Kruising Willemskade-Emmawijk afgesloten

Zwolle – In aanloop naar de start van Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade, voert aannemer Roelofs B.V. van maandag 2 februari t/m vrijdag 27 februari – in opdracht van de gemeente Zwolle-  voorbereidende werkzaamheden uit. In deze periode vinden diverse activiteiten plaats in het projectgebied waaronder de aanleg van een tijdelijke weg inclusief verlichting over het Katwolderplein.

 

autoroute_willemskade.jpg 

 

Vanwege deze werkzaamheden is de kruising Emmawijk – Willemskade, op maandag 2 februari afgesloten voor al het verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. De omleidingsroute voor het verkeer vanuit de Nieuwe Veerallee en Rieteweg richting het centrum en de parkeergarage Emmawijk loopt via de Westerlaan en Stationsweg. Het verkeer vanuit de wijk Kamperpoort richting de binnenstad behoudt de normale route via de Lijnbaan en rotonde Pannekoekendijk-Kamperpoortenbrug.

Voorbereidende werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats van 2 februari t/m 27 februari. Het werk bestaat uit aanpassingen van de bestaande verharding zodat het verkeer gedurende de werkzaamheden vanaf 2 maart aanstaande doorgang kan vinden. Hiervoor wordt  de kruising Willemskade – Emmawijk op maandag 2 februari één dag voor het wegverkeer afgesloten. De afsluiting is nodig voor het aanbrengen van extra asfalt, aanpassen van de openbare verlichting en VRI. Op 16 februari wordt de kruising Pannekoekendijk – Kamperpoortenbrug één dag voor het wegverkeer afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt het middenstuk van de bestaande rotonde en midden geleider verwijderd, mantelbuizen aangebracht en geasfalteerd. De rest van de werkzaamheden zoals de aanleg van de tijdelijke weg over het Katwolderplein en de aanleg van tijdelijke bushalte aan de Blaloweg, veroorzaken geen overlast voor het wegverkeer. 

 

Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade

Na de reconstructies van de Katerdijk in 2013 en de Burgemeester Roelenweg in 2014 vormt de herinrichting van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade de volgende stap op weg naar een beter bereikbare binnenstad. De gemeente Zwolle start op maandag 2 maart 2015 met de uitvoering van het project Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Naar verwachting duurt de herinrichting tot medio september 2015. Tijdens de reconstructie werkzaamheden is zowel de Pannekoekendijk als de Harm Smeengekade afgesloten voor al het verkeer. De Zwolse binnenstad blijft tijdens de reconstructie bereikbaar. Op de website zwolle.nl/pannekoekendijk staat meer informatie over het reconstructieproject. 

Artikel delen: