakt: 5-2. Rohda kwam in het hele tweede bedrijf niet verder dan één echte kans maar voormalig Berkum-speler Boy Boeloerditi zag zijn kopbal knap gekeerd door de Zwolse keeper Mathijs Bouwhuis.
Berkum heeft zo opnieuw een uitstekend resultaat geboekt in de winterse beker- en oefencampagne: winst tegen de hoofdklassers SDC Putten, Staphorst en Rohda Raalte en een remise bij Flevo Boys. De selectie van trainer Willem Brouwer heeft laten zien helemaal klaar te zijn voor de tweede competitiehelft, waarin de Zwollenaren alles op alles zullen zetten voor de terugkeer naar de hoofdklasse.

Artikel delen: