FC Zwolle supporters naar derby in Deventer

Tien bussen, met daarin zo’n 400 FC Zwolle supporters vertrokken 11.20 uur, via de A28, naar de derby tegen GA eagles in Deventer.

Onder een escorte van diverse politieeenheden gingen de supporters naar het belangrijke, en altijd beladen, duel tegen de Deventenaren. Vanaf 12.30 uur wordt er in de Koekstad afgetrapt. De wedstrijd is live via Radio Oost te beluisteren.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ik keek eerst naar de foto’s en dacht dat Zwolle te maken had gekregen met een terroristische aanslag. Gelukkig kon ik uit de tekst opmaken dat het om een voetbalwedstrijd ging.


  Maak melding

 2. Ik begrijp dat de schrijver van dit stukje een Zwolle-fan is? Getuige het woord “koekstad”…
  Zo blijft het natuurlijk altijd beladen, maar ja, voetbalvolk h?? 😉


  Maak melding

 3. uitvak schijnt 1 grote bouwval gte zijn op dit moment. Stenen zijn uit de grond getrokken en richting de stink eagles gegooid. Vele arrestaties aan Zwolle zijde. Suppoters blijven in het uitvak om te wachten op de aangehouden suppoters. ME gaat zo uitvak leegknuppelen.


  Maak melding

 4. @Joppie

  omdat er 1 politie bus en motor staat?

  Ga jij maar nooit bij de vuelta in spanje kijken anders zou je denken dat bin laden zelf er rond loopt.

  @Marrianne

  In deventer maken ze deventer koek dat wordt door heel nl gegeten en daarom staat deventer bekend om zijn koek wordt het ook wel koekstad genoemd heeft dus helemaal niets met voetbal te maken.


  Maak melding

 5. Normaal gesproken reageer ik niet op dit soort dingen, maar er worden nu zulke rare verhalen de wereld ingegooit.

  Me heeft helemaal niets leeg geknuppeld. We moesten per vijf het vak uit en sommigen werden toen gefouilleerd.
  Het uitvak was al een bouwval van tevoren. Het hele stadion daar is zo oud en (beton)rot dat er van alles los zit. Ik zeg niet dat ik het goedkeur dat men dan maar moet gaan gooien hoor!
  Twee of drie arrestaties van zwolse kant.
  Zwolse steward is niet in elkaar geslagen maar kreeg een vuurwerkbom op zijn voet en moest toen naar het ziekenhuis. Is ook wel erg stom om vuurwerk af te steken in een overvol vak.

  Goed, maar je hoort nergen iets over de golfballen die de egels begonnen te gooien toen zwolle bij het vak aan kwam. Mensen die daar (hard) mee geraakt werden en de me die ons daarna dacht te imponeren door met twee peletons het uitvak binnen te lopen. Het optreden van Deventer politiekant was rond uit waardeloos. Dit werd mede beaamt door de Zwolse politie.

  En daarbij komt ook nog eens dat het bestuur van de egels gewoon enorm stom is door het uitvak tussen de twee harde kernen (b-side en ijsseltribune) te zetten. Je weet dat daar dan meer agressie vanuit komt. Door de KNVB is het trouwens ook opgelegd om je uitvak niet naast je harde kern te zetten. Maar het bestuur van de egels wil daar niet aan. Je weet wat de consequenties zijn (nogmaals: Niet dat ik het gedrag goedkeur!!)


  Maak melding

 6. Net wat inge zegt per 5 mochten we eruit en in het begin werden we gefouilleerd tot dat ze er achter kwamen dat het dan toch wel heel erg lang ging duren toen konden ze gewoon doorlopen.

  De deventer ME was enorm aan het provoceren niet te geloven gewoon.


  Maak melding

Reageer