Verwijderen vergane recreatiebootjes

Zwolle – Binnenkort wordt gestart met het verwijderen van recreatiebootjes die (deels) gezonken zijn of in verre staat van verwaarlozing verkeren.

De gemeente plaatst eerst een aankondiging bij of op de betreffende bootjes. De eigenaar heeft dan 14 dagen de tijd het bootje zelf op te ruimen, anders wordt het vaartuig verwijderd. Ook boten die op plaatsen liggen waar ze de doorgang belemmeren, zoals onder bruggen, of op plaatsen waar ze niet mogen liggen, zoals in een passantenhaven buiten het vaarseizoen, worden verwijderd.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Als iemand dit leest, die eigenaar is van 1 van deze bootjes. Dan heb ik ook wel belang bij u bootje voor mijn zoon, die knapt ze graag weer op.


  ⚠️ Meld

 2. Da’s roof goed, moeilijk en je betaald de hoofdprijs. rij eens naar zwartsluis of wanneperveen en kijk ook bij de werf in zwartsluis ipv de jachthavens. Haven naasr t haasje in Kampen heeft ook nog veel op het droge liggen die geen liggeld betaald hebben en die mogen verkocht worden.


  ⚠️ Meld

 3. Het moet inderdaad een keer aangepakt worden, maar ik vind 14 dagen reactietijd wel erg kort:
  – Men kan op vakantie zijn.
  – In deze periode komen de mensen er vaak niet, in de zomer wel.  ⚠️ Meld

 4. De bootjes liggen al langer te vergaan dan een paar maanden lijkt me. Hoe lang kan men op vakantie zijn? Eigenlijk asciocaal als je het mij vraagt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.