Sneakpreview van ‘nieuwe’ Grote Kerk

Zwolle – De Grote Kerk Zwolle, die onlangs besloot zelfstandig door te gaan, heeft grote plannen voor de toekomst. In aanloop naar wat komen gaat, komt de Grote Kerk nu al met zogenaamde ‘sneakpreviews’: interessante pilotprogramma’s op topniveau. Het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor geeft op zaterdag 7 februari de eerste sneakpreview van de ‘nieuwe’ Grote Kerk, met een concert dat past bij de stad. Het is de eerste keer dat het Nederlands Kamerkoor in de Grote Kerk Zwolle op de planken staat.

De verzelfstandigde Grote Kerk Zwolle heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de Zwolse publiekstrekkers. Vanaf medio 2016 wil de kerk een breed palet aan culturele, educatieve en kerkelijke evenementen aanbieden, die zowel Zwollenaren als het landelijke publiek naar de Grote Kerk in het centrum van Zwolle trekt. In de aanloop daar naartoe wil de Grote Kerk Zwolle haar publiek regelmatig een inkijkje geven in wat er komen gaat. Het Nederlands Kamerkoor geeft daarvoor de aftrap. Het concert dat het Nederlands Kamerkoor op 7 februari onder de titel ‘Drie Renaissancemeesters’ geeft, past goed bij de Grote Kerk Zwolle. De koorwerken zijn geschreven voor uitvoering in een soortgelijke kerk en zijn bovendien gemaakt in de Gouden Eeuw die Zwolle in de vijftiende eeuw doormaakte.

Onder de historische werken die in de Grote Kerk opgevoerd worden zijn de Aardbevingsmis van Brumel en stukken van Des Prez en di Lasso. De Britse Peter Phillips dirigeert het koor. Met de serie ‘sneakpreviews’ wil de Grote Kerk in relatie met het publiek de programmeringsmogelijkheden verkennen en verder verfijnen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.grotekerkzwolle.nl en www.zwolsetheaters.nl.

Artikel delen: