Duikvereniging vreest vertrek bij Wijthmenerplas

Zwolle – Ondernemer Vincent Ossewold van de 200 leden tellende duikvereniging en eigenaar van winkel De Tuimelaar in Zwolle heeft woensdagmorgen met de projectleider van de gemeente Zwolle, Albert Koop, gesproken over een mogelijke aanpassing van de nieuw te realiseren waterskibaan in de Wijthmenerplas. Bij dit gesprek waren ook aanwezig de onderneemster van de waterskibaan Esther Vredeveld, iemand van duikvereniging Octopus, en Desmond van Santen afgevaardigde van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Het eerste belang van Ossewold en de duikers is, dat het duiken in de Wijthmenerplas veilig moet zijn. Zoals het er nu naar uitziet moet de duiklocatie verkleind worden. Op Weblog Zwolle vond pas geleden een discussie plaats over deze kwestie.

waterrskibaan_zwolle.jpg 

De duikers zeggen dat ze 45 meter vanaf de landtong (bij het loopbruggetje) nodig hebben voor hun activiteiten, de gemeente Zwolle vraagt een afstand van 25 meter. De duikers zouden dan hun huidige duikplatform in de recreatieplas kwijtraken. Het zou dan meer richting het bruggetje moeten, maar de duikers vrezen dat het zicht daar onder water niet voldoende zal zijn. Mensen moeten elkaar onder water blijven zien. Ossewold vindt dat de duikers op dit moment veel water bij de wijn moeten doen. Ze gaan komende zondag bij de duiklocatie het water in om nogmaals te meten, om te beoordelen wat ze nodig hebben voor een veilige duiklocatie. Is dat niet mogelijk, dan kunnen de duikers niet verder bij de Wijthmenerplas. Het alternatief is dan de Milligerplas. De gemeeente Zwolle wil daar wel het nodige aanpassen, wat betreft bijvoorbeeld het aantal parkeerplaatsen. In de Milligerplas wordt vanaf 2016 zand afgegraven, wat weer de nodige gevolgen heeft voor de duikers. En dat een jaar lang!

waterskibaan_2.jpg 

Begin mei 2015 beginnen de duikcursussen weer, en wil de duikvereniging op de locatie Wijthmenerplas het water iin. Maar als de waterskibaan een vergunning voor de aanleg gaat krijgen is dat niet mogelijk, zegt Ossewold. "Dan zullen we bezwaar indienen". De onderneming van Ossewold komt dan ook in gevaar. Hij heeft de indruk dat de gemeente Zwolle hoe dan ook de waterskibaan wil realiseren. Volgende week donderdag komen de partijen weer bij elkaar.

Artikel delen:
Reacties 117
 1. Begin mei 2015 beginnen de duikcursussen weer, en wil de duikvereniging op de locatie Wijthmenerplas het water iin. Maar als de waterskibaan een vergunning voor de aanleg gaat krijgen is dat niet mogelijk, zegt Ossewold. “Dan zullen we bezwaar indienen”. De onderneming van Ossewold komt dan ook in gevaar. Hij heeft de indruk dat de gemeente Zwolle hoe dan ook de waterskibaan wil realiseren.

  Ik heb wel te doen met de duikers. Die hebben daar al wel 20 jaar die locatie, en dan komt er een nieuw commercieel initiatief en hebben ze wat de gemeente betreft maar op te donderen. Het is mij vanaf het begin wel duidelijk dat die waterskibaan er kost wat het kost moet komen om de grote zucht naar meer leisure in Zwolle en commerciële afspraken in achterkamertjes te verzilveren.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind de water skibaan een prachtige aanvulling op de sportieve activiteiten daar. Zou samen moeten kunnen gaan. De duikers zitten daar al jaren, natuurlijk, dus die hebben wel recht van spreken. Ik hoop dat ze de kwestie op kunnen lossen, want ik gun beiden daar een mooi plekje.


  ⚠️ Meld

 3. De wethouder heeft overal een oplossing voor want kost wat het kost moet de waterskibaan er komen. Alleen jammer dat hij één van de belangrijkste gebruikers van de plas in het voortraject is vergeten. Wat komt er straks nog meer “boven water drijven” wat de ambtenaren en de wethouder zijn vergeten ? Wordt Vervolgd !


  ⚠️ Meld

 4. Wat mij het meeste stoort in deze zaak dat de ondernemer niet alleen op het water maar ook op het land rond de Wijthmenerplas een grote druk zal leggen. Kijk maar eens wat voor activiteiten zij nog meer willen organiseren aan deze plas op hun website http://www.lakesidezwolle.nl Het kan toch niet zo zijn dat 1 ondernemer de hele plas claimt voor hun commerciële activiteiten.
  Ze refereren graag aan het Kievitsveld in Emst maar toen daar de waterskibaan geopend werd mocht er gelijk niet meer gedoken worden in die plas.


  ⚠️ Meld

 5. De website belooft veel goeds! Lijkt mij een goede zaak als daarvoor ruimte gemaakt wordt, ook al betekend dat dat andere in moeten schikken.


  ⚠️ Meld

 6. Hallo Ap, ik wil graag een fijne villa in je directe omgeving bouwen, of je even wil moven van waar je nu woont. In Stadshagen staan veel huizen te koop. Alvast hartelijk bedankt!


  ⚠️ Meld

 7. Was het niet iets geweest, dat wanneer een bedrijf iets groots op een bepaalde locatie wil beginnen, hij of zij eerst contact zoekt met de partijen die er nu initiatieven ontplooien? Of zou hij / zij dat gedaan hebben, geweten hebben dat het geen kans van slagen had, om vervolgens de wethouder te paaien met een onmogelijke bedrijfsplan? Zo moet het gegaan zijn. En dan vergeten we de stem van de buurtbewoners ook maar even. Die hebben in relatie tot de plas nooit een echte stem gehad.


  ⚠️ Meld

 8. die duikers kunnen toch gewoon in de Vecht en die waterskiers op de IJssel ? Alle festivals naar het Weezenlandenpark en iedereen is weer tevreden…. :'(


  ⚠️ Meld

 9. @Ietwiet: was inderdaad beter geweest maar veel te ingewikkeld. En een grote kans op afwijzing en/of vertraging. Dus dan maar via de gemeenteraad en de lachwethouder, beetje lobbyen, toezegginkje hier en daar en er samen voor gaan. Samen, dat wil zeggen, de voorstanders van dit plan.


  ⚠️ Meld

 10. Denk dat zoals John aangeeft dat het van belang is wat de duikvereniging ooit is toegezegd. Wat hebben zij op papier staan. Betalen zij ook ” pacht”. Of zijn zij gedoogd op deze plek?


  ⚠️ Meld

 11. Of de duikvereniging nu zaken zwart op wit heeft of niet, ik vind dat ze recht van spreken hebben. Ze hebben er in 20 jaar iets opgebouwd en het zou voor de liefhebber jammer zijn wanneer dat afgebroken wordt. Eens dat de gemeente vooraf alle belangen in kaart moet brengen en met een voorstel moet komen waarin die belangen een plekje hebben. Waterskibaan, prima, maar hou ook serieus rekening met de andere belanghebbenden.  ⚠️ Meld

 12. Wat een onzin dat iedereen nu blij is dat er meer activiteiten op en rond de plas komen die zijn er al jaren o.a. Yosemite , hiawatta actief ,buitensport Zwolle, beachvolleybal, skeelers van de schaatsclub en natuurlijk de duik verenigingen kortom al die zogenaamde groene activiteiten. ( PvdA ) zijn er al jaren ! En al jaren in harmonie met de omgeving en de bewoners !


  ⚠️ Meld

 13. Tja, deze duikondernemer gebruikt de Whijtmenerplas en dat is openbaar gebied. Dus van iedereen, niet alleen van deze duikondernemer. Hij legt er nu een claim op. Dat is op zijn minst bijzonder. Nu komt er iemand anders die ook gebruik wil maken van het openbaar gebied. Ik snap niet waarom deze duikondernemer vindt dat het hem alleen toekomt. Het moet mogelijk om samen te werken. Als je vindt dat het alleen van jou is, betaal er ook voor dan.
  En nog iets. Het is nu een surfplas. Gaat deze duikondernemer mij ook wegsturen als ik daar wil windsurfen?


  ⚠️ Meld

 14. Dat klopt, John, maar tegelijkertijd ook triest. Doet me aan het boek Otje van Annie MG Schmidt denken: “papieren, papieren”. Alsof gezond verstand en gevoel voor rechtvaardigheid minder van belang is dan of afspraken op de juiste wijze zijn vastgelegd. Het zou jammer zijn wanneer de verschillende initaitieven, bestaande en nieuwe, tegen elkaar uitgespeeld worden.


  ⚠️ Meld

 15. :Er was een mooie stad in het oosten van het land. Een levendige stad met aan de rand veel natuur en water waar mensen zich na een drukke dag konden terugtrekken en konden genieten van de rust. De stad werd bestuurd door een man met een zilveren ketting en een aantal marionetten. Een van de marionetten was erg dominant en had een hekel aan rust. Nee de stad moest veranderen, hij moest presteren want ook hij wilde zo??n zilveren ketting. Tijdens een zijn optredens, waar de vertegenwoordigers van de inwoners gratis aanwezig mochten zijn, gaf hij aan dat de stad moest veranderen. De stad moest bruisen. Maar er zijn problemen riepen de vertegenwoordigers, onze kiezers willen dit niet. Wees gerust beloofde hij, wij komen er wel uit, er is geen probleem dat niet opgelost kan worden. Frappant was dat zijn neus groeide, groeide en groeide. De zaal was onder de indruk. Wie wil er een waterskibaan. De zaal was vergeten wie zij vertegenwoordigde en schalde wij, wij, wij. Even werd de show onderbroken door iemand die riep: ik wil friet veel friet. De zaal werd steeds enthousiaster. Als slot riep de marionet: wie geloofd er in sprookjes en wederom schalde de zaal: wij, wij , wij. Dat de vertegenwoordigers door de inwoners van de stad als ongeloofwaardig en onbetrouwbaar werden ervaren was niet belangrijk. De marionet wreef in zijn handen en mompelde zacht: die zilveren ketting is van mij, van mij alleen.


  ⚠️ Meld

 16. Zou wel eens de andere plannen die waren ingediend willen zien Het schijnt dat er een mooi plan was om iets bij de entree te doen niet verkeerd iedereen kan blijven dobberen en geen bewoners in de buurt 🙂


  ⚠️ Meld

 17. @ietwiet, er is een inschrijving geweest voor leisure op de Wijthmenerplas, de eigenaren van snackbar V.d. kolk hebben dit gewonnen met het plan voor de waterskibaan. Ik krijg sterk de indruk dat men de duikers vergeten is mee te nemen in de verdere planning. Dat hoeven ze nu echt niet zomaar te pikken.


  ⚠️ Meld

 18. laten we met zijn allen blij zijn dat er een zwolse ondernemer die eens wat doet om meer activiteiten in en rond de stad te organiseren.
  ik denk dat de waterskibaan met de extra activiteiten veel Zwollenaren zal plezieren, uiteraard is het sneu voor die duikers, maar je kan het ook zo zien zij hebben heel lang van deze plek kunnen genieten en nu is er een andere doelgroep aan de beurt.
  en als ik de plattegrond zo zie is er meer dan de helft van de wijthmenerplas over om te duiken.
  laten we elkaar wat gunnen!


  ⚠️ Meld

 19. Johnny, je hebt gelijk maar niet ten koste van alles. Te schandalig voor woorden dat ondernemers gewoon als vuil aan de kant worden gezet, hebben zij dan geen recht. Ook begrijp ik niet dat voor het plezier van het hangen achter een touwtje bijna 50% van de plas moet worden gereserveerd en afgesloten voor de overige recreanten. Het gemeentebestuur maakt zich echt ongeloofwaardig hoe dit proces is aangelopen. Maar goed dit zijn wij langzamerhand wel gewend. Tijdens de raadsvergadering heb ik zowel de wethouder als de raad de nodige beloftes hoeren doen. Blijkbaar eindigen deze beloftes bij de deuren van de raadszaal. Als je de site van lakesidezwolle leest, zal het een elite clubje worden met gereserveerde bedden voor hun kids. Nee de gemiddelde Zwollenaar wordt hier niet wijzer van.


  ⚠️ Meld

 20. @Dame natuurlijk heeft de duikvereniging recht van spreken, net zoals een ieder die daar zijn activiteiten organiseert, maar iets op papier is toch wel handig. Maar ik ben bang dat dit niet het geval is, anders waren ze daar vast wel mee gekomen.


  ⚠️ Meld

 21. Bekend verhaal, en jammer dat dit steeds weer terugkomt.

  Hij heeft de indruk dat de gemeente Zwolle hoe dan ook de waterskibaan wil realiseren.

  Je mag meepraten, maar weet wel dat de uitslag al vast staat.


  ⚠️ Meld

 22. Het blijft merkwaardig hoe de gemeente Zwolle zijn projecten ontwikkeld. ontwikkelen ze dit zelf of lopen ze achter elk initiatief van elke ondernemer. De Zwolse politiek volgt braaf en vindt het allemaal prachtig. Er is ook al een kleinere duik locatie opgegeven door de duik verenigingen waar veel geld en tijd in is gestoken door duikers uit Raalte. Ik noem maar even het projectje de” kolk van Grooten”. hier wordt zonder pardon een kolk vol met fantastische flora en faun om zeep geholpen en een geweldig wrak wordt bedolven onder de shit die gemeente Zwolle kwijt moet. De water ski baan is een nutteloos en energie verspillend project die het milieu onnodig belast en wordt de energie voor dit project ook nog eens niet duurzaam opgewekt Weg met dit wilde idee daar doe je heel Zwolle een plezier mee.


  ⚠️ Meld

 23. Ik heb al vaker de indruk gehad dat de gemeentelijke besluitvorming over dit soort zaken een hoog ons-kent-ons en , achterkamertjes-politiek en handjeklap gehalte heeft. Opvallend is dat veel burgers dit idee hebben, maar dat bestuurders, ex-bestuurders en hun achterban dit altijd nét iets te hard ontkennen. Grimm typeert het niet alleen fraai maar ook inhoudelijk goed. Schijn-inspraak en meeknikken tot de deur. Maar niet verder….


  ⚠️ Meld

 24. Het zijn de door ons gekozen raadsleden die dit allemaal laten gebeuren ! Helaas zijn er maar een paar die zich echt verdiepen in de problematiek. De rest maakt in de raadszaal de afweging of het hun politieke carri?re wel goed doet om de wethouder af te remmen. Die zelfde raadsleden hebben zich door mooi pratende adviesbureau’s in de lure laten leggen en wij en vergeet niet de ondernemer van de waterskibaan betalen de prijs voor de carri?re van de wethouder.


  ⚠️ Meld

 25. @zandbergen
  Jouw vergelijking met woningen gaat niet op.
  Ik ben eigenaar van mijn huis en de grond waar het op staat.
  Dat kun je van de duikvereniging niet zeggen.
  Dat neemt niet weg dat ik verder ieder een plek gun.  ⚠️ Meld

 26. Een paar jaar geleden heeft de gemeenteraad de Wythemerplas aangewezen als natuur-, rust- en recreatiegebied.
  Nu de gemeenteraad goed geld kan verdienen aan pacht en het verstrekken van verguningen voor de waterskibaan , zijn de besluiten van een paar jaar geleden snel vergeten!!!!


  ⚠️ Meld

 27. De principes van de GR gaan net zover als de diepte van de portemonnee, dat blijkt wel weer. Schijnheilige vertoning door nare typetjes die zogenaamd in het belang van de bewoners handelen, maar dan het liefst bepaalde belangen van bepaalde bewoners!


  ⚠️ Meld

 28. @ J v. Boven
  Daarnaast maakt de Milieuraad bezwaar tegen de wijze, waarop dit voornemen tot stand gekomen is. Daarnaast is de raad tegen het gegeven dat wordt afgeweken van het door de gemeenteraad gesanctioneerde besluit de Wijthmenerplas te zoneren in een intensief en extensief gebruikt gedeelte, waarbij de waterskibaan (zoals snelle watersport en hoge masten) geprojecteerd is in het extensieve gedeelte.
  Voorts is in het platform gewezen op het huidige gemeentelijke beleid de plas te zoneren in een intensief gebruikt werstelijk gedeelte en een rustig, oostelijk gedeelte. Dit beleid is door de gemeente raad bekrachtigd. Wordt hiervan afgeweken, zoals bij de waterskibaan met paviljoen het geval is, dan zou dit dus opnieuw in de raad behandeld dienen te worden.
  bron: Weblog Zwolle , 9 okt. 2014


  ⚠️ Meld

 29. Dit nieuwsbericht van 9 okt. 2014 (Weblog Zwolle) is voor mij duidelijk! Ik twijfel niet aan de uitspraken van de milieuraad, wel aan de beloftes van de dames en heren van de (lokale)politiek.
  Succes met het opzoeken naar de preciese tekst!


  ⚠️ Meld

 30. 1. Ik vind dat degene die iets poneert, dat moet onderbouwen. Alexander stelt dat de gemeenteraad iets besloten heeft. Dan is het aan hem om het te onderbouwen.
  2. Waar Alexander naar verwijst is een standpunt van de Milieuraad en haar interpretatie van genomen besluiten.

  Los hiervan, of iets wel of niet kan wordt bepaald door het standpunt of zo’n waterskibaan al dan niet rustig is. Maar daar gaat het nu niet over.


  ⚠️ Meld

 31. bron: gemeente Zwolle
  Op basis van de gebiedsbeschrijving en de SWOT-analyse heeft het college de volgende vier uitgangspunten opgesteld voor ontwikkelingen op of nabij het dagrecreatiegebied De Wijthmenerplas.
  ⤢ De Wijthmenerplas blijft openbaar toegankelijk.
  ⤢ HET NATUURLIJKE, RUSTIGE KARAKTER VAN HET GEBIED BLIJFT BEHOUDEN.
  ⤢ Er is een logisch verband tussen de voorzieningen en recreatieplas.
  ⤢ De voorzieningen hebben een meerwaarde voor elkaar.


  ⚠️ Meld

 32. Alexander, met alle respect, maar dat is geen besluit van de gemeenteraad.
  Het zijn de criteria die het college gebruikt heeft voor haar standpunt.
  Het is dan aan de gemeenteraad om te oordelen over het voorstel en om te bezien of ze het eens is met de gebruikte criteria.
  Dan nog, wat ik hier boven ook al schreef, kan een fractie een ander oordeel hebben over de al dan niet ervaren rust bij een waterskibaan.

  Ik ben hier nogal strikt in, omdat iemand anders op basis van jouw opmerking dat de gemeenteraad iets besloten had, direct een oordeel gaf over principes van de gemeenteraad.

  Er ligt dus geen besluit van de gemeenteraad en dus is de daaraan gekoppelde conclusie over principes van de gemeenteraad volledig uit de lucht gegrepen.
  Het kan geen kwaad wanneer men iets zorgvuldiger concludeert.  ⚠️ Meld

 33. J. v. Boven

  Ik spreek ook niet van een besluit in mijn reacties maar van aangewezen(zie reactie 11.36 u.). Idd de gemeenteraad beslist,maar we weten allemaal hoe trouw gemeenteraadsleden hun eigen wethouders(college) van dezelfde politieke partij volgen/steunen.  ⚠️ Meld

 34. Alexander, oké.
  Bij mij bleef de laatste zin haken, dat BESLUITEN van een paar jaar geleden snel vergeten zijn.
  Gelukkig volgen collegefracties bij het overgrote deel van de voorstellen het college. Ik noem dat bestuurlijke betrouwbaarheid.  ⚠️ Meld

 35. En als je een keer een andere mening hebt wordt je uit de partij gezet. Zie D66 en Swollwacht in Zwolle, als ook bijvoorbeeld pas geleden de Turkse kamerleden bij de PvdA. Dat noem ik je eigen mening laten horen, altijd, zonder partijdiscipline. Optimale democratie, maar dat wordt door de Nederlandse politiek niet gewaardeerd.


  ⚠️ Meld

 36. .. en het failliet van de wet dualisering gemeentebestuur.

  Het begrip bestuurlijke betrouwbaarheid wordt door menigeen raadslid en wethouder graag gehanteerd om afspraken met ondernemers te rechtvaardigen, maar blijft in de gemakshalve in de tas als het gaat om beloftes naar kiezers en bewoners.


  ⚠️ Meld

 37. Bericht door mariane, op 29 januari 2015 17:47
  En als je een keer een andere mening hebt wordt je uit de partij gezet. Zie D66 en Swollwacht in Zwolle, als ook bijvoorbeeld pas geleden de Turkse kamerleden bij de PvdA. Dat noem ik je eigen mening laten horen, altijd, zonder partijdiscipline. Optimale democratie, maar dat wordt door de Nederlandse politiek niet gewaardeerd.

  Volgens mij is dit ook een conclusie van Mariane die nergens op slaat. Hoe weet jij of het een keer was of structureel, een andere mening hebben. Die wars staat op wat de partij wil uitdragen.

  Ik weet het ook niet, maar roep het ook niet.


  ⚠️ Meld

 38. Bestuurlijke betrouwbaarheid? Dat vind ik nogal misplaatst.Dit soort fratsen zorgt er nu net voor dat kiezers nog nauwelijks vertrouwen hebben in politieke bestuurders. Wat minder oogkleppen op en beter luisteren en handelen naar wat burgers willen zou kunnen helpen om dat vertrouwen te herstellen.


  ⚠️ Meld

 39. Ik denk dat met ‘bestuurlijke betrouwbaarheid’ bedoeld wordt dat de meeste politici en raadsleden elkaar wel dekken en de hand boven het hoofd houden als het erop aankomt. Goed voor de continuïteit van de baantjescarroussel en de ‘goodwill’ van de ondernemers en andere incrowd-types.


  ⚠️ Meld

 40. @John van Boven Een beetje nieuwsgierig geworden naje discusie met Alexander ben ik een beetje gaan snuffelen. Ik kwam een inpassingslan en een toetsingskader Wythmenerplas tegen. Uiteraard alle door de gemeenteraad vastgesteld (2012).
  Allereerst valt me op dat in alle beleidsstukken de duikvereniging als een van de bestaande activiteiten wordt genoemd. Ook staat er dat het vraagstuk is om te komen tot de beste benutting “zowel voor huidige gebruikers als toekomstige gebruikers”. En ik lees een aantal malen dat de activiteiten elkaar moeten versterken. Het staat dus toch ergens zwart-op-wit. 😉
  Wat Alexanders punt betreft zag ik een plaatje met drie cirkels, vanaf zuidwest naar noordoost resp. recreatie, overgangssgebied en natuur. In het toetsingskader staat een zonering met de opmerking dat activiteitenalleen in het oranje deel mogen. Nu kan ik op bovenstaand plaatje niet zien waar de waterskibaan gelocaliseerd wordt. Ten slotte wordt als een van de uitgangspunten genoemd dt het gebied zijn “natuurlijke en rustige karakter moet behouden”.
  Of de waterskibaan daarmee op gespannen voet staat weet ik niet. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik me erbij moet voorstellen. Lawaaiig lijkt het me niet en de horeca past ook wel, lijkt me. Dus of het de rust verstoort, vraag ik me af.


  ⚠️ Meld

 41. Hoe praat je recht wat krom is…..pffff. Maar back on topic: wat hoort er in het rijtje niet thuis:flora en fauna, dieren, rust, horeca en waterskibaan? Zeg het maar…


  ⚠️ Meld

 42. Die waterskibaan maakt vrijwel geen geluid, paar keer in Almere gedaan.

  Wat mij frustreert is de site van de komende uitbater, je kunt nota bene al reserveren. Openingstijden ect alles staat erop alsof alles al in kannen en kruiken is terwijl er nog bezwaar getekend kan worden. Is het echt zo dat er vanuit de gemeente keiharde toezeggingen gedaan zijn? Want waarom zou die ondernemer anders zijn website al zover klaar hebben en online?


  ⚠️ Meld

 43. Eens met Derk en Mariane. De ondernemer heeft heeeeel veel zelfvertrouwen of de zaak is achter de schermen al lang afgekaart en we worden met z’n allen voor de gek gehouden door de gemeenteraad. Goed voor het vertrouwen>:(


  ⚠️ Meld

 44. Hoe kun je dan reserveren? Ik heb die site bekeken en zie nergens een reserveringsmogelijkheid of heeft iemand een mail gestuurd met een reserveringsvraag? Die site ziet er op zich profesioneel uit, maar mag nog wel eens goed bekeken worden op taalfouten (met name d/t-fouten).


  ⚠️ Meld

 45. De menukaart staat er zelfs al op, inclusief een Lakesideburger. Nu alleen nog het wethouder De Heer- paviljoen. Maar goed, dit schijnt bestuurlijke betrouwbaarheid te heten.


  ⚠️ Meld

 46. Ed, John is hier niet bij betrokken. Hij neemt slechts deel aan de discussie. En misschien kan hij wel helpen om zaken wat duidelijker te maken, dat zou mooi zijn.


  ⚠️ Meld

 47. Ga naar de WijdeAA prima duikplek en je kan volop gratis parkeren.
  Verpest het niet voor iedereen want anders kunnen we straks allemaal gaan betalen.


  ⚠️ Meld

 48. Politiek is voor een buitenstaander kennelijk een ondoorzichtig proces.
  In de politiek moet je compromissen sluiten om aan een meerderheid te komen. Je moet dus willen bewegen om tot een meerderheid te komen. Al heeft dat zijn grenzen.
  Daar kan ik een voorbeeld van geven. Dat doe ik aan het eind omdat het eigenlijk off-topic is.
  Er zijn criteria die een rol spelen bij je standpuntbepaling als fractie.
  Dat zijn eerdere besluiten die passen bij het dossier dat aan de orde is, dat zijn ook bestemmingsplannen die aangeven wat de bedoeling met het gebied waar het dossier speelt.
  En dan nog is er speelruimte als het om besluit nemen gaat. Dat zie je aan de manier waarop de fracties aankijken tegen wat er nu gebeurt bij de Wythmenerplas.
  Dat is ook de reden dat ik zo hamer op teksten van besluiten. Er wordt nogal simpel gezegd dat de gemeenteraad iets besloten heeft over groen en rust en zo.
  Het college heeft, ik zei het hier boven al, naar aanleiding van de tekst die Alexander aanreikte, dat het college aangaf welke criteria zij hanteert.
  Aan de fracties is het dan om te oordelen of zij die criteria delen en of ze passen bij de voorstellen.
  Er zijn fracties die vinden dat de rust geen probleem is. Dan zou je kunnen instemmen.
  Er zijn ook fracties die een standpunt innemen dat past bij hun achterban, zoals de VVD en ondernemers.
  Dat is politiek.
  Je kunt alleen effectief zijn in de politiek als je respect hebt voor andere standpunten. Respect is dan wat anders dan eens zijn met.

  Voor mij is belangrijk: past het in het bestemmingsplan; past het bij eerdere afspraken met huidige gebruikers; past het bij eerdere besluitvorming door de raad.

  Je mag best een ander standpunt hebben, maar dat impliceert niet dat een raadsstandpunt verwerpelijk is, dan wel van weinig principes getuigt.

  Nog even over grenzen aan de compromisbereidheid.
  Als collegepartij hebben we in 2004 gestemd tegen het multifunctionele stadion. Reden: belangrijke financieringsbron was een sterk vergrote speelautomatenhal. We vonden dat niet kunnen.
  Later heeft het referendum gezorgd voor terugdraaien van de plannen met de grote speelautomatenhal.
  Dus: hoewel collegepartij toch tegengestemd tegen een erg belangrijk dossier.  ⚠️ Meld

 49. @John De stelling van Alexander staat letterlijk in het inpassingsplan en toetsingskader Wythmenerplas. Die zijn toch door de raad vastgesteld?


  ⚠️ Meld

 50. @John: heldere uitenzetting. Blijft ingewikkeld en DE uitdaging voor politici is naar mijn mening om het spel minder ondoorzichtig te spelen.
  Ik denk ook dat het inherent is aan de vele partijen in ons stelsel, dan MOET je inderdaad compromissen zoeken en verwateren verkiezingsprogramma’s gegarandeerd.

  Wat betreft je voorbeeld: ik ken een aantal CU-stemmers die zeer teleurgesteld waren in het gevonden compromis. Zij waren in de veronderstelling dat ze tegen een gokhal gestemd hadden. En voelden zich verraden toen er alsnog met een ‘kleine’ gokhal werd ingestemd. Dit geeft aan dat kiezers een andere beleving kunnen hebben bij een resultaat of besluit dan bestuurders. Het blijft een fascinerend proces…


  ⚠️ Meld

 51. @john

  bedankt, maar de term stemvee blijft nog wel ergens in mijn achterhoofd hangen… want als je een eigen mening hebt als raadslid mag je dan afwijken van het standpunt van de fractie of “moet” je mee stemmen voor de goede vrede ?
  Of mag je dan je zetel inleveren ?

  even weer on-topic ;
  op de site van Likeside lijkt alles in kannen en kruiken maar ik vind vooral ergerlijk dat onze wethouder van alles staat uit te kramen op een filmpje


  ⚠️ Meld

 52. Ed,
  Even over de gokhal (als het mag admin)
  Er was een vergunning voor een gokhal aan de Melkmarkt. Die gokhal is verplaatst van het centrum naar de rand van de stad, bij het stadion. Dat vonden wij een vooruitgang.
  Instemmen met een speelautomatenhal (de officiele benaming) was dus niet aan de orde.


  ⚠️ Meld

 53. @J. v. Boven

  Doorzichtiger kan het niet!
  Hier de feiten
  Citaat uit de raadsvergadering van 29-05-2012: ⤢ HET NATUURLIJKE, RUSTIGE KARAKTER VAN HET GEBIED BLIJFT BEHOUDEN (Wythemerplas).
  De meerderheid van de raad was het hier mee eens,anders was er een andere tekst gekomen!  ⚠️ Meld

 54. Dame: een toetsingskader heeft als doel de criteria aan te geven aan de hand waarvan de fracties kunnen oordelen. Duidelijk is, dat elke fractie zijn eigen overwegingen heeft.
  Hoe ga je om met begrippen als natuurlijk en rustig. Die zijn niet absoluut. Dus is er ruimte voor eigen standpunt.
  En die komen in het debat, worden afgewogen en daarna wordt er gestemd.
  Bedenk: de raad bestaat bij de gratie van verschillen tussen de fracties. Dat moet de burger zich realiseren als hij niet zijn standpunt bekrachtigt ziet door de raad.

  Vader Jans: mijn stelling was altijd, in de fractievergadering mag iedereen zeggen wat hij/zij er van vindt, graag zelfs. Daarna wordt er een fractiestandpunt bepaald en dat wordt naar buiten gebracht en in het debat in de raadszaal aan de orde gesteld. Een fractie is geen verzameling van individuen. Ze gaan allemaal voor de idealen en voornemens van de partij, op hoofdlijnen neergelegd in het verkiezingsprogramma.

  Ik heb teveel fracties verdeeld zien stemmen en gezien hoe een raadsvergadering daar op reageert. Wordt niet als teken van kracht gezien.  ⚠️ Meld

 55. Toetsingskader biedt inderdaad veel ruimte. Rust en natuurlijk zijn erg subjectief. Het is een vaak gebruikte politieke truc om dit soort algemeenheden niet concreet te maken. Gebeurt ook met de definitie van vrije artsenkeuze in de zorgdiscussie, de toepassing en invoering van inkomensresgulerende wetten voor zorg-en overheidsbestuurders etc. Vaak weet men donders goed wat er beoogt wordt, maar gaan gehaaide politici er een draai aangeven die hen op dat moment goed uitkomt. En dan verbaast zijn dat de kiezers er klaar mee zijn of het zwalkend beleid vinden…


  ⚠️ Meld

 56. J. v. Boven

  De lokale politiek spreekt iets af, wat voor iedereen duidelijk is (raadsvergadering 29-05-2012), maar nu kan je opeens veel geld verdienen aan pacht en vergunningen (waterskibaan en paviljoen). En dan ga je opeens zeggen,jij kunt die afspraken ook anders zien!
  Dit is voor mij en vele anderen weer eens een bevestiging hoe de politiek in elkaar zit. Ongeloofwaardig!!!  ⚠️ Meld

 57. Ik geef de moed op. Bovendien vind ik het lastig worden te reageren omdat andere standpunten dan jij huldigt erg negatief worden weggezet. Dat is vechten tegen de bierkaai.
  Wat jij voor iedereen duidelijk vindt, vindt niet iedereen. Dat is de werkelijkheid en heeft niets te maken met ongeloofwaardigheid.  ⚠️ Meld

 58. >:Politicus geniet evenveel vertrouwen als een autoverkoper: vrijwel nul
  Dit blijkt het jaarlijkse onderzoek dat mediabedrijf en tijdschrift Reader’s Digest deed in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar de rol van vertrouwen dat mensen hebben in de politiek. De vergelijking komt aardig overeen. Toch is er een verschil, de autoverkoper is niet doof. Wanneer worden de politici nou eens wakker en realiseren zij zich dat zij de aansluiting met de samenleving verliezen en als onbetrouwbaar te boek staan. Kijkend naar de de ontwikkelingen rond de Wijthemerplas, de schijnvertoning met het evementenbeleid en de geluidsoverlast, ben ik van mening dat ook in Zwolle de politici het vertrouwen op het spel zet. Laten wij in Zwolle niet afzakken tot het landelijk betreurenswaardige niveau, en beginnen om de politieke en eigen agenda aan de kant te zetten en beginnen met luistern.


  ⚠️ Meld

 59. 12 meter hoge masten(5) in het water plaatsen hoort niet bij het natuurlijk karakter van de plas.

  In welke mate kan je nog spreken van een natuurlijk karakter? We hebben het hier over een voormalige zandafgravingsput met kunstmatig opgespoten zandstranden, omringt door strak gemaaide grasvelden en geasfalteerde parkeerplaatsen en voorzien van onnatuurlijke objecten als een loopbrug, uitkijkpost en betonnen toiletgebouwen…..

  Zoals al eerder is gezegd, termen als natuurlijk zijn erg subjectief.

  Hopelijk komen de partijen er zo uit dat de waterskibaan kan worden gerealiseerd (indien nodig in afgeslankte vorm) en de duikvereniging fatsoenlijk gebruik kan blijven maken van hun duiklocatie.


  ⚠️ Meld

 60. Ik stel het op prijs John, dat je vaak de moeite neemt om te reageren.
  Maar sommige mensen (ook hier) hebben bepaalde ideeën over politici (en partijen), die helemaal nergens over gaan.

  Ik krijg door je opmerkingen, steeds vaker in een kijkje in de keuken van de (gemeente) politiek.

  Het is zo makkelijk om de politici (lees politiek) overal de schuld van te geven. Maar toen het ons goed ging, hielden velen hun mond. Gaat nu minder goed, en nu krijgt de politiek de schuld van alles. Lekker makkelijk. Steek je hand ook eens in eigen boezem.

  Na 7 vette jaren, komen 7 magere jaren.


  ⚠️ Meld

 61. @Bron, het gaat niet om politici de schuld te geven. Helaas is te constateren dat er een toenemende verwijding merkbaar is tussen de politici en bevolking. Mede hierdoor worden kiezers in de armen gedreven van politieke partijen die regelmatig ter discussie staan. Wat frappant is, is dat er op het weblog feller wordt gereageerd op onderwerpen zoals geluidsoverlast, het evenementenbeleid en de ontwikkelingen rondom de Wijthemerplas dan op impopulaire economische maatregelen. Dit heeft dus niets te maken met vetten en magere jaren.


  ⚠️ Meld

 62. Met dualisme wordt de taakverdeling tussen bestuur en volksvertegenwoordigers aangeduid. Het bestuur (College van B&W) bestuurt, en de volksvertegenwoording (de Gemeenteraad) controleert het bestuur. In een duaal stelsel zijn deze taken strikt gescheiden. Daar hoort ook bij dat de Raad zich kritisch en onafhankelijk opstelt t.o.v. het College.
  Daar wringt de schoen. De voornaamste kritiek is dat, ondanks de invoering van het dualisme in de Gemeenteraad (bestuurders kunnen van buiten de Raad worden aangetrokken en zijn ook geen lid meer van de Raad), wethouders vooraf hun voorstellen afstemmen met de raadsleden van de coalitiepartijen, waardoor het openbare debat in de Gemeenteraad min of meer voor de B?hne wordt gehouden. De wijze waarop de laatste jaren op belangrijke dossiers door de Gemeenteraad besluiten worden genomen neemt deze indruk allerminst weg.
  Het huidige coalitieakkoord laat veel ruimte aan de Raad om eigen afwegingen te maken, maar het is opvallend dat, in tegenstelling tot de oppositiepartijen, vrijwel nooit een coalitiepartij voorstellen – ook van niet-ideologische aard – van de wethouder van de ⤽eigen⤝ partij kritisch benaderd, laat staan afstemt. Van een onafhankelijke opstelling is vrijwel nooit sprake. Gewoon de ⤽oude⤝ politiek dus.  ⚠️ Meld

 63. Tante0001 heft gelijk: het gaat niet om economische aspecten, die spelen in deze context geen rol. Het gaat erom dat vele bewoners/kiezers het gevoel hebben dat ze niet serieus genomen worden door de bestuurders. Zo ontstaat het idee dat deze bestuurders nadat ze hun plekje hebben bemachtigt lak hebben aan wat bewoners echt willen. En dat ligt dan aan de bevolking die het niet wil begrijpen en nooit aan de politici. Zolang bestuurders dat geloven wordt de kloof tussen burgers en bestuurders alleen maar groter.

  @John: dit is de zoveelste keer dat je uit een discussie stapt als je tegengas krijgt. Het is mooi dat Mariane daar zoveel van leert en dezelfde strategie toepast als ze in het nauw zit, maar weglopen is niet handig voor het imago van politici.


  ⚠️ Meld

 64. Ed, ik denk niet dat je het in de gaten hebt, maar je vraagt negatieve aandacht door te drammen. Je wilt per sé je gelijk, en dat kan niet iedereen je geven.


  ⚠️ Meld

 65. Het is maar net wat je onder tegengas verstaat.
  Was het maar een discussie. Er wordt gelezen om te reageren, niet om te begrijpen.
  Dat ervaar ik als heilloos, dus geef ik de moed op.
  Daarnaast, ik heb helemaal niks met jouw opvatting over imago van politici.
  Sterkte met je karakter, Ed. Doe je best, zou ik zeggen.  ⚠️ Meld

 66. De gemeenteraad heeft in 2012 de visie Wijthmenerplas vastgelegd. In die visie staat op bldz.19: “De rust in het gebied wordt behouden, door een duidelijke zonering van rust en activiteit. In het gebied tussen de Wijthmenerplas en de Heinoseweg is er activiteit: sport of oudtdoorvoorzieningen, horeca, verblijfsaccomodaties. De zonering zorgt er ook voor dat omwonenden geen geluidsoverlast van bezoekers ervaren.” De tekst van de visie is mede een onderdeel van het bestemmingsplan Wijthmenerplas; bovendien heeft de gemeenteraad in februari 2014 een amendement aangenomen waarin expliciet naar de zonering wordt verwezen.
  Misschien geeft dit helderheid in de discussie tussen John en Alexander.


  ⚠️ Meld

 67. Mooie kritische en ter zake doende bijdragen van onder anderen Ed, Grimm, Alexander, Tante en Jappie. Hopelijk trekken de actieve raadsleden hier zich wat van aan.


  ⚠️ Meld

 68. @tante0001, hoezo heeft dit niets met economie te maken? Hoe denk je dat deze plas onderhouden wordt? Niets is gratis. Dus zal de gemeente Zwolle op zoek moeten naar invulling van de plas die wat oplevert. Voorheen was dit doordat er wat meer in kas was minder nodig.

  Maar verder heb ik het over bezuinigingen on het algemeen. Toen het economisch goed ging met Zwolle (Nederland) werd er veel minder gemord. Alles kon immers. Nu wordt er tegen de meesten van de politici aangekeken of ze niet goed wijs zijn.

  De huidige partijen in de raad deugen niet. Heel Den Haag kan op r***.
  Rutte weg ermee. En dan wat denk je dat de volgende ploeg kan… als het punt bij paaltje komt roepen ze veel, maar kunnen net zo weinig.

  Of willen we net zoals Griekenland eindigen de winnende partij heeft geroepen wat de meeste inwoners willen horen.
  We stoppen met bezuinigen, betalen europa niet terug, we stappen uit europa. Wens ze veel s6.

  En al die mensen die hier zo fel tegen dit en tegen dat zijn. Ga op maandagavond eens lang bij de vergaderingen in het gemeentehuis.
  Spreek in.

  Sluit je aan bij een partij, doe mee, en beslis mee. Laat je horen en niet alleen via WLZ.

  Na al het zoet komt soms het zuur. En een stap(je) terug moeten doen. Daar wordt je niets minder van. Je leert andere dingen waarderen.


  ⚠️ Meld

 69. @bron, je heb helemaal gelijk. De gemeente vraagt pacht. De wethouder heeft aangegeven dat deze inkomsten mogelijk ten goede kunnen komen voor het onderhoud van de plas. Wederom een politiek belofte met de nodige armslag. Gelijktijdig verstrekt de gemeente subsidie aan de ondernemer. Wie houdt wie nu voor de gek.


  ⚠️ Meld

 70. “hoezo heeft dit niets met economie te maken? Hoe denk je dat deze plas onderhouden wordt? Niets is gratis. Dus zal de gemeente Zwolle op zoek moeten naar invulling van de plas die wat oplevert. Voorheen was dit doordat er wat meer in kas was minder nodig”.

  Waarom is de politiek daar niet eerlijk over, zeg gewoon dat je centen van de pacht en verguningen goed kunt gebruiken.  ⚠️ Meld

 71. Bron vervormt een discussie over integer handelen naar een economisch vraagstuk. Dat is prima, maar in de kwestie van de skibaan kun je deze niet los zien van elkaar. En de suggestive van Alexander is een juiste: als je dan toch zwicht voor geld, benoem dat dan gewoon. Weten andere raadsleden en de kiezer ook wat ze aan je hebben.

  @John: sommige zaken die ik lees begrijp ik inderdaad niet. Dat kan op twee dingen wijzen: of ik ben te dom of te onwelwillend om te begrijpen, of degene die uitlegt doet dat niet begrijpelijk. Jij gaat standard uit van optie 1. Een redenatiewijze die veel politici hanteren, en daarom begrijp ik ook dat jij je niet kunt vinden in mijn beleving over het imago van politici.


  ⚠️ Meld

 72. @tante0001, soms moet je tot de conclusie komen dat je geld dat binnen komt, uit moet geven aan iets anders wat belangrijker is. Gaat dat met jou huishoud potje soms ook niet zo.  ⚠️ Meld

 73. @ed en je wekt de indruk dat jouw beleving van politici nooit zal veranderen, wie er ook zit en wat ze ook doen. De enige optie die ik zie, is dat jijzelf de eerste politcus wordt die weet wat er leeft en die altijd de keuzes maakt waar iedereen mee instemt. Stel je maar verkiesbaar dus met een eigen partij, bijvoorbeeld de ‘Stem des Volks’ of als je op chic wilt ‘Vox populi’.  ⚠️ Meld

 74. De provincie draagt niet meer bij aan de onderhoud van de Wijthmenerplas. De gemeente Zwolle denkt dat substantiele bedrag te vervangen door de pacht van Lakeside.
  Lakeside krijgt geen geld of subsidie van de gemeente Zwolle!


  ⚠️ Meld

 75. @feitjes: onjuist. Zie: ”De raad wordt gevraagd kennis te nemen van het besluit van het college om in te stemmen met het definitieve plan van een waterskibaan met paviljoen en een aanvullend voorbereidingskrediet van ??70.000,- te verlenen te dekken uit de Reserve Vastgoed”

  Schuiven met potjes is niets nieuws, maar in de kern komt het erop neer dat die AANVULLENDE (!) 70.000 ergens vandaan komt en ergens naar toe gaat. Waar het vandaan komt weten we allemaal, waar het naar toe gaat staat ook duidelijk vermeld”.


  ⚠️ Meld

 76. @Dame: het gaat niet over keuzes waar iedereen mee instemt. Het gaat wel over bestuurlijke betrouwbaarheid waarbij de definitie van betrouwbaarheid NIET wordt bepaald door de heren en dames politici, maar door de kiezers. Maar dat ter Lakezijde;)


  ⚠️ Meld

 77. @bron, mijn huishouden kun je niet vergelijken met het beheren van geld dat de gemeenschap toebehoort, laat staan met subsidiëren van een ondernemer. Als het gaat om het besteden van geld en een prioritering van wat belangrijk is weet ik er nog wel een paar. Probeer als raad eens uit te leggen aan de inwoners dat het subsidiëren van een waterskibaan belangrijker is dan bijvoorbeeld het ondersteunen van de hulpbehoevenden.

  @feitjes, ik heb de wethouder echt iets anders horen zeggen. Er komt een aangepast tarief voor de pacht (verkapte subsidie). Waar blijven de inkomsten van het parkeren. Deze inkomsten gaan waarschijnlijk in de algemene middelen. Besteed de inkomsten daar waar ze worden geint, probleem onderhoud opgelost.


  ⚠️ Meld

 78. @ed denk in het kader, proest………

  Enne John, je leest dit kun je toch niet maken?

  Sterkte met je karakter, Ed. Doe je best, zou ik zeggen

  Dat hij een wantrouwen naar de politiek heeft of niet snapt hoe beslissingen genomen worden of het niet accepteert? Val jij zo aan als afsluiter?


  ⚠️ Meld

 79. Okay ed, maar dan kun jij toch nog laten zien hoe het wel moet! ed, de voorbeeldpoliticus!
  Dan moet je je wel bij de feiten houden, want met dat gezwam over die ??70.000 maak je je bij voorbaat onbetrouwbaar. Dat is uitgebred met je bediscussieerd en betreft in het geheel géén subsidie, maar kosten van de ambtelijke inzet voor het maken van het plan en dergelijke. Sterker dat bedrag moet uiteindelijk door de ondernemer worden gedragen. Het feit dat je nu weer terugvalt in repeterend gedrag toont aan dat je niet bereid bent je ergens in te verdiepen, dat je eigenwijs bent en star blijft vasthouden aan je eigen ideetjes of dat je doelbewust verkeerde informatie verspreidt om …, ja, waarom eigenlijk? Bij nader inzien, toch meer geschikt voor de trolfunctie op internetfora dan de politiek. 🙂


  ⚠️ Meld

 80. @D erk: John vindt dat ik altijd gelijk wil hebben. En dat vindt John niet leuk, want John wil graag gelijk hebben. En voor de duidelijkheid: John zegt veel wijze dingen en heeft vaak gelijk. Maar….als iemand het niet met John eens is, gaat hij OF de inhoud uit de weg (“ik ga met jou niet in discussie, dit heeft geen zin”) OF hij gaat veroordelen (“jij luistert niet om te begrijpen, maar om te reageren”/ sterkte met je karakter”). Persoonlijk vind ik dat geen probleem, mijn neefje van 10 reageert net zo als hij z’n zin niet krijgt en is een prima ventje. En ik vind het prima, je kunt het er hartelijk over eens zijn dat je het samen oneens bent. Dus laat John maar, ik vind het prima zo.


  ⚠️ Meld

 81. @bron Dat weten ed en tante0001 ook wel. Het gaat ze niet om de waarheid, maar om met verdraaiingen van woorden en misleiding keer op keer negatief commentaar te kunnen leveren. Ik begrijp niet waarom, want ook met feiten is er een goede discussie te voeren over de waterskibaan.
  Zie de vorige discussie over de waterskibaan, waarin ed zich laat zien als drammer die niet wil toegeven dat een voorbereidingskrediet gans iets anders is dan een subsidie. En die, zodra mensen het maar opgeven, begint te jammeren dat er niet met hem gediscussierd wordt. Een ‘self-fulfilling prophecy’ noemen we dat.
  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/44436/55/


  ⚠️ Meld

 82. @Dame: ‘ambtelijke inzet voor het maken van het plan ‘…en dergelijke…’. ..moet door de ondernemer worden gedragen. En als die die dat niet kan dragen, wie betaalt dat dan? Kom op, lees goed, denk na, bereken en concludeer. En lees nu toch eens beter. Het gaat er niet om dat een vb-krediet iets anders is dan een subsidie, maar over het debiteurenrisico. En ik zou de definitieve financiële onderbouwing vanuit gemeenteperspectief nog wel eens willen zien als die horeca-onderneming er is. Net als De Fundatie: kost handenvol geld, maar schijnt heel goed te zijn voor de stad Zwolle, en vooral voor ondernemers. Ondertussen is de leegstand en het aantal faillissementen onder winkeliers groter dan ooit. Wie houdt wie nu voor de gek?


  ⚠️ Meld

 83. Het is een zeer interessante discussie, een online discussie zoals je dat in Zwolle alleen maar op WLZ tegenkomt. Alleen jammer dat Ed alle aandacht op zich eist om gelijk te krijgen.


  ⚠️ Meld

 84. Nou, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillen. Discussie is elkaars mening te laten zien, niet de mening opleggen of overtuigen.


  ⚠️ Meld

 85. Eens met de beschrijving van een discussie. Jammer dat meningen en feiten nog weleens verward worden. Een discussie die eindeoos over feiten gaat verstoort de meningswisseling. En zoals ik eerder ook schreef is er over de waterskibaan voldoende om van mening over te verschillen. Zelf ben ik voorstander, mits er voor de bestaande activiteiten, zoals de duikclub, een goede oplossing gevonden wordt. Ik denk dat de plannen een mooie toevoeging vormen voor de aantrekkelijkheid van de Wythmenerplas. Ik hoop dat het niet te duur wordt, zodat het voor grote groepen haalbaar is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.