ChristenUnie duikt in Zwolse culturele leven

Zwolle – In aanloop naar de bezuinigingsdebatten die de gemeenteraad komend jaar over cultuur gaat voeren, duikt de ChristenUnie het Zwolse culturele leven in. Onder de noemer ‘CUltour’ gaan raadslid Reinier Mulder en burgerraadslid Micha Baksteen begin 2015 langs bekende en minder bekende culturele instellingen en initiatieven.

politici_duiken_met_cultour_zwolse_culturele_wereld_in_eva_posthuma.jpg 

De CUltour van het ChristenUnie-duo is bedoeld om een scherp beeld te krijgen van wat er leeft binnen de amateurkunst, bij de (semi-)professionele kunstenaars en musici, de instellingen en alle anderen die werkzaam zijn in het brede cultureel domein. Naast een vanzelfsprekende rondgang langs de gerenommeerde culturele instellingen en gezelschappen in de stad, daagt de ChristenUnie ook nieuwe, veelbelovende en ambitieuze initiatiefnemers uit om in gesprek te gaan over hun visie op de culturele toekomst van de stad. Reinier Mulder: “Zij weten als geen ander wat er goed gaat, waar het beter kan en wat er nodig is om hen te versterken. Wat ze tijdens de CUltour aan ons vertellen, hopen we in de debatten te kunnen gebruiken. We willen dat de kracht van het culturele Zwolse leven ook in de raadszaal wordt gehoord.”

Amateurs, semi-professionals en professionals in de Zwolse culturele scene die graag tijdens de CUltour worden bezocht, kunnen zich aanmelden via info@christenuniezwolle.nl. Meer informatie via www.christenuniezwolle.nl en op Facebook: facebook.com/ChristenUnieZwolle.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Of in de problematiek van Holtenbroek-3, criminaliteit in de Aa-landen en lokale armoedebestrijding. Of komen er weer verkiezingen aan en moet er gescoord worden in de culturele sector? Toch al een troetelkindje van de CU, zeker hier.


    ⚠️ Meld

  2. Inderdaad Jannes! Ik zou zeggen: bespaar je de moeite CU!
    In 1 zin: De gemeente wil de amateurkunst naar een hoger plan tillen en verwacht meer kwaliteit, maar de geldkraan zit dicht op dat vlak.
    Vorige week in de Stadkamer al gemeld door wethouder Brink. En dat weet de CU ook donders goed!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.